fbpx

Αυτοί ήταν οι προπονητές της Ανόρθωσης μετά τον Temur Ketsbaia!

Μεγαλώνοντας τη δεκαετία του ’90 θεωρούσα την Ανόρθωση ως την ομάδα – πρότυπο όσον αφορά θέματα σταθερότητας.

Βλέπεις, ο Dusan Mitosevic ήταν προπονητής των κυανολεύκων για μια πενταετία (1996-2001), την ώρα που στις πλείστες ομάδες του νησιού οι προπονητές αλλάζονταν σαν τα πουκάμισα.

Αφού ακολούθησε μια περίοδος προπονητικής αστάθειας, ήρθε η απόλυτα πετυχημένη πενταετία (2004-09) του Temur Ketsbaia και από εκεί και πέρα πολλοί πέρασαν από την “Κυρία”, ελάχιστοι όμως διασώθηκαν.

Η απομάκρυνση του Ronny Levy για 2η φορά είναι η 16η αλλαγή προπονητή μετά τον Γεωργιανό, χωρίς να υπολογίζονται οι υπηρεσιακοί Arsen Mijajlovic και Mirko Mihic.

Παρακάτω θα δεις, λοιπόν, ποιοι ήταν οι προηγούμενοι προπονητές της Ανόρθωσης μετά τον Ketsbaia:

1
Ernst Middendorp

Από τον Μάη μέχρι τον Ιούλη του 2009. Κοούτσαρε την “Μεγάλη Κυρία” σε μόλις 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Γερμανός, με τον αποκλεισμό από την Petrovac Μαυροβουνίου να σημαίνει και το τέλος του.

2
Slavo Muslin

Ο Σέρβος ήρθε λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος 2009-10 για να αντικαταστήσει τον Middendorp.

Έμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010, με τον αποκλεισμό από τον Απόλλωνα στα προημιτελικά του κυπέλλου να σημαίνει και το τέλος του και ενώ σε κανένα σημείο της θητείας του δεν έπεισε.

3
Νίκος Νικολάου

Ο παλιός αρχηγός της Ανόρθωσης, ανέλαβε μαζί με τον Νίκο Φρούσο την καθοδήγηση της ομάδας από τον Φλεβάρη του 2010 μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος της περιόδου, χωρίς να καταφέρουν να σώσουν όμως τη χρονιά.

4
Guillermo Hoyos

Έκατσε στον πάγκο της Ανόρθωσης από το καλοκαίρι μέχρι τον Νοέμβριο του 2010. Ένα πρόβλημα με το δίπλωμα του, που δεν αναγνωριζόταν στην Κύπρο, ήταν ουσιαστικά η αιτία απομάκρυνσης του.

Αγωνιστικά, δεν τα πήγε άσχημα, αφού με μειωμένο προϋπολογισμό έφτασε μέχρι τα play off του Europa League, ενώ αυτός έφερε στην Κυρία τον Ricardo Laborde.

5
Slobodan Krcmarevic

Μια παλιά δόξα τους επέλεξαν οι κυανόλευκοι για αντικαταστάτη του Αργεντινού. Το πέρασμα του Krcmarevic όμως αποδείχθηκε καταστροφικό, αφού έκατσε μόλις για 5 αγώνες στον πάγκο.

Δεν κέρδισε ούτε ένα, με την ήττα από την Πέγεια με 3-1, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2010, να ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι.

6
Stanimir Stoilov

“Περίεργο” ήταν το πέρασμα του Βούλγαρου από την Κύπρο και την Ανόρθωση.

Από τον Γενάρη μέχρι τον Μάη του 2011 παρουσίασε μια σαφώς βελτιωμένη Ανόρθωση από τους προκατόχους του, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ενόψει της σεζόν 2011-12 εμπιστεύτηκε ξοφλημένους παίχτες (Tomasic, Ivankov), ενώ η παρουσία του με παντόφλες στο παιχνίδι με την Gagra προκάλεσε αρνητική εντύπωση.

Τελικά ο αποκλεισμός από την Rabotnicki Σκοπιών και το μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έφεραν την αποδέσμευση του.

7
Ronny Levy

Δυο ήταν οι θητείες του Ισραηλινού τεχνικού στην ομάδα της Αμμοχώστου με την πρώτη να είναι από τον Οκτώβρη του 2011 μέχρι τον Απρίλη του 2013.

Σε αυτό το διάστημα, ειδικά την περίοδο 2012-13, παρουσίασε μια Ανόρθωση που έπαιζε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αλλά ένας καταστροφικός Β’ γύρος στοίχισε την απώλεια του πρωταθλήματος, ενώ σε αυτό το διάστημα ήταν και ο αποκλεισμός στην Ευρώπη από την Dila Gori.

Η δεύτερη του θητεία ήταν από τον Οκτώβρη του 2016 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2018.

Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να συμμαζέψει τους κυανόλευκους που είχαν πάρει τον κατήφορο με τον Puche (πιο κάτω στη λίστα) και να τους οδηγήσει στα ευρωπαϊκά σαλόνια πέρσι, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια.

8
Πάμπος Χριστοδούλου

Ο Κύπριος τεχνικός έκατσε στον πάγκο της Ανόρθωσης στα play-off της περιόδου 2012-13, μετά την πρώτη απομάκρυνση του Ronny Levy.

Στόχος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος (στο ξεκίνημα των play-off η “Μεγάλη Κυρία” ήταν στο -6 από τον ΑΠΟΕΛ), χωρίς όμως να τα καταφέρει. Το καλοκαίρι του 2013 αποτέλεσε παρελθόν.

9
Χριστάκης Κασσιανός

Πήρε τα προπονητικά ηνία της Ανόρθωσης το καλοκαίρι του 2013 ο πρώην άσος της ομάδας της Αμμοχώστου.

Ο ανέλπιστος όμως αποκλεισμός από τη σουηδική Gefle στο Europa League σήμανε και το τέλος της σύντομης (μόλις 2 παιχνίδια) θητείας του.

10
Jorge Costa

Ο Πορτογάλος πρώην προπονητής της ΑΕΛ ήρθε ως διάδοχος του Κασσιανού, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος 2013-14.

Έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα (2 νίκες επί Ομόνοιας και Απόλλωνας στις 2 πρώτες αγωνιστικές), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Έμεινε στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” μέχρι τον Γενάρη του 2014.

11
Νίκος Κωστένογλου

Από τον Φλεβάρη μέχρι τον Μάη του 2014 έμεινε στην Ανόρθωση ο Νίκος Κωστένογλου, με τη βαρωσιώτικη ομάδα επί ημερών του να πραγματοποιεί ελεύθερη πτώση.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι κυανόλευκοι με τον Κωστένογλου στον πάγκο για 15 παιχνίδια δέχτηκαν μια από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία τους (8-1 από τον ΑΠΟΕΛ).

12
Andre Paus

Ο Ολλανδός ήταν ο πρώτος προπονητής που συμπλήρωσε φουλ σεζόν στον πάγκο της Ανόρθωσης μετά τον Temur Ketsbaia. Ήρθε το καλοκαίρι του 2014 και αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2016.

Ειδικά την σεζόν 2014-15 με νεαρούς, κυρίως, παίχτες, παρουσίασε μια Ανόρθωση που διεκδίκησε μέχρι τέλους το ευρωπαϊκό εισιτήριο παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Σε αυτόν οφείλεται η ανάδειξη παικτών όπως οι Λαΐφης και Μακρής.

13
Zoran Milinkovic

Τον πρώην παίκτη της επέλεξε για αντικαταστάτη του Andre Paus η Ανόρθωση, με την παρουσία του Σέρβου όμως να αποδεικνύεται πολύ σύντομη.

Έκατσε στον πάγκο των κυανολεύκων σε 6 παιχνίδια, νικώντας μόλις το ένα και αποχώρησε τον Μάρτη του 2016.

14
Νεόφυτος Λάρκου

Με τον Κύπριο τεχνικό ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα 2015-16 η Ανόρθωση. Ο Νεόφυτος Λάρκου όμως δεν κατάφερε να αντιστρέψει την κακή εικόνα που παρουσίαζε η “Κυρία” επί Milinkovic και αποχώρησε μετά από 2 μήνες.

15
Antonio Puche

Το καλοκαίρι του 2016 η Ανόρθωση εμπιστεύτηκε το ποδοσφαιρικό της τμήμα στον Alberto Benito, που είχε ρόλο τεχνικού διευθυντή (αριστερά στη φώτο) και στον προπονητή Antonio Puche.

Το πέρασμα του Ισπανού όμως αποδείχτηκε σύντομο και εν μέρει καταστροφικό. Ο Puche έμεινε μέχρι τον Οκτώβρη κοουτσάροντας την Ανόρθωση σε 7 παιχνίδια, εκ των οποίων κέρδισε μόλις το ένα. Τον αντικατέστησε ο Ronny Levy.

16
Jurgen Streppel

Τον Ronny Levy διαδέχθηκε τον Οκτώβρη του 2018 ο Ολλανδός Jurgen Streppel.

Θα αποχωρήσει με το τέλος της σεζόν 2018-19, μιας σεζόν που μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως επεισοδιακή για την Ανόρθωση με την υπόθεση Uzoho, τη συμμετοχή στο B’ γκρουπ και τα πολλά οικονομικά προβλήματα.

Ποιον από τους παραπάνω προπονητές θυμάσαι πιο έντονα στον πάγκο της Ανόρθωσης;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending