fbpx

Αυτό είναι το σπιτικό φαγητό που δεν μπορούν να αποχωριστούν οι Κύπριοι!

Εμείς οι φοιτητές τωρά που εξεκίνησε το Πανεπιστήμιο πεθυμούμε πολλά πράματα. Όμως είμαι σίουρη ότι τζιείνο που πεθυμούμε παραπάνω είναι το σπιτικό φαΐης μάμας ή της γιαγιάς).  Ειδικά οι φοιτητές που είναι που άλλες επαρχίες ή σπουδάζουν στο εξωτερικό.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι που εμάς κάθε εβδομάδα φέρνουμε μαζί μας τάππερ με φαΐ (μακαρόνια του φούρνου, κουπέπια κτλ.) ή προσπαθούμε (με τη βοήθεια της μάμας φυσικά) να μαγειρέψουμε.

Αλλά δεν συγκρίνεται με το δικό της φαΐ. Ρωτήσαμε 5 Κύπριους φοιτητές ποιο σπιτικό φαγητό δεν μπορούν να αποχωριστούν.

Δες τι μας απάντησαν:

1
Αγγελική, 22 χρονών 

  • «Σίγουρα εν έσσιει σαν το σπιτικό φαΐ που κάμνει η μάμα σου τζιαι με τόσα φαγητά που έχουμε, από πού να ξεκινήσω; Για ‘μένα αν έπρεπε να διαλέξω σίγουρα θα ήταν τα μακαρόνια του φούρνου τζιαι τα γεμιστά. Εν έσσιει καλύτερο πράμα!!»

2
Νίκη, 22 χρονών

  • «Αν πρέπει να διαλέξω δύο σπιτικά φαγητά να τρώω κάθε μέρα, heads down είναι το λουβί και το πουργούρι. Τίποτα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ένα βραστό πιάτο λουβί με κολότσι και κάμποσο λεμόνι που πάνω. Και φυσικά δεν γίνεται να μη φάεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα έστω και λίγο πουργούρι. »

3
Άννα-Μαρία, 19 χρονών

  • «Δύσκολο πράμα να διαλέξεις κάποιο που τα σπιτικά φαγητά που κάμνει η μάμα σου τζιαι η γιαγιά σου αφού εν ούλλα ωραία. Τζιαι σαν φοιτητές σίγουρα πεθυμούμε αρκετά που τούτα. Αλλά εκείνα που δεν μπορώ να αποχωριστώ είναι οι κεφτέδες τζιαι τα μακαρόνια του φούρνου!!»

4
Άντρη, 21 χρονών

  • «Αν πρέπει να διαλέξω κάποια  σπιτικά φαγητά να τρώω κάθε μέρα, αυτά είναι τα μακαρόνια σε όλες τους τις εκδοχές, με γιαούρτι, με τρίμμα και με φρέσκα κρέμα. Και φυσικά ένα φαΐ της μάμας, λαζάνια ή γεμιστά!!»

5
Παναγιώτης, 21 χρονών

  • «Σαν τις Κυριακές που τρώεις σούβλα με την οικογένεια σου εν έσσιει.  Τζιείνο που πεθυμώ όμως παραπάνω, εν τα μακαρόνια του φούρνου που κάμνει η γιαγιά. Κάθε φορά τρώω το μισό ταψί

Εσύ ποιο φαγητό δεν μπορείς να αποχωριστείς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending