fbpx

5 μεγάλα ποδοσφαιρικά ονόματα που ξεκίνησαν με άλλο επάγγελμα!

Αρκετά, μεγάλα ονόματα του “ποδοσφαιρικού κόσμου” ξεκίνησαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία έξω από το ποδόσφαιρο και με σχετικά ιδιαίτερο τρόπο.

Κάνοντας την έρευνα μου, μάζεψα τις απαραίτητες πληροφορίες και σας παρουσιάσω 5 μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου, κατά την δική μου άποψη, όπου ξεκίνησαν την καριέρα τους με άλλο επάγγελμα.

Δες πιο κάτω τα 5 πιο μεγάλα ονόματα που βρήκα!

1
Peter Schmeichel

imdb.com

Ο Δανός Τερματοφύλακας, είναι γνωστός σε όλους μας από το πέρασμά του στα Αγγλικά γήπεδα με την Manchester United και ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που είδε ποτέ το ποδόσφαιρο.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία δουλεύοντας σε κλωστοϋφαντουργείο, ενώ στην συνέχεια δούλεψε ως καθαριστής σε σπίτι ενός ηλικιωμένου. Στην συνέχεια, δούλεψε ως γραφέας στο World Wildlife Fund όπου στην συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή πωλήσεων.

Έπειτα έκανε 4 εβδομάδες υποχρεωτική θητεία, πριν υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με την Brondby.

2
Jamie Vardy

goal.com/en-gb/news

Υπήρξε ένας από τους “οδηγούς” της Leicester στην κορυφή του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Επιδίωξε να σπουδάσει Sports Science. Στην συνέχεια σταμάτησε για δικούς του λόγους και πήρε δουλειά σε εργοστάσιο επεξεργασίας άνθρακα. Έγινε τεχνικός σε εργοστάσιο ενώ έπαιζε παράλληλα σε πολύ μικρές τοπικές ομάδες. Έκανε δοκιμαστικά στην Stockbridge Park όπου και κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Μέσα σε 3 χρόνια σημείωσε 66 συνολικά τέρματα ενώ κατάφερε να ελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων ομάδων.

Έπαιξε στην Fleetwood Town και στην συνέχεια υπόγραψε στην Leicester City. Σήμερα είναι ο κάτοχος του “Ρεκόρ συνεχόμενων τερμάτων” στην Premier League με 11 συνεχόμενους αγώνες.

3
Andrei Arshavin

andreiarshavinfan.com/home

Ο πρώην ποδοσφαιριστής των “κανονιέρηδων”, είχε αποτελέσει ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα της περασμένης δεκαετίας.

Σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τον σχεδιασμό ρούχων για γυναίκες. Ο σχεδιασμός ρούχων αποτελούσε την “μεγάλη” του αγάπη και ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά. Τελευταία στιγμή άλλαξε την γνώμη του, συνέχισε το ποδόσφαιρο και έκανε το μεγάλο βήμα.

Σήμερα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου και συνεχίζει στα 37 του να παίζει στο Καζακστάν με την Kairat FC ενώ παράλληλα έχει αλυσίδα γυναικείων ρούχων στην Ρωσία.

4
Didier Drogba

skynews.com/story

Ίσως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που πέρασαν ποτέ από το ποδόσφαιρο. Στα 21 του ήταν σχεδόν σίγουρος πώς δεν θα κατάφερνε ποτέ να παίξει ποδόσφαιρο.

Ήθελε να ασχοληθεί με την λογιστική. Είχε απορρίψει μια πρόταση που του είχε κατατεθεί από την Paris Saint Gernain και υπέγραψε στην Le Mains, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας, επειδή ήθελε να σπουδάσει λογιστική στο πανεπιστήμιο της πόλης.

Μετά από μια εκπληκτική σεζόν με την Le Mains, τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο και άρχισε να χτίζει το όνομά του.

5
Jose Mourinho

independent.co.uk/topic/JoseMourinho

O “Special-One” ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από τον τομέα της μάθησης.

Σπούδασε αθλητικές επιστήμες και πήρε την πρώτη του δουλειά ως δάσκαλος φυσικής αγωγής. Κατά τα πρώτα 5 του χρόνια ως δάσκαλος, είχε αναλάβει την εκπαίδευση και την βοήθεια παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Το 2000 ορίστηκε ως ο προπονητής της Benfica και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα.

Ποιος πιστεύεις πως είχε το πιο περίεργο ξεκίνημα στην καριέρα του;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending