fbpx

5+1 παράξενα σκορ στο Champions League!

Μια διοργάνωση με 63 χρόνια ιστορίας, πρώτα σαν Κύπελλο Πρωταθλητριών και στη συνέχεια σαν Champions League, και τόση αίγλη είναι αδύνατο να μην κεντρίζει το ενδιαφέρον στο κάθε ποδοσφαιρόφιλο ανά την υφήλιο.

Πέρασε ένα μεταβατικό στάδιο το 1992 όταν “ξαναϊδρύθηκε” υπό τη σύγχρονη ονομασία, Champions League, αλλά δεν παύει να είναι το κυρίως πιάτο όσο αφορά τις διασυλλογικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Σε αυτά τα 63 χρόνια ο θεσμός πρόσφερε πολλές χαρές, πολλές στιγμές ενθουσιασμού αλλά και ακόμα περισσότερες στιγμές λύπης και στιγμές συγκίνησης. Είναι αδύνατον λοιπόν να μην υπάρχουν καταγραμμένα ρεκόρ αν και οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Πάμε λοιπόν να δούμε 5 από τα πιο παράξενα σκορ στο Champions League!

 

1
Real Madrid 7 – 3 Eintracht Frankfurt

Δεν προκαλεί θαυμασμό σε σχεδόν κανένα πως η Real Madrid έχοντας στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Puskas και o Di Stefano, κατέκτησε το τότε ονομαζόμενο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Αυτό που σίγουρα προκαλεί εντύπωση είναι η έκταση του σκορ που πήρε ένα παιχνίδι σε τόσο υψηλό επίπεδο και πόσο μάλιστα στο τελικό της διοργάνωσης. Η Eintracht έκανε το “λάθος” να προηγηθεί στο σκορ απέναντι στη Real και το πλήρωσε αφού ο Di Stefano με 3 και ο Puskas με 4 γκολ την ισοπέδωσαν.

Ο Kress είχε ανοίξει το σκορ για την Eintracht και ο Stein έκλεισε το σκορ με δύο δικά του τέρματα, το πρώτο να είναι ενδιάμεσα στο 6ο και το 7ο γκολ της Real.

2
Monaco 8 – 3 Deportivo La Coruna

Από αυτή τη λίστα δεν γίνεται να λείπει ο αγώνας όπου μέχρι και σήμερα είναι το παιχνίδι στη διοργάνωση με τα πιο πολλά τέρματα.

Ίσως σήμερα να μην προκαλεί εντύπωση η νίκη της Monaco με 8-3, λαμβάνοντας υπόψη πως η Deportivo La Coruna πάει από το κακό στο χειρότερο έχοντας υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, αλλά το 2004 σίγουρα ήταν έκπληξη αν κάποιος θυμηθεί τα ρόστερ τον δυο ομάδων.

Η La Coruna είχε στο έμψυχο δυναμικό της παίκτες όπως o Juan Carlos Valeron, o Diego Tristan, o Mauro Silva και ο Djalminha. O Diego Tristan μάλιστα είχε σκοράρει και τα 2 από τα 3 γκολ της ομάδας του.

Στη απέναντι παράταξη επίσης δεν έλειπαν τα αστέρια αφού ήταν και η χρονιά που η Monaco έφτασε μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης, χάνοντας το τρόπαιο από την Porto του Mourinho.

H Monaco είχε στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές όπως ο Dando Prso, Rothen, Ludovic Giuly, Patrice Evra, Fernando Morientes και να μην ξεχνάμε το μοναδικό Έλληνα που έχει αγωνιστεί σε τελικό Champions League, τον Άκη Ζήκο.

Αν και η έχασε με 5 γκολ διαφορά κατάφερε να προκριθεί από τον όμιλο στη ισοβαθμία με την PSV Eindhoven . Στη συνέχεια έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης Porto.

3
Manchester United 7 – 1 Roma

Έχοντας χάσει το πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά της διοργάνωσης με 2-1 εκτός έδρας, η Manchester United βρισκόταν με την πλάτη στο τοίχο ενόψει του επαναληπτικού.

Αλλά σίγουρα ακόμα και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της United δεν θα πίστευε σε ένα τόσο μεγάλο σε έκταση αποτέλεσμα.

Μέχρι το 60ο λεπτό η Manchester είχε κατά μέσο όρο 1 γκολ ανά δέκα λεπτά φτάνοντας τον δείχτη του σκορ στο 6-0 με δυο γκολ του Carrick και αλλά δυο του Cristiano Ronaldo, με τους Rooney και Alan Smith να διαμορφώνουν το αποτέλεσμα μέχρι εκείνη τη ώρα.

To μόνο που κατάφερε η ήταν να μειώσει σε 6-1 με τον Daniele De Rossi στο 69ο λεπτό προτού ο Patrice Evra που είχε περάσει νωρίτερα σαν αλλαγή στο αγωνιστικό χώρο διαμορφώσει το τελικό 7-1.

Αυτό το αποτέλεσμα παραμένει ακόμα η πιο μεγάλη σε έκταση νίκη της Manchester United στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

4
Liverpool 3 – 3 Milan

Μπορεί αυτός ο αγώνας να μην ανάδειξε νικητή στα 90 λεπτά αγώνα, αλλά σίγουρα αποτέλεσε ένα από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς για τον ουδέτερο φίλαθλο του ποδοσφαίρου.

Κανείς δεν περίμενε, εκτός από τους ιδίους τους παίκτες της Liverpool, πως η Liverpool μπορούσε να σώσει κάτι από αυτό το αγώνα όταν πήγαινε στα αποδυτήρια έχοντας μείνει 3-0 πίσω στο σκορ στη ανάπαυλα.

H ομάδα του Λίβερπουλ με 3 γκολ σε 7 λεπτά, 54’ – 60’, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και να το οδηγήσει στη παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι όπου και κατέκτησε το πολύτιμο τρόπαιο με 2-3.

Στη ψυχρή διαδικασία τον πέναλτι, η Milan έχασε 3 πέναλτι με τον Serginho να σουτάρει έξω στο πρώτο πέναλτι και τους Pirlo και Shevchenko να βλέπουν τον Jerzy Dudek να αποκρούει τις δικές τους εκτελέσεις.

Για την Liverpool ευστόχησαν στις εκτελέσεις κατά σειρά ο Hamman, και ο Djibril Cisse με τον Riise να αστοχεί στο τρίτο κατά σειρά πέναλτι και τον Smicer να σκοράρει το νικητήριο 4ο πέναλτι, δίνοντας την ευκαιρία στον Dudek να γίνει ο πρωταγωνιστής του αγώνα όταν απέκρουσε το πέναλτι του Shevchenko δίνοντας το τρόπαιο στη Liverpool.

5
Ολυμπιακός 6 – 2 Leverkusen

Κανείς δεν περίμενε πως ο Ολυμπιακός στη πρεμιέρα τον ομίλων απέναντι στη περσινή φιναλίστ του θεσμού θα έφερε οποιουδήποτε είδους αντίσταση.

Τελικά όλοι διαψεύστηκαν αφού όχι μόνο δεν έχασε αλλά θριάμβευσε απέναντι στη Bayer Leverkusen φτάνοντας το δείχτη του σκορ στο 6-2.

Η Leverkusen έχοντας προηγηθεί στο σκορ με 0-1 σίγουρα δεν περίμενε πως ο Ολυμπιακός θα αντιδρούσε πόσο μάλλον με τον τρόπο που αντέδρασε.

Σημείωσε 5 γκολ, δέχθηκε ακόμα 1 και μετά τη μείωση του σκορ έφτασε και σε 6ο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Zetterberg.

Στην ίδια λίστα είχαν ήδη γράψει το δικό τους οι Djordjevic με χατ τρικ και Γιαννακόπουλος αλλά και ο Kleine που σκόραρε στην εστία της δικής του ομάδας.

6
Celtic 2 – 1 Barcelona

Δεν προκαλεί αίσθηση τόσο η έκταση του σκορ όσο ο τρόπος που αυτό διαμορφώθηκε αλλά και ο νικητής του εν λόγο αγώνα.

Η Celtic όχι μόνο νίκησε τη Barcelona, αλλά τα κατάφερε με μόνο 11% κατοχή της μπάλας σε όλο το 90λεπτο έναντι στο εκπληκτικό 89% της Barcelona – είναι αυτό που πολλοί λένε πως μόνο η κατοχή της μπάλας δεν φτάνει για να νικήσει κάποιος ένα αγώνα ποδοσφαίρου!

H Barcelona είχε αγγίξει το σχεδόν ποδοσφαιρικά τέλειο όσο αφορά τη φιλοσοφία της, αφού κατάφερε σχεδόν 1000 πάσες κατά τη διάρκεια του αγώνα πετυχαίνοντας πάνω από 900 από αυτές.

Επίσης κατέγραψε 23 προσπάθειες για γκολ με 14 από αυτές να είναι στο στόχο απειλώντας άμεσα τον τερματοφύλακα της Celtic.

Μπορεί η Celtic να είχε μόνο 5 προσπάθειες, όλες στο στόχο, ωστόσο φάνηκε πιο κυνική στη τελική προσπάθεια μετουσιώνοντας 2 από αυτές σε γκολ και έτσι κατάφερε να φτάσει στη νίκη καταρρίπτοντας το μύθο πως κανείς δεν μπορεί να κερδίσει σε κατηφορικό γήπεδο.

Εσύ ποια παρόμοια σκορ θυμάσαι; Πες μας τη γνώμη σου σε comment!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending