fbpx

5 τύποι Κυπραίου οπαδού που θα δούμε και φέτος στο γήπεδο!

Το να είσαι φίλαθλος στην Κύπρο δεν μοιάζει με το να είσαι φίλαθλος σε καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και ούτε παγκόσμια.

Ο Κυπραίος ένεν ούτε Εγγλέζος να παένει γήπεδο τζιαι να κάθεται στην καρεκλούα του ήσυχος ως το τέλος του παιχνιδιού, άλλα ούτε τζιείνος που δεν σταματά να τραουδά συνθήματα της ομάδας του ούλλο το match (οι παραπάνω τουλάχιστον γιατί έχουμε τζαι τους οργανωμένους – not (κάρτα φιλάθλου).

Πιο κάτω θα βρεις μερικές μορφές τζιαι πράματα που κάμνει κάθε Κυπραίος στο γήπεδο, κυρίως που την δική μου εμπειρία!

1
Ο cool Τζίρης

Εν να πάρει γήπεδο τα κοπελλούθκια του μαζί με ούλλους τους παρέες του μιτσή, εννά τους αγοράσει ούλλη την καττίνα να φαν τζιαι θα τους έσσιει ξαπόλυτους να βουρούν πάνω κάτω στην κερκίδα χωρίς να τον κόφτει.

Το σπαστικό της υπόθεσης εν ότι οι 20 μιτσιοί που προαναφέραμε, θα ματσιουλούν τόσο δυνατά (κάθουνται πίσω σου μέστα αφκιά σου standard), που εν θα ακούεις σχεδόν ούτε τα συνθήματα των οργανωμένων.

2
Ο VIP της κερκίδας

Μπαίνεις στο γήπεδο για να παρακολουθήσεις την ομάδα σου τζιαι γυρέφκεις μια καλή θέση για να απολαύσεις το παιχνίδι. Έλα που όμως ο typical Κυπραίος έβαλε τα πράματα του πάνω σε 50 καρέκλες πιάνοντας μια σειρά μόνος του τζιαι πάντα λαλεί σου “ε φίλε εν κρατημένες“.

Γιατί; Γιατί καρτερά τον κουμπάρο με τα κοπελλούθκια του, τον θκειο του, τον πεθερό του τζιαι ούλλο του το σόι ως τα 3α ξαδέρφια.

Έτσι στο τέλος καταλήγεις να κάθεσαι τέλεια κάτω, μπροστά γωνιά, ίσια-ίσια που να θωρείς καναν παίχτη, επειδή εν τα διαφημιστικά μπροστά σου.

3
Ο Coach της κερκίδας

Εν γίνεται να αυτοαποκαλείσαι Κυπραίος οπαδός αν δεν γίνεις ο Jose Mourinho της κερκίδας μόλις πατήσεις γήπεδο.

Εν ξερω αν εν το νερό της καττίνας, αλλά πάντα με μαγικό τρόπο ο Κυπραίος μόλις ξεκινήσει το παιχνίδι μετατρέπεται σε master της τεχνικής και φάκτορας του φούρπου (aka: μέγας Φάσος).

Κατακρίνωντας (ξιτιμάζωντας κυρίως) επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και προπονητές τους οποίους αποθεώνει μόλις μπει τέρμα ή δέρουν (η σταθερότητα πάνω απ’ολα).

4
Τα ”Γαλλικά”

Ποιος είπε ότι το γήπεδο δεν είναι εστία γνώσης και εμπλουτισμού της νεοελληνικής γλώσσας; Φαντάζουμαι όσοι επήετε γήπεδο έστω τζιαι μια φορά στη ζωή σας καταλαμβένετε τι λαλώ.

Πάεις γήπεδο τζιαι ακούεις τις ξιτιμασσιές του άλλου κόσμου, τι για το σόι του διαιτητή, νέους ευφάνταστους χαρακτηρισμούς για τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, τζιαι άμαν μπουν τζιαι τα πολιτικά στη μέση, ακούεις 100άδες ανιστόριτους, brain-washed ultras να ξιτιμάζουν τζιαι να υπερασπίζονται ταυτόχρονα ιστορικά σύμβολα, πρόσωπα και γεγονότα.

5
Social Media Ultras

Φυσικά όπως ούλλες οι κοινωνικές ομάδες τζιαι οργανισμοί εξελίσσονται, σε συνδυασμό με τη μάστιγα των social media, έτσι εξελίσσεται τζιαι ο Κυπραίος οπαδός.

Ο λεγόμενος “social media ultra”, ο οποίος κυμαίνεται ηλικιακά από τα 15-30 τζιαι πάει μάππα μόνο τζιαι μόνο για να βάλει story+pic στο Instagram με 726 hashtags όπως: #matchday, #oneteamaboveall, #ultras τζιαι άλλα πολλά.

I know you can relate (κάμω το τζιαι ‘γώ).

Εσύ συνάντησες κάποιους τύπους από αυτούς από την εμπειρία σου στο γήπεδο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending