fbpx

Έβλεπες κι εσύ με μανία αυτούς τους super ήρωες όταν ήσουν δημοτικό;

Είναι γνωστό ότι η παιδική μας ηλικία είχε στιγματιστεί από αρκετά πράγματα, όπως:

  • τα παιχνίδια που είχαμε και παίζαμε
  • τις βόλτες με τα ποδήλατα στα πάρκα και στις γειτονιές
  • τις διάφορες λιχουδιές και τα γλυκά που αγοράζαμε από το περίπτερο
  • και φυσικά τις διάφορες παιδικές σειρές και ταινίες που βλέπαμε στην τηλεόραση και στο cinema.

Μερικές από τις συνηθισμένες σειρές ήταν: τα Στρουμφάκια, ο Αστυνόμος Σαΐνης, Pokémon και οι  ταινίες που βλέπαμε κατά πλειοψηφία ήταν της Disney και της  Barbie. Ωστόσο υπήρχαν φορές που σπάζαμε τη μονοτονία και παρακολουθούσαμε σειρές και ταινίες με υπερήρωες.

Ταυτιζόμασταν αρκετά με την προσωπικότητα τους και στο τέλος της ημέρας ονειρεύομασταν ότι είχαμε και εμείς τις υπερ-δυνάμεις τους – με αυτές θα σώζαμε τον κόσμο!

Μετά από ένα γερό flashback και έρευνα, σου μάζεψα 10 υπερήρωες οι οποίοι στιγμάτισαν την παιδική μας ηλικία:

1
Superman

Ένας από τους πιο αγαπημένους μας ήρωες. Ο άνθρωπος-ατσάλι με τις απίστευτες σούπερ δυνάμεις δημιουργήθηκε το 1938 από τους Jerry Siegel και Joe Shuster και έκανε το ντεμπούτο του στο πρώτο τεύχος των “Action Comics”.

Ο Superman αποτελεί τον εξωγήινο με την καλή καρδιά, περισσότερο από κάθε άλλο ανθρώπινο ον και θεωρείται ένας από τους πιο δυνατούς υπερ ήρωες χάρη:

  • στη σούπερ μυική του δυναμή
  • τις ακτίνες Χ των ματιών του
  • την ταχύτητα
  • την ακοή
  • την ικανότητα του να πετάξει
  • την αντοχή στις σφαίρες και τα πυρά
  • στο ότι μπορεί να αναπνεύσει κάτω από το κρύο νερό

2
Batman

Ο Batman αποτελεί τον ανταγωνιστή του Superman και είναι ο σκοτεινός ιππότης της Gotham City.

Δημιουργήθηκε το 1939 από τους Bob Kaneκαι Bill Finger και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο 27ο τεύχος των “Detective Comics“.

Ο Batman δεν έχει κάποιες φυσικές υπερ-δυνάμεις, ωστόσο πολεμούσε τους κακοποιούς με τις εξαιρετικές ικανότητες των πολεμικών τεχνών, την έξυπνη χρήση της τεχνολογίας και από διάφορα gadgets.

3
Captain America

Κατά τα χρόνια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, η Αμερική βίωνε τον φόβο και τον τρόμο από τους εχθρούς της.

Έτσι, και για να δώσουν λίγο θάρρος στους Αμερικανούς, το 1941 δημιουργήθηκε ο χαρακτήρας του Captain America από τους Joe Simon και Jack Kirby.

Είναι ένας σούπερ στρατιώτης, με στολή και ασπίδα εμπνευσμένη από το Star-Spangled Banner και ένας αφοσιωμένος και μελλοντικός ηγέτης των Avengers.

4
Wonder Woman

Και ποιο κορίτσι δεν είχε ταυτιστεί με την πιο δυναμική γυναίκα της DC, την Wonder Woman;! Δημιουργήθηκε το 1941 και πρωτοεμφανίστηκε στο 8ο τεύχος των All Star Comics. Την επόμενη χρονιά απέκτησε και τη δική της σειρά σε comics.

Η Wonder Woman είναι η γυναίκα με την χρυσή καρδιά και έχει απίστευτες υπερδυνάμεις, όπως: η δύναμη της ταχύτητας, η ικανότητα της να πετά και σχεδόν να είναι αθάνατη.

Δίκαια αποκαλείται ως η πριγκίπισσα των Αμαζόνων.

5
The Hulk

Αυτός ο τιτανοτεράστιος πράσινος υπέρ ήρωας έκανε το ντεμπούτο του το 1962. Ο Hulk αποτελεί δημιούργημα του Dr. Bruce Banner, ο οποίος μετά από ατύχημα ραδιενέργειας παίρνει απίστευτες δυνάμεις και μεταμορφώνεται σε ένα υπέρτατο τέρας με απίστευτη μυϊκή δύναμη.

Ο ίδιος ο γιατρός προσπαθεί να πολεμήσει τον Hulk, που είναι η άλλη του προσωπικότητα, αλλά στο τέλος συμβιβάζεται και τον αποδέχεται ως φίλο και σύμμαχο του.

6
Spiderman

Ο πολύ αγαπημένος μας ήρωας-αράχνη ο οποίος έχει στιγματίσει την παιδική μας ηλικία, δημιουργήθηκε το 1962 από τους Stan Lee και Steve Ditko.

Ο Spiderman είναι ένας έφηβος, ο Peter Parker ο οποίος μετά από δάγκωμα αράχνης αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις και ικανότητες όπως:

  • η ταχύτητα
  • η δύναμη
  • το να βγάζει ιστούς από τα χέρια
  • η εξαιρετική του ευλυγισία
  • το πέταγμα του
  • η ικανότητα του να αισθάνεται τον κίνδυνο

7
Iron Man

Ο δισεκατομμυριούχος και διάνοια, Tony Stark χωρίς κάποιες φυσικές δυνάμεις δημιουργεί τον ήρωα του Iron Man, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του, το 1963, από τη Marvel Universe.

Ο Iron Man μαζί με τον Captain America και τον Thor, αποτελούν ρόλους των Avengers.

8
Teenage Mutant Ninja Turtles

Τα πολύ αγαπημένα μας χελωνονιντζάκια που δεν χάναμε επεισόδιο, έκαναν την εμφάνιση τους το 1984. Αυτοί οι υπερήρωες έχουν ανθρώπινη συμπεριφορά στον τρόπο σκέψης και ομιλίας, αλλά και πάλης και ταχύτητας.

Ο Λεονάρντο, ο Ντονατέλο, ο Μικελάντζελο και ο Ραφαέλ εκπαιδεύτηκαν και είναι masters στις πολεμικές τέχνες και μεγάλη τους λατρεία και αδυναμία η πίτσα.

9
Power Rangers

Ακόμη μια δυναμική ομάδα υπέρ ηρώων. Οι Power Rangers έκαναν την εμφάνιση τους στην τηλεόραση το 1993, στιγματίζοντας αρκετά παιδιά και έφηβους με τις σούπερ ικανότητες τους στις πολεμικές τέχνες και στο ότι επιβιώνουν μετά από δύσκολες αποστολές.

10
The Incredibles

Οι “Απίθανοι” εμφανίστηκαν στον κινηματογράφο το 2004 και αποτελούν μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της Pixar.

Πρόκειται για μια σούπερ – αγαπημένη οικογένεια η οποία έχει φυσικές υπερδυνάμεις. Αργότερα λόγω της μεγάλης επιτυχίας που είχε η ταινία, απέκτησε και τις δικές της σειρές κόμικς.

Εσένα ποιοι από αυτούς τους ήρωες είναι οι αγαπημένοι σου; Ξεχάσαμε κάποιον;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending