fbpx

Με τέσσερις αθλητές η Κύπρος συμμετείχε στο 42ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο!

Με σημαντικές εμπειρίες και με δύο προκρίσεις στην επόμενη φάση, η Κύπρος ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο 42 ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο, που διεξήχθη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας μεταξύ 8-12 Νοεμβρίου 2018.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο συμμετείχε με τέσσερις αθλητές σε ισάριθμες κατηγορίες βάρους. Τις δύο προκρίσεις στον επόμενο γύρο που τους έφερε στην 9 η θέση της γενικής κατάταξης- πέτυχαν ο Χριστίνος Σταυρίδης στα -90 κιλά και ο Νικόλας Παπαδόπουλος στα -100 κιλά. Ο δεύτερος συνεχίζει την προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στους 2 ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2019 στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμμετείχαν επίσης, ο Ανδρέας Κασάπης στα -82 κιλά, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διοργάνωση τόσο υψηλού επιπέδου και είχε καλή παρουσία απέναντι στον Bayanmunkh Gaajadamba από τη Μογγολία και ο Φάνος Καναάν στα 100+ κιλά, όπου έδωσε δύο αγώνες, αφού κλήθηκε να παίξει στο ρεπεσάζ, εκεί όπου έχασε από τον εν τέλει «χάλκινο» Vladimir Gajic από τη Σερβία. Ο Κυριάκος Παυλίδης (-74 κιλά) τελικά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, λόγω επιδείνωσης ενός τραυματισμού που «κουβαλούσε» από τις προηγούμενες μέρες.

Στο 42 ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο (το οποίο είναι άθλημα πολεμικών τεχνών, που συναντάται σε όλο τον κόσμο και βρίσκεται σήμερα στο καλεντάρι των Ευρωπαϊκών Αγώνων και της Παγκόσμιας Πανεπιστημιάδας) συμμετείχαν ογδόντα χώρες, με τις 23 να παίρνουν μετάλλιο, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, με το αργυρό του Γεώργιου Μαρκαριάν στα -74 κιλά.

Στον πίνακα μεταλλίων πρώτευσε ασφαλώς η Ρωσία με 15 χρυσά και 24 μετάλλια, ενώ ακολούθησαν η Γεωργία με τέσσερα χρυσά, οι Καζακστάν, Λευκορωσία και Ουκρανία με δύο και από ένα οι Γαλλία και Τατζικιστάν. Το 43 ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 θα διεξαχθεί στη Σεούλ της Νοτίου Κορέας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending