fbpx

Αυτές είναι οι πιο ακριβές μεταγραφές που έκαναν ποτέ οι ομάδες μας!

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς θόρυβος γύρω από την αγοραστική αξία των ποδοσφαιριστών, τόσο διεθνώς όσο και στην Κύπρο.

Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο έγιναν και λίγο οικονομολόγοι, αφού λέξεις όπως “προϋπολογισμός”, “εκατομμύρια”, “ευρώ” είναι σχεδόν καθημερινά στο λεξιλόγιο μας. Κακά τα ψέματα, αυτή είναι η αλήθεια και στον τόπο μας.

Έχοντας κατά νου τις πιο πάνω σκέψεις, έψαξα λίγο ποιες είναι οι πιο ακριβές μεταγραφές που έκανε η κάθε ομάδα Α’ Κατηγορίας στην Κύπρο.

Συμβουλεύτηκα τη γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt.com και τα αποτελέσματα είναι τα πιο κάτω:

1
Απόλλωνας – Cristian Manea/Fabrice Olinga 

Τα 2,5 εκατομμύρια που φαίνεται να έχει δαπανήσει ο Απόλλωνας για να αποκτήσει τον Ρουμάνο δεξιό μπακ, Cristian Manea το 2014 είναι θεωρητικά η ακριβότερη μεταγραφή που έκανε ποτέ ομάδα στην Κύπρο.

Και γράφω “φαίνεται” και “θεωρητικά” μιας και ο Manea δεν αγωνίστηκε ποτέ με τα χρώματα του Απόλλωνα και με βάση την πορεία του και την προοπτική γύρω από το όνομα του ίσως να μην το κάνει ποτέ.

Σήμερα η αξία του ανέρχεται στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το 2014 που ανήκει στον Απόλλωνα αγωνίστηκε ως δανεικός στις Vitorul, Mouscron και Cluj με τα δημοσιεύματα ότι η ομάδα της Λεμεσού έχει ρόλο μεσάζοντα σε παιχνίδια μάνατζερ να δίνουν και να παίρνουν.

Όσον αφορά ποδοσφαιριστή που όντως είδαμε στην Κύπρο και τον Απόλλωνα ο 17χρονος τo 2013-14, Fabrice Olinga είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των γαλάζιων, με τον δανεισμό του Καμερουνέζου εξτρέμ να στοιχίζει μισό εκατομμύριο.

2
ΑΠΟΕΛ – Roland Sallai 

sport-fm.com.cy

Τα 2 εκατομμύρια που έδωσε το 2017 ο ΑΠΟΕΛ στην Puskas Akademia για να αποκτήσει τον Roland Sallai είναι τα πιο πολλά που έδωσε ποτέ η ομάδα της Λευκωσίας, ξεπερνώντας έτσι τις 700 χιλιάδες που δόθηκαν στην Κοπεγχάγη για τον Ailton Almeida το 2010.

Πάντως, η απόσβεση της μεταγραφής του Ούγγρου μεσοεπιθετικού, μιας και τον περασμένο Αύγουστο ο ΑΠΟΕΛ παραχώρησε τον Sallai στην Freiburg για 4,5 εκατομμύρια ευρώ!

3
ΑΕΛ – Marko Simeunovic 

alchetron.com

Το καλοκαίρι του 2005 η ΑΕΛ αποφάσισε να αγοράσει από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας τον διεθνή 37χρονο Marko Simeunovic.

Με 57 συμμετοχές με την εθνική Σλοβενίας, 2 εκ των οποίων στο Μουντιάλ του 2002, η λεμεσιανή ομάδα πόνταρε στην κλάση και την εμπειρία του Σλοβένου πορτιέρε.

Οι 700 χιλιάδες που έδωσε στους μαυροπράσινους, πάντα σύμφωνα με τον transfermarkt, παραμένουν μέχρι σήμερα η πιο ακριβή μεταγραφή που έκανε ποτέ.

4
Ανόρθωση – Mihal Duris 

sport-fm.com.cy

Τα 11 τέρματα που σημείωσε σε 14 συμμετοχές από τον Γενάρη μέχρι τον Μάη του 2018 έπεισαν τη διοίκηση της Ανόρθωσης να δώσει 600 χιλιάδες ευρώ στη ρωσική Orenburg για να αποκτήσει τον Mihal Duris.

Έτσι, ο Σλοβάκος έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της βαρωσιώτικης ομάδας, υποσκελίζοντας αυτή του Μάριου Νεοφύτου το 1999 και του Γιαννάκη Οκκά το 1997.

5
ΑΕΚ – Guilherme Brandelli d’ Arrigo 

Σύμφωνα με το transfermarkt η ΑΕΚ έδωσε 600 χιλιάδες ευρώ στην ιταλική Ferentino το 2004 για να αποκτήσει τον 24χρονο τότε αμυντικό, Guilherme Brandelli D’Arrigo.

Πάντως η παρουσία του Βραζιλιάνου στην Κύπρο κράτησε μόλις ένα χρόνο, αφού τον Δεκέμβρη του 2005 παραχωρήθηκε στην ουγγρική Pápai Perutz FC.

6
Ομόνοια – Νικόλας Γεωργίου

omonoianews.com

Το 2009 η Ομόνοια έδωσε στην Lech Poznan 300 χιλιάδες για να αποκτήσει τον Hernan Rengifo. Αυτή όμως δεν ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή των πρασίνων.

Το τριφύλλι έδωσε το 1998 το ποσό των 550 χιλιάδων ευρώ στην ΑΕΚ για να κάνει δικό της τον 22χρονο, τότε, Νικόλα Γεωργίου. Ο Γεωργίου, αξίζει να αναφερθεί, έμεινε στην Ομόνοια μέχρι το 2008 πανηγυρίζοντας 2 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα.

7
Νέα Σαλαμίνα – Giorgi Papava 

Την προσπάθεια της Νέας Σαλαμίνας ενίσχυσε το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2014-15 ο Γεωργιανός αμυντικός, Giorgi Papava.

Στα 21 του, τότε, ο Papava ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του με τους διοικούντες των ερυθρολεύκων να δαπανούν 250 χιλιάδες ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Dynamo Tbilisi.

Το καλοκαίρι του 2015, ο Papava επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Dila Gori.

8
Ένωσις Νέων Παραλιμνίου – Anton Zlogar

gettyimages.co.uk

To 2004 η Ένωση Νέων Παραλιμνίου έδωσε στην Olimpija Ljubljana 200 χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσει τον διεθνή Σλοβένο χαφ, Anton Zlogar.

Αυτά ήταν και τα περισσότερα χρήματα που έδωσαν ποτέ για μεταγραφή ποδοσφαιριστή οι βυσσινί με τον Zlogar να μένει στο νησί μας μέχρι το 2010, αφού πέραν της Ένωσης αγωνίστηκε και στις Ανόρθωση, Ομόνοια και Αλκή.

Ποια από τις πιο πάνω μεταγραφές “έβγαλε” τα λεφτά της;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending