fbpx

5 παίχτες που έπαιξαν στην Κύπρο και έχουν αδελφό γνωστό ποδοσφαιριστή!

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 όταν και πρωτοήρθαν στην Κύπρο ξένοι ποδοσφαιριστές, πέρασαν από τον τόπο μας χιλιάδες διαφορετικοί παίχτες.

Κάποιοι ήρθαν παντελώς άγνωστοι αλλά ρίζωσαν εδώ, άλλοι δεν καταλάβαμε πότε ήρθαν και πότε έφυγαν και είναι και εκείνοι που στο άκουσμα του ονόματος τους μας έκαναν “κλικ” για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ανάμεσα στις χιλιάδες ψυχές που ήρθαν στην Κύπρο για να παίξουν μπάλα, ίσως αγνοείς πως ήρθαν και συγγενείς Α’ βάθμου με σημαντικά ονόματα του χώρου.

Τελευταίο παράδειγμα ο Sito Riera της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου που ήταν και η αφορμή για το συγκεκριμένο κείμενο.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις 5 παίχτες που έπαιξαν στην Κύπρο έχοντας αδελφό (ξάδελφο ο ένας) γνωστούς ποδοσφαιριστές:

1
Sito Riera

Από τους παίκτες που ξεχωρίζουν φέτος στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου είναι ο Sito Riera.

Ο Llorenç Riera Ortega, όπως είναι το πλήρες όνομα του, που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Barcelona και πέρασε μεταξύ άλλων από τον Πανιώνιο είναι αδελφός του Albert Riera.

Ο Albert είναι γνωστός από το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, αλλά και τη Liverpool, ενώ μετρά και 16 συμμετοχές με την εθνική Ισπανίας τη διετία 2007-09.

2
Δήμος Χαριστέας

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην ξέρει ποιος είναι ο Άγγελος Χαριστέας. Ο χρυσός σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004 έκανε πολύ αξιόλογη καριέρα ως επιθετικός στον Άρη Θεσσαλονίκης και τη Werder Bremen κυρίως.

Ο Άγγελος, ωστόσο, έχει ένα αδελφό, τον Δήμο που επίσης υπήρξε ποδοσφαιριστής. Σε αντίθεση με τον αδελφό του, ο Δήμος αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός και πέρασε για ένα τρίμηνο το 2004 από την Κύπρο και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

3
Esteban και David Solari

Ο “Tano” Solari αγαπήθηκε όσο λίγοι ξένοι τα τελευταία 15 χρόνια στον ΑΠΟΕΛ, ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος το 2007 με 20 τέρματα.

Ο Αργεντινός επιθετικός, που πέρασε και από τον Απόλλωνα, προέρχεται όμως από μια άκρως ποδοσφαιρική οικογένεια.

Τα αδέλφια του, Santiago και David έπαιξαν και αυτοί μπάλα (ο David παίζει ακόμα) με τον πρώτο να έκανε τη μεγαλύτερη καριέρα, αγωνιζόμενος για αρκετά χρόνια στη Real Madrid και την Inter.

Ο David, τέλος, αφού φόρεσε μεταξύ άλλων τις φανέλες της Αλκής, της Πάφου και της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, αγωνίζεται το τελευταίο διάστημα με τη φανέλα του Οθέλλου Αθηαίνου.

4
Jonathan Benteke

Όσοι ασχολούνται με το αγγλικό ποδόσφαιρο ξέρουν πως ο Christian Benteke αποτελεί μια αξιόπιστη επιθετική λύση.

Κυρίως στην Aston Villa την τριετία 2012-2015 ο Βέλγος επιθετικός υπήρξε σημείο αναφοράς, ενώ αγωνίστηκε επίσης στη Liverpool και από το 2016 στην Crystal Palace, μετρώντας και 34 συμμετοχές με την εθνική Βελγίου από το 2010 μέχρι σήμερα.

Ο μικρότερος αδελφός του, Jonathan, που επίσης αγωνίζεται ως επιθετικός, πέρασε από την Κύπρο και την Ομόνοια την περσινή σεζόν (2017-18) για ένα τρίμηνο.

5
Stefano Seedorf

Τον χειμώνα του 2007 ο Απόλλωνας έφερε στην Κύπρο τον Ολλανδό μέσο, Stefano Seedorf. Αν το επίθετο σου μοιάζει γνωστό είναι επειδή ο χαφ που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ajax είναι ξάδελφος του γνωστού Clarence Seedorf.

Μπορεί ο Stefano να μην στέριωσε στην Κύπρο, αφού αποχώρησε από την Κύπρο και τους γαλάζιους το καλοκαίρι του 2007, αλλά οι φίλοι των Λεμεσιανών έχουν να λένε πως στην ομάδα τους έπαιξε ο ξάδελφος ενός ποδοσφαιριστή που κατέκτησε 4 Champions League με Ajax, Real Madrid και Milan.

Θυμάσαι αυτούς τους παίχτες να παίζουν στα γήπεδα μας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending