fbpx

Στις 10 Φεβρουαρίου… έσσιει #KouspoRun!

Το Mitsero Mine Run είναι ένας αγώνας cross country που ξεκίνησε πέρσι σε συνεργασία και µε την βοήθεια του Κοινοτικού Συµβουλίου και του Κέντρου Νεότητας Μιτσερού µε στόχο την ανάδειξη του ιστορικού χωριού, την προβολή των πανέµορφων τοπίων και “εικόνων” της ευρύτερης περιοχής αλλά και την καθιέρωση ενός αγώνα για τρέξιµο που θα προσφέρει στο δροµικό κίνηµα αλλά και στην τοπική κοινωνία ένα επιπλέων κίνητρο για άθληση και ψυχαγωγία.

Το όνοµα του αγώνα, το λογότυπο και η διαδροµή που επιλέγηκε παραπέµπει και συνδέει τα 3 ιστορικά µεταλλεία Κοκκινοπεζούλα, Κοκκινόγια και Παλιό Μεταλλείο Χρυσού αλλά και ταξιδεύει τον συµµετέχοντα στην ιστορία της περιοχής.

Στόχος της διοργάνωσης από την πρώτη στιγµή ήταν να διοργανωθεί ένας αγώνας υψηλών προδιαγραφών τόσο στην ασφάλεια των συµµετεχόντων όσο και στις παροχές προς τους δροµείς, όπως ηλεκτρονική χρονοµέτρηση µε άµεση ανακοίνωση των αποτελεσµάτων (live results), εξατοµικευµένα 3D µετάλλια, σταθµούς υδροδοσίας επί της διαδροµής, παρουσία ασθενοφόρου µε διασώστες και πολλά άλλα.

Οι διοργανωτές είναι ευτυχείς που µε βάση τα πολύ καλά σχόλια των δροµέων που συµµετείχαν στο πρώτο MItsero Mine Run το καταφέραν.

Μέσω του προγράµµατος προπονήσεων γνωριµιάς της διαδροµής που ξεκίνησε 2 µήνες πριν τον αγώνα θα έρθουν στο χωριό πάνω από 150 δροµείς οι οποίοι θα γνωρίσουν µέσω της διαδροµής του αγώνα την ιστορία του κάθε σηµείου αναφοράς αλλά και θα γευτούν στην κυριολεξία την φιλοξενία των κατοίκων.

Μεγάλη χαρά για την διοργάνωση είναι ότι υπάρχουν συµµετοχές από χωριανούς τόσο στις προπονήσεις αλλά και στον αγώνα. Φέτος µπήκε ένα στοίχηµα για να διπλασιαστούν οι ντόπιες συµµετοχές στον αγώνα και από ότι δείχνει από τις εγγραφές οι κάτοικοι του Μιτσερού έχουν βάλει το τρέξιµο στην καθηµερινότητα τους.

Το 2018 συµµετείχαν 350 αθλητές Κύπριοι και Αλλοδαποί από όλη την Κύπρο. Φέτος η διοργάνωση στοχεύει στην προσέλκυση πέραν τωνω 500 αθλητών. Στη διαδροµή των 21χλµ δίνεται µια πολύ καλή ευκαιρία για προπόνηση των αθλητών για τους µαραθώνιους της άνοιξης που ακολουθούν. Η διαδροµή των 12 χλµ είναι εξαιρετική για όλους τους αθλητές και η διαδροµή των 5.5χλµ είναι ιδανική για αρχάριους δροµείς αλλά και περιπατητές

Στις 10 Φεβρουαρίου ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ για #Kouspo στο #KouspoRun
Εγγραφές και πληροφορίες στο www.mitserorun.com

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending