fbpx

5 δημοσιογραφικές διασκέψεις στην Κύπρο που ξέφυγαν από τα συνηθισμένα!

Περίπου 7 στις 10 φορές μια διάσκεψη Τύπου που αφορά μια ομάδα ποδοσφαίρου θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Πρέπει να αφορά κάτι πολύ συνταρακτικό ή να ειπωθούν κουβέντες που θα μείνουν στην ιστορία για να γίνει μεγάλο θέμα μια διάσκεψη Τύπου.

Υπάρχουν όμως και εκείνες οι διασκέψεις που μια σπίθα μπορεί να τους δώσουν ενδιαφέρον και να συζητιούνται για μήνες, ίσως και χρόνια.

Αυτές τις διασκέψεις είναι που θα δεις πιο κάτω, συνεντεύξεις Τύπου που μας έδωσαν το κάτι διαφορετικό.

Μαζέψαμε για ‘σένα, λοιπόν, 5 χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1
Temur Ketsbaia-Σάββας Παρασκευά

Η εποχή Temur Ketsbaia στον πάγκο της Ανόρθωσης ήταν από τις πλέον συναρπαστικότερες, όσον αφορά, πάντα, τις διασκέψεις Τύπου. Ο Γεωργιανός, γνωστός για το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο, δεν ήταν λίγες οι φορές που έγινε έντονος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο καυγάς του με τον Σάββα Παρασκευά το 2005. Βρισκόμαστε στην 9η αγωνιστική της περιόδου 2005-06 και η Ανόρθωση με μια “επαγγελματική νίκη” επικράτησε του ΘΟΪ Λακατάμιας με 1-0.

Στη διάσκεψη Τύπου ο τότε προπονητής του ΘΟΪ, Σάββας Παρασκευά τόνισε πως η ομάδα του μπορούσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Αυτό έφερε την αντίδραση του Timur, o Παρασκευά απάντησε με τους 2 άντρες να λογομαχούν σε έντονο ύφος.

2
Γιώργος Δώνης-Steven Presley

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Πάφος FC και τον ΑΠΟΕΛ για την 24η αγωνιστική της σεζόν 2017-18 ήταν πέρα για πέρα δραματικό.

Οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν 0-2, η παφιακή ομάδα ισοφάρισε, με τον ΑΠΟΕΛ όμως να παίρνει τη νίκη (2-3) σε χρόνους καθυστερήσεων. Έλα όμως που και η διάσκεψη Τύπου έμελλε να έχει μπόλικο ενδιαφέρον;

Αρχικά, ο προπονητής της Πάφου, Steven Presley ανέφερε πως είναι απογοητευμένος από τον συνάδελφο του στον ΑΠΟΕΛ γιατί “δεν σεβάστηκε τους οπαδούς και τους παίκτες μας” εξαιτίας του πανηγυρισμού του Γιώργου Δώνη στο 3ο τέρμα των Λευκωσιατών.

Ο Δώνης απάντησε  αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα “Δεν καταλαβαίνω τι φταίει στην Πάφο η μάνα μου….μια φορά πείτε και εσείς την αλήθεια, σας αρέσει να ακούτε 90 λεπτά “Δώνη, μπινέ, πουτάνας γιε;” πριν αποχωρήσει από την αίθουσα.

3
Temur Ketsbaia-δημοσιογράφος

Κύπελλο της αγωνιστικής περιόδου 2006-07. Η Ανόρθωση αντιμετώπισε τον Απόλλωνα στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” για τη φάση των ομίλων ή αλλιώς τα προημιτελικά, όπως ήταν διαμορφωμένη τότε η διοργάνωση.

Στη συνέντευξη Τύπου, μια αναφορά του Joao Paiva στη διαιτησία εξαγριώνει τον Temur Ketsbaia που “φορτώνει” εναντίον του μεταφραστή του Απόλλωνα, αλλά και της διαιτησίας με αποτέλεσμα να παρέμβει ένας δημοσιογράφος.

Ο δημοσιογράφος δέχτηκε με τη σειρά του τα πυρά του Γεωργιανού που χαρακτηριστικά του είπε: “Εσύ ποιος είσαι; Δικηγόρος τους είσαι; Δημοσιογράφος; Κουτσομπόλης είσαι, όχι δημοσιογράφος”

4
Toni Savevski

23η αγωνιστική της σεζόν 2002-03. Η Ομόνοια κυνηγά το πρωτάθλημα και κερδίζει δύσκολα τον Διγενή Μόρφου με 1-0.

Ο κόσμος των πρασίνων τα έχει με τον προπονητή της ομάδας, Toni Savevski, ο οποίος στη συνέντευξη των προπονητών που ακολούθησε έδωσε τις δικές του απαντήσεις.

“Αφήστε τον Savevski, είτε είναι ο Savevski εδώ είτε δεν είναι, η Ομόνοια πάντα θα υπάρχει, “αχάπαρος να το κατεβάζει, αχάπαρος να το ανεβάζει” και “στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!” ήταν μερικές από τις ατάκες του Σκοπιανού τεχνικού που ξεχώρισαν μέσα σε κλίμα φανερής έντασης.

5
Ivan Jovanovic

Με το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου το 2012 ο Ivan Jovanovic βρίσκεται στο στόχαστρο των φίλων του ΑΠΟΕΛ.

Αιτία ήταν η μη πραγματοποίηση μεταγραφής, κάτι και το οποίο έφερε το ξέσπασμα του Σέρβου τεχνικού σε μια από τις καθιερωμένες του, τότε, δημοσιογραφικές διασκέψεις πριν τα παιχνίδια των γαλαζοκιτρίνων.

“Έγινε τόσο μεγάλο θέμα για έναν παίκτη που δεν φέραμε. Ποιος είναι αυτός ο παίκτης που θα σβήσει τους 25 που έχω μέσα;

Ειλικρινά λυπάμαι που προκάλεσα αυτό το κακό και την αναστάτωση σε αυτή την ομάδα” ήταν μόνο μια από τις μπόλικες ατάκες που έριξε τότε ο Jovanovic θέλοντας να δείξει την ενόχληση και την απογοήτευση του για την κριτική που δεχόταν!

Θυμάσαι κάποια άλλη συνέντευξη Τύπου που χαρακτηρίστηκε από ένταση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending