fbpx

Netflix: Αυτή είναι η νέα απάτη που κλέβει τους λογαριασμούς των συνδρομητών!

Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Netflix, θεωρείται από πολλούς ένα από τα πιο επιτυχημένα επιτεύγματα των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου. Η παροχή υπηρεσιών που προσφέρει, είναι η καλύτερη σε θέμα περιεχομένου και ποιότητας ταινιών.

Μεγάλα ονόματα στον χώρο του θεάματος έχουν συνεργαστεί με τον οργανισμό, για μεγάλες και επιτυχημένες παραγωγές της όπως, οι δραματικές σειρές “13 Reasons Why” (2017) και “Narcos” (2015) και η ιστορική ταινία δράματος “The Siege of Jadotville” (2016).

Ποια είναι η νέα απάτη που έχει ανακοινωθεί πρόσφατα όμως;

digitaltrends.com

Καθώς η Netflix αυξάνει ολοένα και περισσότερο τους συνδρομητές της κάθε μήνα, αναμενόμενο ήταν το γεγονός να στοχεύσουν επιτήδειοι την επιτυχημένη της πορεία, προσπαθώντας να εξαπατήσουν ανυποψίαστους fans του κινηματογράφου, σύμφωνα με το pagenews.gr

1
Πώς γίνεται η εξαπάτηση;

Η τακτική που χρησιμοποιούν είναι η αποστολή email στο οποίο ζητάνε από τον συνδρομητή την ανανέωση των στοιχείων του.

Αν δεν αντιληφθεί πως πρόκειται για μια (κακόγουστη) απάτη, τότε θα βρεθεί σε μία σελίδα όπου θα καλείται να μοιραστεί προσωπικά δεδομένα όπως, τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού, διάφορους κωδικούς πρόσβασης και τα συναφή.

2
Προσοχή στα προσωπικά δεδομένα του λογαριασμού σου!

Μόλις γίνει η συλλογή των προσωπικών δεδομένων, στην ουσία οι συνδρομητές δίνουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους (και πιθανότατα την ευλογία τους), ο οποίος μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα… αδειάζει.

Λόγω αυτού του γεγονότος, η US Federal Trade Commission (Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είναι μια ανεξάρτητη υπηρεσία της κυβέρνησης των Η.Π.Α., με κύρια αποστολή της την προστασία των καταναλωτών), εξέδωσε ανακοίνωση, προτρέποντας όλους τους συνδρομητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις κινήσεις τους εντός του διαδικτύου και σε ότι έχει να κάνει με την παροχή προσωπικών πληροφοριών.

Εσύ έχεις λάβει αυτό το email;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending