fbpx

Μύθοι VS Αλήθειες που μας έλεγε η μαμά μας για την υγεία μας!

Όσο χρονών τζιαι να είσαι, ξέρεις πολύ καλά ότι για τη μάνα σου θα είσαι πάντα το μωρό της. Ακόμα τζιαι δικά σου μωρά να κάμεις, τούτο δεν θα αλλάξει.

Και αφού είσαι “μωρό”, χρειάζεσαι την ανάλογη προστασία και φροντίδα που τη μάμα σου. Τώρα που μπορεί να εικοσάρισες μπορεί να ηρέμισε λλίο, αλλά τον τζαιρό που ήσουν όντως μωρό, επρόσεχε σε σαν τα μάθκια της.

Τα πτυχία τζιαι τα χρόνια που σπουδάζουν οι γιατροί, δεν μπορούν να συναγονιστούν τις φιλοσοφίες της μάνας σου κι εσύ σαν μικρό και αφελές παιδάκι, τις ακολουθούσες πιστά!

Ποια που τζιείνα ούλλα που μας ελάλεν η αγαπημένη μας μάμα ήταν τελικά αλήθκια τζιαι ποια παραμύθκια;

Ανακάλυψα τους μύθους που έπλαθε η μάμα σου, αλλά τζιαι όσα έλεε (και είχε δίκαιο) και σου τα παρουσιάζω πιο κάτω!

1
“Πού πάεις με βρεμένα μαλλιά; Εν να αρρωστήσεις!”

Ξέρω ότι ακόμα τζιαι σήμερα, εν θα φκεις που σπίτι, ειδικά τον χειμώνα, με βρεμένο μαλλί. Ούτε εγώ! Εμεγάλωσα με τούτον τον φόβο που εν μπορώ να το ξεπεράσω τωρά.

Κάπου δαμέ πρέπει να σου πω ότι η μανούλα σου είχε δίκαιο… κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό. Το βρεμένο μαλλί, σε συνδυασμό το κρύο, δεν είναι συμβόλαιο ίωσης. Δεν σε λούζει με μικρόβια και σου προσδίδει την αρρώστια. Αν είναι να αρρωστήσεις, δεν γλιτώνεις αν στεγνώσεις τα μαλλιά σου.

Τα βρεγμένα μαλλιά κρατούν μια χαμηλή θερμοκρασία στο σώμα μας, με αποτέλεσμα να γίνεται ευάλωτο σε μικρόβια. Καλού κακού, κάμε ένα πιστολάκι πριν φκεις που σπίτι, να μεν ανησυχεί ούτε η μάμμα σου.

2
“Μεν κάθεσαι κοντά στην τηλεόραση, εν να στραβωθείς” και “Πόση ώρα πάνω σε τζιείνο το παλιόπραμα; Εν να πονήσεις τα μάθκια σου” 

Και η μάνα μίλησε, γιατί η μάνα ξέρει. Πάντα με μια δόση υπερβολής βέβαια, αλλά είχε δίκαιο.

Οι πολλές ώρες μπροστά που την τηλεόραση, το computer ή το playstation μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην όραση.

Super mum Vs Technology: 1- 0

3
“Φάε το φαΐ σου, αλλιώς εν να έρτει ο κακός ο λύκος να σε φάει” ή “Φάε το φαΐ σου για να ψηλώσεις”

Απελπισμένη να σε πείσει να φάεις ούλλο το φαΐ σου, ή θα σε εφοΐτσιαζε λες τζιαι είσαι η Κοκκινοσκουφίτσα που πρέπει να γλυτώσει που τον λύκο, ή θα σε δελέαζε, λέγοντάς σου πως θα γίνεις ψηλός και όμορφος.

Αγαπημένη μου μητέρα, θέλω να σου πω ότι ακόμα τρωω αλλά μόνο κιλά βάλλω

4
“Άτε κανεί, έφκα έξω που το νερό. Δε ίνταλως εγίναν τα δάχτυλά σου” και “Πρέπει να περιμένεις μια ώρα μετά το φαΐ για να ξαναμπείς στη θάλασσα” 

Πόσην ώρα να έσσιει την έννοια σου αν θα πνίεσουν; Έπρεπε να έβρει τρόπο να σε φκάλει έξω.

Μάθε πως τα δάχτυλα μας όταν είναι πολλή ώρα στο νερό, μουλιάζουν και σουρώνουν, αλλάζουν τέλος πάντων και το διαφορετικό σε αγχώνει. Η πονηρή η μάμμα σου, έβρισκε τη δικαιολογία για να σταματήσεις να πλατσουρίζεις τζιαι να πάτε επιτέλους σπίτι.

Βέβαια, αυτό ήταν ένα ύπουλο κόλπο αφού αυτή η αλλαγή είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος για να προσαρμοστεί στο υγρό στοιχείο, ώστε να σε διευκολύνει στο να πιάνεις ο,τιδήποτε κάτω από το νερό, χωρίς να γλυστράει από τα χέρια σου.

5
“Να το φιλίσω να γιάνει…”

Ποιος γιατρός και ποια φάρμακα; Το μαγικό φιλί της μάνας μπορεί να γιατρέψει τα πάντα… Πονείς την κοιλιά σου; Έππεσες χαμέ τζιαι εχτύπησες το χέρι σου; Ετσακώθηκες με τον αρφό σου τζιαι έσυρε σε που το κρεβάτι;

Θα το κάμουμε μάκια και θα περάσει… Τζιαι το παλαβό είναι ότι επερνούσε ο πόνος! Τουλάχιστον έτσι ενόμιζες τζιαι εσταματούσες να κλαίεις…

Υ.Γ. Δεν μπορούσαμε να παραλείψουμε την all-time-classic ατάκα που λέει κάθε μάνα που σέβεται τον εαυτό της, ειδικά η Κυπραία μάνα…

“Βάλε ζακέττα!”

Εσένα τι συνήθιζε να σου λέει η μάμμα σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending