5 λάθη που κάνουμε ΟΛΟΙ στην αρχή μίας σχέσης!

goalcast.com

Σίγουρα, όταν ξεκινάμε μία σχέση, κυριαρχεί ο ενθουσιασμός και η χαρά για αυτό το καινούριο άτομο που μπήκε στη ζωή μας και μας ενδιαφέρει! Πολλές φορές όμως, από τον ενθουσιασμό μας, μπορεί να τρέχουμε με ταχύτητες φωτός και να κάνουμε κάποια λάθη που μπορεί να κάνουν κακό στη σχέση!

Στην αρχή της σχέσης, θα πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας, όπως ακριβώς είμαστε και με τους φίλους μας, ούτως ώστε το άλλο άτομο να γνωρίσει τον πραγματικό μας εαυτό! Άλλωστε, μόνο έτσι θα δούμε αν ταιριάζουμε! 

Είναι λογικό πως ακόμα δεν γνωρίζουμε τον άλλο, όταν ξεκινάμε μία σχέση, για αυτό καλό είναι να μη βιαζόμαστε και να το παίρνουμε βήμα-βήμα!

Στην αρχή, όλοι προσπαθούμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να αρέσουμε στο άλλο άτομο! Όμως αυτό μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες και μπορεί να μας στοιχίσει στη σχέση!

Δες τα κύρια λάθη που κάνουμε στην αρχή της σχέσης:

1Θέλεις να είσαι συνέχεια μαζί του

cheatsheet.com

Ναι, καταλαβαίνουμε πως είναι η αρχή της σχέσης και δεν χορταίνεις τον άλλο, όμως καλό είναι να του αφήνεις και τον χώρο του, ώστε να μη νιώθει ότι πνίγεται! Είναι καλό, να έχει ο καθένας τον δικό του χώρο και χρόνο, όπως είχε και πριν τη σχέση. 

Είναι σημαντικό ο καθένας να νιώθει ελεύθερος στη σχέση, και ότι μπορεί να βγει και μόνος του με τους φίλους του βρε παιδί μου! Έτσι, θα έχει και τον χρόνο να δει ότι του έλειψες! 😉

2Πέφτεις με τα μούτρα

mapandcompassphotography.com

Ίσως να έχεις καιρό να ερωτευτείς, και όταν σου συμβεί αυτό, τότε πέφτεις με τα μούτρα στη σχέση! Γίνεσαι υπερβολικά δοτικό άτομο, και κάνεις τα πάντα για τον άλλο! Ίσως να ανέχεσαι και πολλά πράγματα που υπό άλλες συνθήκες να μην τα ανεχόσουν! 

Βέβαια, καλό είναι να είσαι δοτικός στη σχέση σου, αλλά καλό είναι να υπάρχει και ένα όριο, ειδικά στην αρχή που δεν γνωρίζεις καλά το άλλο άτομο!

3Κουβαλάς απωθημένα από το παρελθόν

onnectedcouplestherapy.com

Είναι γεγονός, ότι όλοι έχουμε πληγωθεί από προηγούμενες μας σχέσεις. Όμως, θεωρώ ότι είναι λάθος να μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας και στην επόμενη σχέση, που στο κάτω-κάτω δεν φταίει και σε τίποτα!

Κάθε σχέση, πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά, γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Είναι κρίμα να χαλάσουμε τη νέα σχέση, πριν καλά-καλά ξεκινήσει, λόγω κακών εμπειριών που μας έχουν στιγματίσει.

4Ζηλεύεις υπερβολικά και κάνεις σκηνές

independent.co.uk

Δηλαδή, σκέψου αν ξεκινήσει έτσι μία σχέση, πόσες πιθανότητες έχει να συνεχιστεί; Η υπερβολική ζήλεια δεν αρέσει σε κανένα, και ακόμα χειρότερα όταν γίνεται στην αρχή της σχέσης!

Δώσε χρόνο στον άλλο, να δεις τι χαρακτήρας είναι, και αν όντως μπορείς να τον εμπιστευτείς! Δεν χρειάζονται οι υπερβολικές αντιδράσεις, ειδικά στην αρχή μίας σχέσης.

5Γίνεσαι πιεστική

readersdigest.ca

Θέλεις να μιλάτε συνέχεια, και αν δεν σου απαντήσει σε ένα μήνυμα, αρχίζεις να τον/τη βομβαρδίζεις ασταμάτητα! Θέλεις να ξέρεις συνέχεια τι κάνει και πού βρίσκεται!

Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι τόσο πολύ και να τρελαίνεσαι με το παραμικρό! Ηρέμησε, και προσπάθησε να το παίρνεις όσο πιο χαλαρά γίνεται!

Εσύ έχεις κάνει κάποιο από αυτά τα λάθη στην αρχή μίας σχέσης;