fbpx

5 λάθη που κάνουμε ΟΛΟΙ στην αρχή μιας σχέσης!

Σίγουρα, όταν ξεκινάμε μια σχέση, κυριαρχεί ο ενθουσιασμός και η χαρά! Πολλές φορές, όμως, από τον ενθουσιασμό μας, μπορεί να τρέχουμε με ταχύτητες φωτός και να κάνουμε κάποια λάθη που μπορεί να κάνουν κακό στη σχέση!

Θα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου! Μόνο έτσι θα δεις αν πραγματικά ταιριάζετε. Είναι λογικό πως ακόμα δεν γνωρίζεστε πολύ καλά, γι’ αυτό καλό είναι να μη βιάζεσαι και να το παίρνεις βήμα-βήμα.

Δες τα κύρια λάθη που κάνουμε στην αρχή της σχέσης:

1
Θέλεις να είσαι συνέχεια μαζί τ@

cheatsheet.com

Ναι, καταλαβαίνουμε πως είναι η αρχή της σχέσης και δεν χορταίνεις τον άλλο, όμως καλό είναι να του αφήνεις και τον χώρο του, ώστε να μη νιώθει ότι πνίγεται! Είναι καλό, να έχει ο καθένας τον δικό του χώρο και χρόνο, όπως είχε και πριν τη σχέση. 

Είναι σημαντικό ο καθένας να νιώθει ελεύθερος στη σχέση, και ότι μπορεί να βγει και μόνος του με τους φίλους του βρε παιδί μου! Έτσι, θα έχει και τον χρόνο να δει ότι του έλειψες!

2
Πέφτεις με τα μούτρα

mapandcompassphotography.com

Ίσως να έχεις καιρό να ερωτευτείς, και όταν σου συμβεί αυτό, τότε πέφτεις με τα μούτρα στη σχέση! Γίνεσαι υπερβολικά δοτικό άτομο, και κάνεις τα πάντα για τον άλλο! Ίσως να ανέχεσαι και πολλά πράγματα που υπό άλλες συνθήκες να μην τα ανεχόσουν! 

Βέβαια, καλό είναι να είσαι δοτικός στη σχέση σου, αλλά καλό είναι να υπάρχει και ένα όριο, ειδικά στην αρχή που δεν γνωρίζεις καλά το άλλο άτομο!

3
Κουβαλάς απωθημένα από το παρελθόν

onnectedcouplestherapy.com

Είναι γεγονός, ότι όλοι έχουμε πληγωθεί από προηγούμενες μας σχέσεις. Όμως, θεωρώ ότι είναι λάθος να μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας και στην επόμενη σχέση, που στο κάτω-κάτω δεν φταίει και σε τίποτα!

Κάθε σχέση πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά, γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Είναι κρίμα να χαλάσουμε τη νέα σχέση, πριν καλά-καλά ξεκινήσει, λόγω κακών εμπειριών που μας έχουν στιγματίσει.

4
Ζηλεύεις υπερβολικά και κάνεις σκηνές

independent.co.uk

Δηλαδή, σκέψου αν ξεκινήσει έτσι μία σχέση, πόσες πιθανότητες έχει να συνεχιστεί; Η υπερβολική ζήλεια δεν αρέσει σε κανένα, και ακόμα χειρότερα όταν γίνεται στην αρχή της σχέσης!

Δώσε χρόνο στον άλλο, να δεις τι χαρακτήρας είναι, και αν όντως μπορείς να τον εμπιστευτείς! Δεν χρειάζονται οι υπερβολικές αντιδράσεις, ειδικά στην αρχή μίας σχέσης.

5
Γίνεσαι πιεστικ@

readersdigest.ca

Θέλεις να μιλάτε συνέχεια, και αν δεν σου απαντήσει σε ένα μήνυμα, αρχίζεις να τ@ βομβαρδίζεις ασταμάτητα! Θέλεις να ξέρεις συνέχεια τι κάνει και πού βρίσκεται!

Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι τόσο πολύ και να τρελαίνεσαι με το παραμικρό! Ηρέμησε και προσπάθησε να το παίρνεις όσο πιο χαλαρά γίνεται!

Εσύ έχεις κάνει κάποιο από αυτά τα λάθη στην αρχή μίας σχέσης;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending