fbpx

5 μεγάλες ανατροπές της Liverpool στα κύπελλα Ευρώπης!

Αν υπάρχει μια ομάδα παγκόσμια που κέρδισε επάξια τον τίτλο της “θαυματουργής” αυτή είναι η Liverpool! Ειδικά μέσα στο Anfield, οι reds είναι ικανοί να λυγίσουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με το τελευταίο της θύμα να είναι η Barcelona.

Η ομάδα του Jurgen Klopp, έχασε στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Champions League 2018-19 με 3-0 μέσα στο Camp Nou και ο περισσότερος κόσμος πίστευε πως κάπου εδώ θα τέλειωνε το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας του Merseyside.

Με κύριο σύνθημα όμως το «We Believe», η Liverpool έκαμε άλλο ένα θαύμα, νικώντας με 4-0 (πρώτη φορά που ανατρέπεται τέτοιο σκορ σε ημιτελικά Champions League) και πρόσθεσε άλλη μια μαγική ευρωπαϊκή βραδιά στις πολλές που έζησε στο Anfield.

Με αφορμή, λοιπόν, την τεράστια αυτή ανατροπή, μάζεψα πιο κάτω τις 5 μεγαλύτερες ανατροπές που έκανε η «κόκκινη στρατιά» στα κύπελλα Ευρώπης τα τελευταία χρόνια:

1
Milan-Liverpool 3-3 (2005)

Αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της Liverpool είναι αυτό που έμεινε στην ιστορία σαν το «θαύμα της Κωνσταντινούπολης»!

Τελικός Champions League 2005, αντίπαλος η Milan που ανάμεσα σε άλλους είχε στις τάξεις της παίκτες όπως οι Maldini, Nesta, Dida, Kaka, Pirlo, Shevchenko.

Μόλις στο 1′ οι rossoneri μπαίνουν μπροστά στο σκορ και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου το σκορ έχει εκτοξευθεί στο 3-0. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα ίσως να μην κατέβαινε να παίξει το 2ο ημίχρονο, όχι όμως η Liverpool!

Πληρώνει την Milan με το ίδιο νόμισμα και μέχρι το 60′ το σκορ είναι 3-3! Οι reds αντέχουν στην πίεση των Μιλανέζων και οδηγούν το ματς στα πέναλτι.

Εκεί, ο Jerzy Dudek απέκρουσε 2 πέναλτι (αστόχησε και ο Serginho) και η Liverpool κατέκτησε το τρόπαιο (2-3 το σκορ στα πέναλτι), ολοκληρώνοντας ένα από τους μεγαλύτερους άθλους στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

2
Liverpool-Barcelona 4-0 (2019)

Τα δεδομένα πριν το παιχνίδι ήταν σαφώς εναντίον της Liverpool.

Η Barcelona, χωρίς να πιάσει ψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Messi, επικράτησε 3-0 στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Champions League 2019, ενώ στον επαναληπτικό η Liverpool θα αγωνιζόταν χωρίς τους 2 κορυφαίους της επιθετικούς, Salah και Firmino.

Φαινομενικά, η ανατροπή του σκορ ήταν αποστολή αυτοκτονίας. Με τεράστιο όπλο, όμως, την «κατηφόρα» του Anfield η Liverpool κάνει το 1-0 στο 7′ και παίρνει θάρρος.

Στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, μέσα σε 2 λεπτά (54′-56′), το 1-0 γίνεται 3-0 (2 γκολ ο Wijnaldum) και το σκορ του πρώτου αγώνα ισοφαρίζεται!

Στο 79′ ο Origi κάνει το 4-0 (ο ίδιος παίκτης είχε ανοίξει το σκορ) και Liverpool κάνει αυτό που δεν έκανε καμιά άλλη ομάδα στην ιστορία του Champions League: Ανέτρεψε διαφορά 3 τερμάτων στα ημιτελικά της διοργάνωσης και πλέον ετοιμάζεται για τον 3ο ευρωπαϊκό της τελικό τα τελευταία 4 χρόνια!

3
Liverpool-Borussia Dortmund 4-3 (2016)

https://www.youtube.com/watch?v=F0z0RwIkO1k

Προημιτελικά Europa League 2016 και η Liverpool κληρώνεται με την Borussia Dortmund. Στον πρώτο αγώνα στο Westfalen παίρνει προβάδισμα πρόκρισης, αφού οι 2 ομάδες έμειναν στην ισοπαλία (1-1).

Ο επαναληπτικός του Anfield ξεκινά θεόστραβα για τους reds, αφού στο 9′ ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 2-0!

Στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, ο Origi μειώνει και αναπτερώνει τις ελπίδες του Kop, αλλά σχεδόν άμεσα η Dortmund ανεβάζει ξανά τη διαφορά στα 2 τέρματα (3-1 στο 54‘).

Η ομάδα του Merseyside δεν τα παρατά και μειώνει αρχικά σε 3-2. Συνεχίζει την πίεση και ισοφαρίζει σε 3-3 στο 77′ και χρειάζεται ακόμα ένα τέρμα.

Αυτό έρχεται στο 90+1′ (4-3), το Anfield εκρήγνυται από χαρά και η Liverpool παίρνει μια πρόκριση που έμοιαζε χαμένη μέχρι τα μέσα του παιχνιδιού!

4
Liverpool-Alaves 5-4 (2001)

https://www.youtube.com/watch?v=NjoVPMdDTFI&t=

Ο τελικός του κυπέλλου UEFA το 2001 έμεινε στην ιστορία για πολλούς λόγους. Καταρχάς, συμμετείχε σε αυτόν η εκπληκτική Alaves, μια ομάδα από τις μικρομεσαίες της Ισπανίας, που πραγματοποίησε όμως φανταστική σεζόν, ενώ η Liverpool κυνηγούσε το treble (είχε ήδη κερδίσει το League Cup και το FA Cup).

Το παιχνίδι έμελλε να επιφυλάξει πολλές συγκινήσεις. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τη Liverpool να προηγείται με 3-1, αλλά νωρίς στο 2ο ημίχρονο η Alaves ισοφάρισε σε 3-3!

Στο 73′ ο Robbie Fowler έδωσε ξανά προβάδισμα στους scousers (4-3), αλλά οι συγκινήσεις δεν τέλειωσαν εδώ!

Στο 88′ ο γνώριμος μας, από το πέρασμα του ως τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Jordi Cruyff ισοφάρισε σε 4-4 για την Alaves και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, στο 117′ ο Delfi Geri με αυτογκόλ έκανε το 5-4 για τη Liverpool χαρίζοντας της το 3ο της κύπελλο UEFA!

5
Liverpool-Ολυμπιακός Πειραιώς (2005)

Στην πορεία μέχρι τον τελικό του Champions League 2005, η Liverpool έπρεπε να περάσει αρκετά εμπόδια με πρώτο αυτό του Ολυμπιακού Πειραιώς στην τελευταία αγωνιστική της φάση των ομίλων. 

Η Liverpool χρειαζόταν νίκη και με διαφορά 2 τερμάτων για να μπορεί να περάσει εκείνη ως 2η από τον όμιλο, αφού στο ματς του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 1-0.

Το έργο της Liverpool έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 27′ όταν ο Rivaldo έκανε το 0-1 για τους Πειραιώτες, με τον Sinama Pongolle να ισοφαρίζει (1-1) στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου. Στο 80′ ο Mellor έκανε το 2-1 με τον αρχηγό Steven Gerrard να ολοκληρώνει τη μεγάλη ανατροπή (3-1) στο 86′ με ένα τέρμα trademark του!

Ποια είναι για ‘σένα η πιο μεγάλη ανατροπή που έκανε ποτέ η Liverpool στην πορεία της στα ευρωπαϊκά κύπελλα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending