fbpx

Τα κορυφαία comebacks στην ιστορία του Champions League!

Από το 1955 και την δημιουργία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης και ειδικότερα από το 1992 και το rebranding του θεσμού σε Champions League μας έχει προσφέρει πάμπολλες συγκινήσεις. Δεν πήρε άλλωστε τυχαία τον τίτλο της “κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης” απλά χάρη στο αστραφτερό της marketing.

Για να μην πολυλογώ όμως, οι Τρίτες και οι Τετάρτες μας έχουν γίνει πολύ πιο όμορφες χάρη στο Champions League. Φάσεις, τέρματα, θέαμα, πάθος και αγωνία είναι μόνο μερικά από τα συστατικά του cocktail που ονομάζεται “Champions League”.

Έχοντας αυτά υπόψην και μέσα από μια μικρή έρευνα βρήκαμε 5 κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του θεσμού. 5 ανατροπές σε αγώνες, 5 ανατροπές από αυτές που σε “αναγκάζουν” να αγαπάς το ποδόσφαιρο!

Δες ποιες είναι παρακάτω:

 

1
Manchester United – Bayern Munich 2-1

Δεν γίνεται να μιλάς για ανατροπές και να απουσιάζει ο τελικός του 1999. Για πολλούς θεωρείται το κορυφαίο comeback αφού μιλάμε άλλωστε για 2 τέρματα σε χρόνους καθυστερήσεων! Οι Βαυαροί είχαν προηγηθεί στο 6ο λεπτό με φάουλ του Basler και όλα έδειχναν πως θα κατακτούσαν το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά. Αυτά μέχρι το 90′.

Στο 91′ ο θεός του ποδοσφαίρου αποφάσισε πως ο τελικός δεν είχε τελειώσει ακόμα! Ο Sheringham ισοφάρισε δίνοντας το πρώτο σοκ στην Bayern. Όταν στο 93΄όμως ο Solskjaer γύριζε τούμπα το ματς όχι μόνο οι Βαυαροί αλλά ολόκληρος ο πλανήτης έμεινε τέζα! Ήταν μια από τις κορυφαίες στιγμές του θεσμού!

2
Milan – Liverpool 3-3 (3-2 πέναλτι)

Οτι πιο τρελό, οτι πιο παλαβό έγινε ποτέ σε ποδοσφαιρικό αγώνα, έγινε στην Κωνσταντινούπολη στον τελικό του 2005. Καθόλου τυχαία άλλωστε πήρε τον τίτλο “Το θαύμα της Κωνσταντινούπολης”! Να πάρουμε τα πράγματα όμως με την σειρά. Η Milan των Shevchenko, Kaka, Pirlo, Maldini και τόσων άλλων αστέρων προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο. Οποιαδήποτε ομάδα ήταν αντίπαλος φυσιολογικά θα λύγιζε από το ψυχολογικό βάρος. Η Liverpool όμως όχι! Είναι λες και αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη από το 1990 και μετά για να κάνει τα πιο αδιανόητα πράγματα στον πλανήτη.

Οι reds, λοιπόν, μέσα σε 6 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ισοφάρισαν τον αγώνα σε 3-3! Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, άντεξαν την πίεση των ροσονέρι, πήραν το παιχνίδι στην παράταση και με ένα απίστευτο Dudek κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο στα πέναλτι!

3
Monaco – Real Madrid  3-1

Την απίστευτη Monaco του 2004 την θυμάσαι; Τότε που με Giuly, Evra, Morientes και Ζήκο βρέθηκε στον τελικό του Champions League; Λοιπόν η ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί πολύ διαφορετικά αν δεν γινόταν μια από τις πλέον απίστευτες ανατροπές στην ιστορία του θεσμού στα προημιτελικά!

Στη φάση, που λες, των 8 η Monaco βρέθηκε αντιμέτωπη με την Real Madrid των Ronaldo, Zidane, Figo, την Real των galacticos. Στο πρώτο παιχνίδι στη Μαδρίτη, οι Μονεγάσκοι έχασαν με 4-2 αφήνοντας μεν το παραθυράκι της πρόκρισης ανοιχτό αλλά όντας το απόλυτο αουτσαίντερ. Στον επαναληπτικό όμως, αν και η “βασίλισσα” προηγήθηκε με τον Raul, η εκπληκτική Monaco γύρισε το ματς (3-1) και πήρε μια πρόκριση βγαλμένη από παραμύθι!

4
Deportivo La Coruna – Milan 4-0

https://www.youtube.com/watch?v=b3nJMn5PPbE

Την ίδια χρόνια (2004), εντυπωσιακή πορεία στον θεσμό έκανε και η εκπληκτική Deportivo La Coruna. Στα προημιτελικά η κληρωτίδα έβγαλε ως αντίπαλο την Milan με την Depor να γνωρίζει την ήττα στο πρώτο ματς του San Siro με 4-1.

Οι πιθανότητες πρόκρισης, θα σκεφτόταν κάποιος, ήταν ελάχιστες ειδικά απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα που διέθετε η Milan. Και όμως αυτό που έγινε στον επαναληπτικό του Riazor δεν το ονειρεύτηκε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Depor. Οι ποδοσφαιριστές του Javier Irureta προηγούνταν με 3-0 (σκορ πρόκρισης) από το πρώτο ημίχρονο με τον Fran να βάζει το κερασάκι στην τούρτα (4-0). Ήταν η πιο όμορφη στιγμή που μπορούσε να  χαρίσει στο ποδόσφαιρο η ομάδα της Γαλικίας!

5
Barcelona – Paris Saint Germain 6-1 

https://www.youtube.com/watch?v=KfCeiradNto

Η πιο πρόσφατη και η πιο απίθανη για πάρα πολύ κόσμο ανατροπή που έγινε ποτέ! Η Barcelona μετρούσε 9 διαδοχικές παρουσίες σε προημιτελικά Champions League. Η 10η θεωρήθηκε εξαιρετικά δύσκολη ως απίθανη όταν η Paris Saint Germain έκανε ένα ονειρικό παιχνίδι στη Γαλλία και επικράτησε με 4-0. Ήταν χωρίς καμιά αμφιβολία η χειρότερη ήττα που δέχθηκαν οι μπλαουγκράνα από το 2006 όταν και δημιουργήθηκε ο σύγχρονος μύθος της.

Αυτό που συνέβηκε στον επαναληπτικό του Camp Nou όμως ήταν εξωπραγματικό. Στις αρχές του δεύτερου μέρους η ομάδα του Luis Enrique βρέθηκε να προηγείται με 3-0 και είχε άλλα 40 λεπτά για να σκοράρει άλλα 2 και να προκριθεί.

Η πιο πάνω θεωρία ανατράπηκε όταν στο 62′ μείωσε σε 3-1 για την Pari αφού η Barca χρειαζόταν 3 τέρματα για να προκριθεί με την ψυχολογία να βρίσκεται στο ναδίρ. O Neymar όμως με 2 τέρματα λίγο πριν το τέλος και άλλο ένα του Sergi Roberto σε μια από τις τελευταίες στιγμές του αγώνα ολοκλήρωσαν μια ανατροπή που έμοιαζε απίστευτη!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending