fbpx

Τα 5 καλύτερα tips για να γίνεις λίγο πιο fit πριν βγεις στην παραλία φέτος!

Οι ζεστές μέρες έχουν κάνει για τα καλά την εμφάνισή τους και αυτό σημαίνει ότι: Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών! Το κύριο ερώτημα είναι αν θα προλάβεις να χάσεις τα περιττά κιλά

Άγχος, μαζικές εγγραφές σε γυμναστήρια, δίαιτες express και πολλά άλλα, κυριαρχούν τους τελευταίους μήνες πριν το καλοκαίρι.

Αν το βάρος που θέλεις να χάσεις είναι 3-5 κιλά, τότε ναι, προλαβαίνεις να κάνεις κάτι γι’ αυτό, χωρίς προφανώς να “πεινάς” καθημερινά.

Αυτό που χρειάζεται είναι να ακολουθήσεις τα 5 ακόλουθα διατροφικά tips:

1
Νερό

Freepik.com

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για τον μέσο όρο των ανθρώπων, 8 – 10 ποτήρια είναι αρκετά.

Για όσους ακολουθούν κάποια δίαιτα και υπολογίζουν θερμίδες, η προτεινόμενη κατανάλωση είναι 1 ml / θερμίδα.

Το νερό δεν θα σε αδυνατίσει από μόνο του, ωστόσο βοηθάει στον κορεσμό και ενισχύει τον μεταβολισμό.

2
Φρούτα και Λαχανικά

Freepik.com

Χρειαζόμαστε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Αποτελούν το πιο υγιεινό σνακ, και μπορούμε να τα συνδυάσουμε με τα κύρια γεύματα της ημέρας.

Τα φρούτα ειδικά είναι η καλύτερη λύση όταν χρειαζόμαστε κάτι γλυκό, καθώς περιέχουν φυσικά σάκχαρα (φρουκτόζη) και μας τροφοδοτούν με πολύτιμες βιταμίνες.

3
Πρόσεξε τις μερίδες σου

Freepik.com

Πέρα από την ποιότητα των γευμάτων, και η ποσότητα διαδραματίζει έναν σημαντικό παράγοντα στη μείωση του βάρους.

Στο πιο πάνω σχήμα, βλέπεις πως η κάθιε ομάδα τροφίμων απεικονίζεται με διαφορετικό χρώμα και το μέγεθός της, δείχνει την αναλογία που πρέπει να έχει στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Το μισό πιάτο γεμίζει από φρούτα και λαχανικά, μαζί με πρωτεΐνες και δημητριακά, ενώ, σημαντική μερίδα καλύπτουν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γάλα, γιαούρτι και τυρί, κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών.

4
Γεύματα εκτός σπιτιού

Freepik.com

Αναπόφευκτα, κάποια γεύματα θα γίνονται και εκτός σπιτιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις γέμισε το μισό πιάτο με σαλάτα (όποια σου αρέσει, χωρίς υπερβολικό sauce) και το υπόλοιπο μισό με κάποια πρωτεΐνη (κρέας ή ψάρι) και άμυλο (πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά).

Καλό είναι να αποφύγεις τα τηγανητά και τα γλυκά στο τέλος και προσπάθησε να μείνες στο 1ο (για τις γυναίκες) ή και 2ο ποτό (για τους άνδρες).

5
Φυσική Δραστηριότητα

Freepik.com

Προσπάθησε να γυμνάζεσαι 3-4 φορές την εβδομάδα, και να γίνεις περισσότερο ενεργητικός στην καθημερινότητα σου, για να καταφέρεις να αυξήσεις τις καύσεις σου.

Πρόλαβε το καλοκαίρι χωρίς στερητικές δίαιτες, αλλά με σωστό σχεδιασμό και μέτρο στη διατροφή σου!


Το άρθρο ετοιμάστηκε από τον αναγνώστη μας Στέφανο Μαρκόπουλο και στάληκε στο StudentLife για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL


Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending