Τι να κάνεις όταν ΔΕΝ θες να χωρίσεις αλλά ούτε θες να είσαι στη σχέση σου;

Φοιτήτρια Επικοινωνίας & Σπουδών Διαδικτύου ΤΕΠΑΚ
den thes na x wriseis sxesi
advantage4parents.com

Η αρχή μιας ερωτικής σχέσης είναι μια καινούρια εμπειρία και ένα καινούριο μάθημα ζωής. Σε πολλές περιπτώσεις, οι σχέσεις δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα της παντοτινής αγάπης και της αιώνιας ευτυχίας.

Μέσα από τον χρόνο, μπορεί να ανακαλύψεις ότι ο άνθρωπος που στέκεται στο πλάι σου δεν είναι αυτός που επιζητάς, ή τα προβλήματα και οι τσακωμοί σας δεν έχουν τελειωμό. Οι σκέψεις σου για ένα χωρισμό είναι πολλές.

Το ερώτημα είναι γιατί διστάζεις εφόσον δεν περνάς καλά; Για να θες να παραμείνεις στην σχέση σου σημαίνει ακόμα υπάρχουν συναισθήματα και μάλλον είναι αρκετά δυνατά, ώστε να μη δείνεις το οριστικό τέλος.

Το θέμα υπάρχει μέσα στη σχέση σου και πρέπει να το βρεις. Φτάνει να θες να προσπαθήσεις! Μάθε πιο κάτω πώς:

1Βρες το πρόβλημα

thriveglobal.com

Όλες οι σχέσεις έχουν περάσει τα πάνω και τα κάτω τους. Αν όμως σε κάθε δυσκολία τραβούσαμε τη γραμμή του τέλους, κανείς από εμάς δεν θα είχε σχέση! Έτσι, αν το μυαλό σου ταλανίζεται από τα ερωτηματικά του τύπου «Τούτοι εν μαλώνουν ποτέ;», «Πώς αντέχουν;» μη σκας!

Όλοι έχουν τις δυσκολίες τους, αλλά σίουρα έχουν βρει τη λύση στο πρόβλημά τους. Πάρε το απ’ την αρχή, σύνδεσε όλα τα μέρη που σε έχουν φέρει στο δίλημμα του χωρισμού.

Τότε θα φτάσεις στο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί ΑΜΕΣΑ! Μίλα με τον/τη σύντροφό σου, και βρες τη λύση!

2Συζήτησε το με κοντινούς σου ανθρώπους

healthlibrary

Μοιράσου τις σκέψεις σου με ένα κοντινό σου πρόσωπο, να δεις αν όντως έχεις δίκαιο στα λεγόμενα σου και τι σε κάνει να μένεις ακόμα σε αυτή τη σχέση!

Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις, μεν  φερθείς εγωιστικά ούτε επιπόλαια – για να είσαι εκεί σημαίνει ακόμα νιώθεις πολλά!

3Ζύγισε τα καλά και τα κακά

everydaypowerblog.com

Πριν φτάσεις να αποχωριστείς κάποιο άτομο, πρέπει να μπορείς να δικαιολογήσεις και στον εαυτό σου την ώρα που θα σου λείψει γιατί έφυγες.

Έτσι, αν ζυγίσεις τα καλά αυτής της σχέσης, και είναι πολλά, δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Αν όμως τα κακά είναι περισσότερα, έπρεπε να το αποφασίσεις από καιρό, χωρίς δισταγμούς.

4 Δώσε χρόνο στη σχέση σας!

cheatsheet.com

Προσπάθησε να περάσεις όμορφες στιγμές με τον/τη συντροφό σου. Κάνε ένα ρομαντικό δείπνο, και συζήτησε μαζί του/της για τις σκέψεις που σε βασανίζουν, εξήγησε γιατί δεν περνάς καλά και δεν θες να έχεις αυτή τη σχέση.

Δοκιμάστε να ταξιδέψετε μαζί. Μπορεί μέσα από τον χρόνο που θα περάσετε, να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι στη σχέση σου από συμβιβασμό και συνήθεια, ή από υπερβολική αγάπη. Δώσε χρόνο στη σχέση σας!

Ελπίζουμε να αλλάξεις τη σχέση σου προς το καλύτερο! Γράψε σε comment αν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις 🙂