fbpx

Ζηλεύεις τον/την πρώην σου; Μάθε τι μπορείς να κάνεις για αυτό!

Η ζήλια είναι ένα ψυχοφθόρο συναίσθημα, που λίγο-πολύ όλοι το έχουμε ζήσει. Πολλοί καταλήγουν να κάνουν διάφορα σενάρια που μπορεί να μην ισχύουν καν, λόγω υπερβολικής ζήλιας. Αυτό μπορεί να κοστίσει στη σχέση, αν είναι συχνό φαινόμενο, γιατί πολλοί δεν αντέχουν την υπερβολική ζήλια! 

Άμα το καλοσκεφτείς, σε ποιον θα άρεσε να του κάνουν συνέχεια σκηνές και να πρέπει να απολογείται για κάτι που δεν ισχύει στην πραγματικότητα; Σε κανέναν λογικά! Οπότε καλό είναι, αν ζηλεύουμε, να προσπαθήσουμε να το ελέγξουμε, για να μη δημιουργούμε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν!

Πόσο μάλλον, όταν το άτομο δεν είναι πια στη ζωή μας, και είναι κάποιος/α πρώην μας, που κανονικά δεν έχουμε το δικαίωμα να τον/την ζηλεύουμε! Όμως αυτό μπορεί να συμβεί, γιατί ίσως δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα αυτό το άτομο.

Τι μπορείς να κάνεις αν ζηλεύεις τον/την πρώην σου;

1
Σταμάτα να μαθαίνεις πληροφορίες για αυτόν/την

Καταλαβαίνω ότι όταν ειδικά είναι φρέσκος ο χωρισμός, έχουμε την τάση να θέλουμε να μαθαίνουμε τι κάνει το άτομο που ήμασταν μαζί, όμως όλο αυτό είναι ψυχοφθόρο!

Επειδή δεν έχουμε πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει, μπορεί να δούμε το οτιδήποτε, από μια φωτογραφία μέχρι ένα βίντεο, και να μας δημιουργηθεί το συναίσθημα της ζήλιας.

Θα σου πρότεινα να μην ασχολείσαι με το τι κάνει για να μη χαλιέσαι άδικα, αφού όλο αυτό δεν σε βοηθά να ξεπεράσεις το συγκεκριμένο άτομο!

2
Αν σου δημιουργεί το συναίσθημα της ζήλιας, τότε δεν άξιζε να είσαι μαζί του

Γενικά, όταν είμαστε σε σχέση, θεωρώ πως ο άλλος θα πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια μαζί του και ότι μπορούμε να τον εμπιστευτούμε.

Αν σε έκανε να νιώθεις ανασφάλεια όταν ήσασταν μαζί, τότε θεωρώ πως είναι καλύτερα που χωρίσατε, και δεν υπάρχει λόγος να ζηλεύεις και μετά το τέλος της σχέσης.

Σε κανέναν δεν αξίζει να ζει στη ανασφάλεια. Οπότε απλά χαλάρωσε, και μην ασχολείσαι με άτομα που δεν σε κάνουν να νιώθεις όμορφα!

3
Δεν είναι πια μέρος της ζωής σου

Ναι, το ξέρω ότι κάθε χωρισμός είναι δύσκολος, αλλά ξεπερνιέται. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, θα έρθει η στιγμή που θα νιώσεις ξανά ο εαυτός σου.

Άρα, θα πρέπει να αποδεχτείς ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι πλέον μέσα στη ζωή σου, και καλό θα ήταν να μην ασχολείσαι μαζί του!

Δεν υπάρχει λόγος να τον ζηλεύεις, γιατί αυτό μόνο κακό θα σου κάνει!

4
Κάνε πράγματα που σε γεμίζουν

Το καλύτερο φάρμακο στα περισσότερα θέματα, είναι να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν!

Βγες έξω με φίλους σου, πήγαινε γυμναστήριο, δες μια ταινία… Οτιδήποτε θα σε κάνει χαρούμενο/η.

Μην ασχολείσαι ακόμη με κάτι που ανήκει στο παρελθόν! Δεν έχει ουσία, και μόνο αρνητική διάθεση θα σου προκαλέσει!

Θα δοκιμάσεις να εφαρμόσεις τα πιο πάνω αν ζηλεύεις ακόμα την πρώην σχέση σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending