fbpx

5+1 παίκτες από τους οποίους περιμέναμε πιο πολλά στο πρωτάθλημα 2018-19!

Μεταγραφές, το “όπιο” του ποδοσφαιρικού λάου. Εκείνο που μας κρατά σε εγρήγορση κάθε καλοκαίρι και όχι μόνο.

Λίγο-πολύ όλοι μας περνούμε από κόσκινο κάθε μεταγραφικό απόκτημα αν θα βοηθήσει την εκάστοτε ομάδα και χτίζουμε ένα “προφίλ” περιμένοντας συγκεκριμένα πράγματα.

Επειδή δεν πάνε πάντα τα πράγματα όπως τα περιμένουμε, υπάρχουν πάντα παίκτες που ενώ θεωρούμε πως μπορουν να δώσουν πολλά στις ομάδες τους και στο πρωτάθλημα γενικότερα, στο τέλος απογοητευόμαστε.

Ακολουθούν 5+1 περιπτώσεις παικτών που ενώ περιμέναμε αρκετά από αυτούς στο φετινό πρωτάθλημα, είδαμε ελάχιστα:

1
Ricardo Laborde

Από το 2013 που έφυγε για την Krasnodar, σε κάθε μεταγραφική περίοδο οι φίλοι της Ανόρθωσης ζητούσαν τον “επαναπατρισμό” του Ricardo Laborde.

Το καλοκαίρι του 2018 η τότε διοίκηση Αντρέα Παντελή τους έκανε το χατίρι, ντύνοντας ξανά στα κυανόλευκα τον Κολομβιανό εξτρέμ με αρκετούς οπαδούς να στήνουν υποδοχή στο αεροδρόμιο για χατίρι του Laborde.

O 31χρονος εξτρέμ, ωστόσο, δεν είχε καμία σχέση με τον Laborde που πρωτογνωρίσαμε στην Κύπρο!

Το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν το πέρασε είτε ως τραυματίας, είτε στον πάγκο, με μερικές εξάρσεις να θυμίζουν τον αγαπημένο Ricky των οπαδών της Ανόρθωσης.

Αγωνίστηκε όλα κι όλα 611 λεπτά στο πρωτάθλημα και αποτέλεσε παρελθόν πριν το τέλος της περιόδου.

2
Tomas Mejias

Βασανίστηκε πολύ η Ομόνοια στη θέση του τερματοφύλακα την περασμένη σεζόν: Velthuizen και Mihaylov απογοήτευσαν, ενώ ο Alvbage ίσα που πρόλαβε να κάτσει κάτω από τα δοκάρια και τραυματίστηκε σοβαρά.

Έτσι, το καλοκαίρι του 2018, οι υπεύθυνοι του προγραμματισμού στο “τριφύλλι” έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στη θέση του πορτιέρε, επιλέγοντας τον 30χρονο Ισπανό Tomas Mejias με προϋπηρεσία στις ακαδημίες της Real Madrid, αλλά και στα γήπεδα της Αγγλίας με τη φανέλα της Middlesbrough.

Τελικά, ο Mejias μπορεί να μην έκανε τις γκέλες του Velthuizen, ούτε να είχε την αστάθεια του Mihaylov, αλλά ούτε έδειξε στοιχεία “κέρβερου” κάτω από την εστία. Αγωνίστηκε συνολικά 28 φορές στο πρωτάθλημα.

3
Kevin Bru

Δεν είναι άσχημος ποδοσφαιριστής ο Kevin Bru. Αντίθετα, στο διάστημα που κατάφερε να μείνει μακριά από τραυματισμούς (Δεκέμβρης-Φλεβάρης) έδειξε πως ξέρει μπάλα και μπορεί να βρει δίκτυα (σκόραρε 4 φορές), στατιστικό πολύ καλό για ποδοσφαιριστή του κέντρου.

Αποκτήθηκε για να αντικαταστήσει τον MVP του περσινού Απόλλωνα, Alef και όσο ήταν υγιής τα κατάφερε σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αλλά το πρόβλημα με τον ποδοσφαιριστή από το Mauritius ήταν πως ήταν πολύ επιρρεπής στους τραυματισμούς.

Αγωνίστηκε στα μισά σχεδόν παιχνίδια του πρωταθλήματος (17 συμμετοχές-15 στην εντεκάδα) και έτσι μοιραία αποτέλεσε παρελθόν.

4
Morten Rasmussen

Πάλι καλά που είχαν και τους Πίττα, Αντωνίου και Udoji θα λένε στο Παραλίμνι!

Το περασμένο καλοκαίρι, στην επιστροφή της στην Α’ Κατηγορία, οι βυσσινί απέκτησαν τον διεθνή Δανό Morten Rasmussen, ως μια έμπειρη λύση για την επιθετική τους γραμμή, κίνηση που παρουσιάστηκε και ως μεταγραφικό “μπαμ” για τα δεδομένα της παραλιμνίτικης ομάδας.

Η πραγματικότητα από τις προσδοκίες όμως φάνηκε να απέχει πολύ, αφού ο Rasmussen σκόραρε μόλις 2 τέρματα σε 16 συμμετοχές (12 ως βασικός), ενώ οι Μηνάς Αντωνίου και Shoval Gozlan που αποκτήθηκαν τον Γενάρη του 2019 σκόραραν 5 και 3 τέρματα αντίστοιχα!

5
Lullinha

Ένα από τα πιο ψηλά συμβόλαια της Πάφος FC είναι ο Luiz Marcelo Morais Dos Reis, πιο γνωστός ως Lulinha που ήρθε το καλοκαίρι ως το 10αρι που έψαχνε η παφιακή ομάδα.

Η παρουσία του Βραζιλιάνου χαφ όμως ήταν μάλλον απογοητευτική, αφού αγωνίστηκε μόλις 2 φορές ως βασικός και άλλες 16 ως αλλαγή, κάτι που μεταφράζεται σε 495 αγωνιστικής δράσης.

Ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός για ένα δίμηνο (Οκτώβρης-Δεκέμβρης), κάτι που σίγουρα έπαιξε ρόλο στην παρουσία του, με την περίπτωση του όμως να προβληματίζει κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει την Πάφος FC την επόμενη περίοδο.

6
Ruben Rayos

Μια άλλη περίπτωση ποιοτικού παίκτη που όμως προβληματίζει είναι και αυτή του Ruben Rayos της Ανόρθωσης.

Η πολύ καλή παρουσία του τη σεζόν 2017-18 με 4 τέρματα και 8 ασίστ σε 24 συμμετοχές του εξασφάλισε νέο, 2ετές συμβόλαιο με τον Rayos όμως να “βυθίζεται” στην μετριότητα της φετινής Ανόρθωσης.

Ο Ισπανός επιτελικός χαφ της “Μεγάλης Κυρίας” στον 3ο χρόνο παρουσίας του στην Κύπρο και τη βαρωσιώτικη ομάδα δεν έδειξε παρά ελάχιστα δείγματα της κλάσης του.

“Έγραψε” 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 3 τέρματα και 2 ασίστ με την παρουσία του περισσότερο να εκνευρίζει τους κυανόλευκους οπαδούς, παρά να αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Από ποιον ποδοσφαιριστή περίμενες πολύ περισσότερα στο φετινό πρωτάθλημα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending