fbpx

Μια ντουζίνα ξένοι που έπαιξαν λιγότερο από 100 λεπτά στο πρωτάθλημα 2018-19!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρίνεις μια μεταγραφή. Δεν αποκτούνται, άλλωστε, όλοι οι ποδοσφαιριστές για ένα σκοπό: άλλος έρχεται για να γίνει βασικός και αναντικατάστατος, άλλος έρχεται για ρεζέρβα, άλλος για επένδυση, άλλος επειδή έχει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και πάει λέγοντας.

Γιατί ξεκίνησα με αυτό το σχόλιο; Απλά, επειδή μέσα στην άκρατη ξενομανία που επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο, υπήρξαν φέτος αρκετοί λεγεωνάριοι, συνολικά 12, που δεν αγωνίστηκαν ούτε καν σε 100 λεπτά, ο καθένας βέβαια για πολύ διαφορετικούς λόγους.

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

1
Jesus Rueda

Ο σοβαρός τραυματισμός που τον ανάγκασε να χάσει μεγάλο κομμάτι της περσινής σεζόν άφησε τα σημάδια του στον Jesus Rueda που σε κανένα σημείο της σεζόν δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Paolo Tramezzani.

Ο Ισπανός αμυντικός του ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε μόλις για 2 λεπτά στο φετινό πρωτάθλημα στα τελευταία στάδια του νικηφόρου 4-0 επί της Ανόρθωσης για τη 16η αγωνιστική.

2
Jordan Greenidge

Μόλις 6 λεπτά φόρεσε φέτος τη φανέλα της Ομόνοιας ο 19χρονος  Άγγλος επιθετικός.

Αυτά ήταν στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ (1-0) με τον Greenidge να αποχωρεί από το τριφύλλι τον Γενάρη, ως άλλη μια αποτυχημένη μεταγραφή.

3
Mohammed Choukoud

Η μεταγραφή του 20χρονου Ολλανδομαροκινού χαφ από την Πάφος FC πέρασε στο ντούκου και όχι άδικα από τη στιγμή που ήταν ξεκάθαρο πως ο Choukoud υπολογιζόταν περισσότερο ως επένδυση.

Έτσι, αγωνίστηκε μόλις 9 λεπτά στο πρωτάθλημα: τα 8 από αυτά στην εκτός έδρας ήττα της παφιακής ομάδας από τη Δόξα (3-2) την 11η αγωνιστική και το άλλο στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Απόλλωνα (1-1) για την 14η αγωνιστική.

4
Jean Charles Fernandez

Ακόμα ένας νεαρός (21 ετών) που αγωνίστηκε πολύ λίγο είναι και ο δεξιός μπακ της Δόξας Κατωκοπιάς.

Ο ποδοσφαιριστής από τη Γουινέα αγωνίστηκε μόλις 22 λεπτά στο πρωτάθλημα: 14 λεπτά στην ήττα από την ΑΕΚ (3-0) την 6η αγωνιστική και από 4 λεπτά στους αγώνες με τη Σαλαμίνα (ήττα 1-0) και ΑΠΟΕΛ (ήττα 1-2) για την 8η και 15η αγωνιστική αντίστοιχα.

5
Juan Albin

Ήρθε στην Κύπρο έχοντας καλό βιογραφικό και στη θεωρία ήταν μια από τις ποιοτικότερες μεταγραφές της Ομόνοιας ο Ουρουγουανός επιτελικός μέσος.

Η θεωρία από την πράξη απείχε πολύ όμως, αφού ο 32χρονος Juan Albin αγωνίστηκε 43 λεπτά στο πρωτάθλημα: 21 στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα (ήττα 0-2) για την 5η αγωνιστική και άλλα 22 στην εκτός έδρας ήττα από τη Σαλαμίνα (1-0) για την 6η αγωνιστική. Αποδεσμεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2018.

6
Theo Weeks

Ιδιάζουσα περίπτωση ήταν για την Αλκή ο Theo Weeks. Ο Λιβεριανός χαφ αποκτήθηκε από την “Αθάνατη” τον Γενάρη με την ποιότητα του να είναι γνωστή από το πέρασμα του από τον Ερμή στο παρελθόν.

Ο Weeks αγωνίστηκε όμως όλα κι όλα 61 λεπτά με την κυανέρυθρη φανέλα στην εντός έδρα ήττα από τον Απόλλωνα (1-3) την 21η αγωνιστική, με τον ποδοσφαιριστή να περνά και ένα προσωπικό δράμα τον Απρίλη με τη δολοφονία της μητέρας του.

7
Κωνσταντίνος Γιαννούλης

Μόλις 88 λεπτά με τη φανέλα της Πάφος FC αγωνίστηκε ο Κωνσταντίνος Γιαννούλης, αυτά απέναντι στην Ανόρθωση (1-1) για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Ελλαδίτης αποχώρησε τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη για προσωπικούς λόγους, όπως ανέφερε τότε η ανακοίνωση της παφιακής ομάδας.

8
John Alvbage

Δανεικός από την Ομόνοια στη Νέα Σαλαμίνα ήταν φέτος ο Σουηδός πορτιέρε. Με τον Veselovsky να πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, μοιραία ο Alvbage περιορίστηκε στον πάγκο, αγωνιζόμενος μόλις ένα 90λεπτο, αυτό απέναντι στην Ομόνοια για τη 17η αγωνιστική (νίκη 3-1 οι πράσινοι).

Τον Μάρτη ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε και ήδη βρήκε νέα ομάδα στην πατρίδα του.

9
Sarr Magatte

Από τις πρώτες μεταγραφές που έκανε η Ένωση Νέων Παραλιμνίου το περασμένο καλοκαίρι ήταν ο 19χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός.

Ο Sarr Magatte αγωνίστηκε όλο κι όλο ένα 90λεπτο στο φετινό πρωτάθλημα, την 20η αγωνιστική, στην εντός έδρας ήττα των βυσσινί από τον ΑΠΟΕΛ (0-2).

10
Riley Grant

Ακόμα ένας κεντρικός αμυντικός της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου που αγωνίστηκε μόλις ένα 90λεπτο στο πρωτάθλημα είναι ο Αμερικανός Riely Grant.

O 24χρονος φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης τη 2η αγωνιστική στην εντός έδρας ήττα από τη Σαλαμίνα με 3-5.

11
Borja Equiza

Στον ίδιο αγώνα με τον Grant καταγράφηκε και το μοναδικό 90λεπτο του Borja Ekiza με τη φανέλα της Ένωσης.

Ο πολύπειρος σέντερ μπακ, όπως και τη σεζόν 2017-18 με τη φανέλα της Ομόνοιας, πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν ως τραυματίας.

12
Vincent Laban

Από τους πλέον πολύπειρους παίκτες στο κυπριακό πρωτάθλημα είναι ο Vincent Laban. Ο 34χρονος κυπροποιημένος Γάλλος πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο νησί μας σε Διγενή Μόρφου, Ανόρθωση και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Οι κιτρινοπράσινοι ήταν η ομάδα στην οποία ανήκε ο Laban μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου που ανακοινώθηκε η αποδέσμευση του. Ο Γάλλος, που φέτος, ήταν ξεκάθαρα εκτός πλάνων, αγωνίστηκε μόνο 100 λεπτά.

10 απέναντι στην Ανόρθωση την 7η αγωνιστική (νίκη 1-2 η ΑΕΚ), 76 απέναντι στην Ομόνοια την 15η αγωνιστική (ήττα 1-0 για την ΑΕΚ) και άλλα 14 στον εξ αναβολής αγώνα για τη 2η αγωνιστική και το 0-0 απέναντι στον Απόλλωνα.

Ήξερες πως αυτοί οι παίκτες έπαιξαν λιγότερο από 100 λεπτά φέτος στο πρωτάθλημα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending