fbpx

5+1 κλισέ ατάκες που σίγουρα θα ακούσεις σε περίοδο προετοιμασίας των ομάδων!

Δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερο κομμάτι σε μια σεζόν από αυτό της καλοκαιρινής προετοιμασίας των ομάδων. Πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις, τα παιχνίδια και οι γκρίνιες ακούς μόνο καλές κουβέντες.

Για τους νέους παίκτες, για τις προοπτικές της ομάδας, για τον τρόπο διεξαγωγής της προετοιμασίας και γενικά όλα τα θέματα που απασχολούν την κάθε ομάδα κυλάνε τέλεια.

Άλλωστε, αν το προσέξεις, κάθε χρόνο είτε από τον Τύπο είτε από τους εκπροσώπους των ομάδων λέγονται κάποιες φράσεις που κατάντησαν κλισέ, φράσεις δηλαδή που περιμένεις πως αργά ή γρήγορα θα τις ακούσεις μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάζεψα παρακάτω τις 5+1 πιο χαρακτηριστικές από αυτές:

1
“Η προετοιμασία θα διεξαχθεί σε ειδυλλιακό τοπίο!”

Από την Κοράκου ως τη Βουλγαρία και από τις Πλάτρες ως την Αυστρία και την Ολλανδία πάντα οι ομάδες μας επιλέγουν τις καλύτερες εγκαταστάσεις σε ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες για να χτίσουν τη νέα εκδοχή τους.

Μέσα στο πράσινο, στη φύση, σε ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις και με υπερσύγχρονα γήπεδα οι ομάδες μας είναι λες και επιλέγουν παράδεισο στη γη για την προετοιμασία τους.

2
“Ο [τάδε] παρουσιάζεται ανανεωμένος, έτοιμος να δείξει τον πραγματικό του εαυτό!”

Φέρνει η ομάδα ένα παίκτη και τον κλείνει, λόγου χάρη, με διετές συμβόλαιο. Στον πρώτο του χρόνου δεν προσφέρει τα αναμενόμενα, αλλά επειδή δεν συμφέρει οικονομικά να αποζημιωθεί ή επειδή τον θέλει ο προπονητής παραμένει στην ομάδα.

Στην προετοιμασία, λοιπόν, αυτός ο παίκτης παρουσιάζεται διαφορετικός, σύμφωνα με όσα βγαίνουν έξω. Έχει όρεξη να τρέξει, να βελτιωθεί, να βοηθήσει την ομάδα.

Συνήθως, τέτοιου τύπου άρθρα συνοδεύονται και από δηλώσεις του παίκτη ότι “φέτος θα δείτε τον πραγματικό [τάδε]”.

Βέβαια, τουλάχιστον 8 στις 10 το αποτέλεσμα είναι γνωστό: Ο παίκτης απογοητεύει και στη 2η του χρόνια!

3
“Όλοι οι παίκτες δουλεύουν σκληρά ενόψει της νέας χρονιάς!”

Στο “ειδυλλιακό τοπίο” (ναι, αυτό που λέγαμε νωρίτερα), οι παίκτες “καταπίνουν χιλιόμετρα”, “τρέχουν ασταμάτητα” και “δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό” για μια άκρως πετυχημένη χρονιά.

Βέβαια, επειδή αυτό δεν ισχύει πάντα, μαθαίνουμε το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα και συνήθως όταν η ομάδα αλλάξει προπονητή ότι “έκανε χαλαρή προετοιμασία” το καλοκαίρι, “υπήρχαν προβλήματα”, “οι εντάσεις δεν ήταν ψηλές με αποτέλεσμα να καούν οι παίκτες”.

4
“Η ομάδα θα παίξει φιλικά με δυνατούς αντιπάλους!”

Το καλοκαίρι ακόμα και αν παίξεις με ομάδα ακαδημιών ή ομάδα 3ης-4ης κατηγορίας της χώρας που επέλεξες για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας πρόκειται για “δυνατό φιλικό” ή “φιλικό ξεμουδιάσματος” στην πιο ειλικρινή περίπτωση.

Αυτού του τύπου τα φιλικά, που συνήθως συνοδεύονται από 5άρες, 8άρες και 10άρες των ομάδων μας είναι “πολύ βοηθητικά για τον προπονητή που δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα“. Έπιασες το νόημα, έτσι;

5
“Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας κινείται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς!”

Συνοδευόμενα από πιασάρικα σλόγκαν που συνήθως κάνουν “κλικ” στον κόσμο κυκλοφορούν τα εισιτήρια διαρκείας τους οι ομάδες μας γύρω στον Ιούνη, οριοθετώντας τους στόχους τους ανάλογα με τη δυναμικότητα τους.

Από τότε και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος (καμιά φορά και μέχρι τις πρώτες 3-4 αγωνιστικές) οι εκπρόσωποι των ομάδων μας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αναφέρουν πως “η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας κινείται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς” και εξυμνούν το μεγαλείο του κόσμου, που μέσα στο καλοκαίρι τρέχει να εξασφαλίσει μόνιμη θέση στο γήπεδο.

Ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως ο στόχος είναι 5 χιλιάδες season ticket και έχουν κοπεί 500…

6
“Δεν θα γίνει μεταγραφή για χάρη της μεταγραφής!”

Η πιο “πολυφορεμένη” δήλωση παραγόντων και προπονητών, όχι μόνο σε περίοδο προετοιμασίας αλλά και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο!

Πάντα οι ομάδες μας “ξεσκονίζουν διάφορες περιπτώσεις”, “μελετούν προσεχτικά κάθε μεταγραφικό στόχο” και δεν πρόκειται να “κάνουν μεταγραφή για χάρη της μεταγραφής” αφού τα οικονομικά όρια είναι στενά.

Βέβαια, δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που καταλήγουν να αποκτούν 15 παίκτες, εκ των οποίων αρκετοί φεύγουν χωρίς καν να παίξουν…

Υπάρχει κάποια άλλη φράση που ακούμε κάθε σεζόν στην περίοδο της προετοιμασίας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending