fbpx

Θα πας διακοπές στα ελληνικά νησιά; 5+1 τρόποι να ΜΗ γίνεις ρεζίλι! (photos)

Ζούμε σε ένα πανέμορφο νησί το οποίο προτιμούν χιλιάδες τουρίστες το καλοκαίρι!

Όμως, επειδή εμείς θέλουμε να πάμε κάπου που δεν μας ξέρει κανείς (έτσι νομίζουμε τουλάχιστον) κάνουμε τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις στα ελληνικά νησιά, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα μας!

Επιστρέφοντας πρόσφατα από τις διακοπές που έκανα με την παρέα μου στην Πάρο και στη Νάξο (όπως λέει και το γνωστό τραγούδι) ήρθα γεμάτος αναμνήσεις και φυσικά… εμπειρίες!

Πιο κάτω σου παρουσιάζω (εκτός από τις φωτογραφίες των πανέμορφων τοπίων της Πάρου και της Νάξου) τους 5+1 τρόπους για να -μη- γίνεις ρεζίλι αν πας φέτος στα ελληνικά νησιά:

1
Κοιμάται κανείς;

Σιγουρέψου πως κανείς δεν κοιμάται στο ξενοδοχείο όταν βάζεις δυνατά το caliente, το “βαλ’ το τέρμα” και άλλα αγαπημένα hits στο φορητό μεγαφωνάκι (που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ)!

Αν πάλι δεν κοιμάται κανείς, είσαι τυχερός γιατί θα κάνεις εύκολα γνωριμίες με τους υπόλοιπους ενοικιαστές που βρίσκονται στις βεράντες τους, αφού θα σου ζητάνε… αφιερώσεις τραγούδια!

2
Πόσο κάνει η ξαπλώστρα;

Σε προειδοποιώ: Οι τιμές των ξαπλώστρων στην Ελλάδα είναι αρκετά τσιμπημένες (εώς και απαράδεκτες, με €20 το σετ – φυσικά δεν έχω πάει Μύκονο), συγκριτικά με την Κύπρο!

Απόφυγε να τσακωθείς φωναχτά με τους φίλους σου για την τιμή των ξαπλωστρών, γιατί θα έρθει αναστατωμένη… η σερβιτόρα να σας ρωτήσει αν πάθατε κάτι και δεν θα ξέρετε τι να της πείτε!

3
Να πάρεις αυτοκίνητο;

Παραμένοντας στο θέμα των τιμών, αν θα νοικιάσετε αυτοκίνητο με τους φίλους σου, μη δείξετε την αγωνία ή τον πανικό σας στο βενζινάδικο που θα πάτε να ξαναγεμίσετε το “τάγκι”. Τα καύσιμα στην Ελλάδα είναι αρκετά πιο ακριβά (+40 με +50 σεντς) απ’ ότι στην Κύπρο.

4
Πώς να (μη) φλερτάρεις;

Για εσένα που ανήκεις στην κατηγορία των s1ngles και θες να φλερτάρεις δεν είμαι ο κατάλληλος να σου πω τον τρόπο.

Όμως αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι να ΜΗ δώσεις χαρτάκι με το τηλέφωνό σου στη σερβιτόρα να το δώσει σε αυτόν/ή που σου άρεσε.

Ή θα πας να το δώσεις μόνος σου, ή δώσε της ακριβή τοποθεσία, γιατί θα το πάει αλλού! Ο κόσμος στα ελληνικά νησιά είναι αρκετά “ανοιχτός” σε γνωριμίες με καινούρια άτομα.

5
Πώς να (μη) βγάλεις φωτογραφίες για το Insta;

Αν θέλεις να πας μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια (ή “σοκκακούθκια” στα κυπριακά!) του νησιού που θα είσαι, και η κολλητή σου δεν ξυπνάει να πάτε παρέα, εσύ σίγουρα θα “βασανίσεις” κάποιον άγνωστο περαστικό για να σου βγάλει μια καλή φώτο για το Insta!

Καλύτερα, να πάρεις το αγαπημένο φαγητό της φίλης σου (το φαΐ είναι ένα ισχυρό κίνητρο) για να ξυπνήσει. Βασάνισέ τη μετά σε φωτογράφιση, όσες ώρες θες εσύ!

Επίσης, μην πεταχτείς σαν το “αππηητούρι των χαλλουμιών” στην φωτογραφία άλλων γιατί δεν ξέρεις ποτέ σε ποιο πασίγνωστο νεανικό website θα δημοσιευθεί η φωτογραφία σου!

6
Τι ώρα θα πας club;

Αν πας σε κάποιο club κατά τις 00:30 και δεν έχει κόσμο, μη ρωτήσεις τον barman “τι ώρα έρχεται ο κόσμος;” γιατί λογικά θα ξεσπάσει στα γέλια.

Τα περισσότερα clubs στα ελληνικά νησιά γεμίζουν στις 02:00 και πηγαίνουν μέχρι να βγει ο ήλιος (7:00 περίπου). Οπότε μη βιαστείς να φύγεις!

Φυσικά, τα περισσότερα από τα πιο πάνω τα έχω κάνει (ή έχω σκεφτεί να τα κάνω) κατά το πέρασμά μου από την Πάρο και τη Νάξο

Σε ενθαρρύνω αγαπητέ μου αναγνώστη να ζήσεις ξέγνοιαστα τις φετινές σου διακοπές όπου και να πας, να κάνεις πράγματα τα οποία δεν θα έκανες στην καθημερινότητά σου, γιατί αυτά θα θυμάσαι και θα νοσταλγείς όταν επιστρέψεις πίσω στην Κύπρο!

Εσύ ποιο από αυτά θα τολμούσες;

Η χώρα της Νάξου.
Νάουσα, Πάρος.
Παραλία Σάντα Μαρία, Πάρος.
Bonus photo: Η καμαριέρα μας όπως βλέπεις είχε τρελά κέφια για δημιουργία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending