Έχεις ακμή; Δες πώς θα την καταπολεμήσεις με φυσικό τρόπο!

Efi Petrou
Απόφοιτη Φαρμακευτικής
dermatologospagrati.gr

Η ακμή εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να μας συνοδεύεσει για αρκετά χρόνια μετά… Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς θα απαλλαγούμε από αυτήν με φυσικό τρόπο;

Για την ακμή ενοχοποιούνται κυρίως γενετικοί παράγοντες, ορμονικές διαταραχές, η χρήση φαγεσωρογόνων καλλυντικών, όπως επίσης το stress και η κακή διατρφή.

Όταν τα σπυράκια εμφανίζονται στο πάνω χείλος ή γύρω από το πιγούνι, τότε η ακμή οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές και σε στρεσογόνους παράγοντες.

Δες πώς θα εξαφανίσεις την ακμή με φυσικό τρόπο:

1Κυπριακή λυγαριά (για γυναίκες ΜΟΝΟ)

hekmacenter.com

Τα δραστικά αποτελέσματα της λυγαριάς οφείλονται σε μια σειρά απο 20 τουλάχιστον χημικές αρωματικές ενώσεις. Αυτές οι αρωματικές ενώσεις είναι πιο συχνά συσσωρευμένες στις ποικιλίες που βρίσκονται στην Κύπρο, σε σύγκριση με τις Ευρωπαϊκές.

Η δόση για την κυπριακή Λυγαριά είναι 25-35 σταγόνες μία φορά την ημέρα για περίπου 3 μήνες ή και περισσότερο. Η δράση της φαίνεται να εκδηλώνεται κυρίως στον υποθάλαμο μέσω του οποίου ρυθμίζει στα κανονικά επίπεδα όλες τις γυναικείες ορμόνες που επηρεάζονται απο το έντονο στρες, όχι μόνο την προλακτίνη και την τεστοστερόνη αλλά και τα οιστρογόνα, την αδρεναλίνη, την κορτιζόλη.

Η αποτελεσματικότητα της είναι εκπληκτική για την αντιμετώπιση της γυναικείας ακμής. Οι ιδιότητες του βοτάνου στη μείωση της τεστοστερόνης, την κάνουν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για χρήση σε άνδρες

2Αιθέριο έλαιο tea tree

beleafinnature.co.uk

Αν θέλεις να εξαφανίσεις άμεσα ένα σπυράκι μπορείς να βάλεις μια σταγόνα από αιθέριο έλαιο tea tree πάνω σε αυτό. Χρησιμοποίησε το έλαιο αδιάλυτο μόνο τοπικά στα σπυράκια με ένα βαμβάκι.

3Μέλι

pexels.com

Κάνε ελαφρύ μασάζ με μέλι, απευθείας πάνω στα σπυράκια. Το μέλι είναι φυσικό αντισηπτικό και βοηθάει πολύ.

4Νερό, φρούτα και λαχανικά

pixabay.com

Έχουμε πει ότι η κακή διατροφή επηρέαζει σε μεγάλο βαθμό την έξαρση της ακμής. Κράτα τον οργανισμό σου ενυδατωμένο και δώσε του ένα boost με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, καταναλώνοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

5Έλαιο νυχτολούλουδου

beleafinnature.co.uk

Πλούσια πηγή ενεργού λινολεικού οξέος, γάμμα λινολεικό οξύ (10% GLA), ολεϊκού οξέος και άλλων λιπαρών οξέων από έλαιο νυχτολούλουδου.

Τα έλαια νυχτολούλουδου θα σε βοηθήσουν στην αραίωση παραγωγής σμήγματος και θα λειτουργήσουν ως κατευναστικός παράγοντας, έτσι ώστε να υποχωρήσει και να θεραπευτεί η ακμή 2 φορές πιο γρήγορα.

Όπως και με κάθε βότανο, όταν υπάρχουν προβήματα υγείας, πρέπει πάντα να ενημερώνεται ο υπεύθυνος Λειτουργός Υγείας!

Δοκίμασε τις πιο πάνω συμβουλές και θα δεις σημαντική διαφορά!