fbpx

Έχεις ακμή; Δες πώς θα την καταπολεμήσεις με φυσικό τρόπο!

Η ακμή εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία και σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να μας συνοδεύεσει για αρκετά χρόνια μετά… Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς θα απαλλαγούμε από αυτήν με φυσικό τρόπο;

Για την ακμή ενοχοποιούνται κυρίως γενετικοί παράγοντες, ορμονικές διαταραχές, η χρήση φαγεσωρογόνων καλλυντικών, όπως επίσης το stress και η κακή διατρφή.

Όταν τα σπυράκια εμφανίζονται στο πάνω χείλος ή γύρω από το πιγούνι, τότε η ακμή οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές και σε στρεσογόνους παράγοντες.

Δες πώς θα εξαφανίσεις την ακμή με φυσικό τρόπο:

1
Κυπριακή λυγαριά (για γυναίκες ΜΟΝΟ)

Τα δραστικά αποτελέσματα της λυγαριάς οφείλονται σε μια σειρά απο 20 τουλάχιστον χημικές αρωματικές ενώσεις. Αυτές οι αρωματικές ενώσεις είναι πιο συχνά συσσωρευμένες στις ποικιλίες που βρίσκονται στην Κύπρο, σε σύγκριση με τις Ευρωπαϊκές.

Η δόση για την κυπριακή Λυγαριά είναι 25-35 σταγόνες μία φορά την ημέρα για περίπου 3 μήνες ή και περισσότερο. Η δράση της φαίνεται να εκδηλώνεται κυρίως στον υποθάλαμο μέσω του οποίου ρυθμίζει στα κανονικά επίπεδα όλες τις γυναικείες ορμόνες που επηρεάζονται απο το έντονο στρες, όχι μόνο την προλακτίνη και την τεστοστερόνη αλλά και τα οιστρογόνα, την αδρεναλίνη, την κορτιζόλη.

Η αποτελεσματικότητα της είναι εκπληκτική για την αντιμετώπιση της γυναικείας ακμής. Οι ιδιότητες του βοτάνου στη μείωση της τεστοστερόνης, την κάνουν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για χρήση σε άνδρες

2
Αιθέριο έλαιο tea tree

Αν θέλεις να εξαφανίσεις άμεσα ένα σπυράκι μπορείς να βάλεις μια σταγόνα από αιθέριο έλαιο tea tree πάνω σε αυτό. Χρησιμοποίησε το έλαιο αδιάλυτο μόνο τοπικά στα σπυράκια με ένα βαμβάκι.

3
Μέλι

Κάνε ελαφρύ μασάζ με μέλι, απευθείας πάνω στα σπυράκια. Το μέλι είναι φυσικό αντισηπτικό και βοηθάει πολύ.

4
Νερό, φρούτα και λαχανικά

Έχουμε πει ότι η κακή διατροφή επηρέαζει σε μεγάλο βαθμό την έξαρση της ακμής. Κράτα τον οργανισμό σου ενυδατωμένο και δώσε του ένα boost με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, καταναλώνοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

5
Έλαιο νυχτολούλουδου

Πλούσια πηγή ενεργού λινολεικού οξέος, γάμμα λινολεικό οξύ (10% GLA), ολεϊκού οξέος και άλλων λιπαρών οξέων από έλαιο νυχτολούλουδου.

Τα έλαια νυχτολούλουδου θα σε βοηθήσουν στην αραίωση παραγωγής σμήγματος και θα λειτουργήσουν ως κατευναστικός παράγοντας, έτσι ώστε να υποχωρήσει και να θεραπευτεί η ακμή 2 φορές πιο γρήγορα.

Όπως και με κάθε βότανο, όταν υπάρχουν προβήματα υγείας, πρέπει πάντα να ενημερώνεται ο υπεύθυνος Λειτουργός Υγείας!

Δοκίμασε τις πιο πάνω συμβουλές και θα δεις σημαντική διαφορά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending