fbpx

5 στερεότυπα για τους οπαδούς των κυπριακών ομάδων που μάλλον… δεν ισχύουν!

Φαινόμενο “Κύπριος οπαδός”. Μάλιστα κύριε, είμαστε φαινόμενο γιατί κανείς δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να μπει στη ψυχοσύνθεση μας, να μας αναλύσει και να δει γιατί συμπεριφερόμαστε με τον τρόπο που το κάνουμε.

Με άλλα λόγια, αν αναλάμβανε ψυχολόγος να εξετάσει την ενότητα “οπαδοί της Κύπρου” πιθανότατα θα έδινε πίσω το πτυχίο του!

Γι’ αυτό και θα ακούσεις σε συζητήσεις πολλές γενικότητες για τους οπαδούς, πολλά στερεότυπα που πολλές φορές (αν όχι όλες) είναι λάθος!

Πάμε, λοιπόν, να δούμε στις γραμμές που ακολουθούν 5 στερεότυπα για τους Κύπριους οπαδούς που δεν ισχύουν:

1
Όλοι ασχολούμαστε με το στοίχημα!

oladeka.com

Σύμφωνοι, τα τελευταία χρόνια και με το live betting εκείνοι που ασχολούνται με το στοίχημα και τζογάρουν όποτε έχει ματς, μπορεί να είναι και περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν ιδέα.

Όσο και αν σου φαίνεται όμως παράξενο, υπάρχουν οπαδοί που είτε δεν ξέρουν είτε δεν τους ενδιαφέρουν εκφράσεις όπως “double chance”, “άσο ημίχρονο-διπλό τελικό”, “παίξε το GG”.

2
Όλοι είμαστε κομματικοποιημένοι!

balla.com.cy

Δυστυχώς, από το ποδόσφαιρο μας δεν έλειψε ποτέ η κομματικοποίηση.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως όλοι οι Κύπριοι οπαδοί ανήκουν σε κάποιο κόμμα, αντίθετα, πολλοί, ειδικά νέοι, ενδιαφέρονται καθαρά για το ποδοσφαιρικό κομμάτι αγνοώντας όλα τα γύρω-γύρω.

Για να γίνουμε και λίγο πιο συγκεκριμένοι: Ούτε όλοι οι ΑΠΟΕΛίστες, Ανορθωσιάτες, Απόλλωνίστες, ΑΕΚτζήδες είναι δεξιοί, ούτε όλοι οι Ομονοιάτες και Σαλαμιναίοι αριστεροί.

3
Μόνο η ομάδα μας νοιάζει!

sdna.gr

“Τούτου ο νους του εν μόνο πα’ στο φούρπο” μπορεί να ακούσεις κάποιον (συνήθως μεγάλο σε ηλικία) να λέει για ένα οπαδό.

Έλα όμως που κάτι τέτοιο δεν ισχύει; Πάρα πολλοί οπαδοί είναι και πολιτικοποιημένοι (έχει μεγάλη διαφορά από την κομματικοποίηση) και οικογενειάρχες και τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο γενικότερα, παρά η ομάδα τους αποκλειστικά και μόνο.

Γι’ αυτό και παρακολουθούμε αγγλικό, ισπανικό, ιταλικό πρωτάθλημα, Champions και Europa League, όπως και κάθε άλλη αθλητική διοργάνωση.

4
Τα ξέρουμε όλα!

balla.com.cy

Εντάξει, σαν Κύπριοι γενικά έχουμε μια τάση να είμαστε “ξερόλες” σχετικά με το κάθε τι σε αυτό τον πλανήτη.

Μ΄αυτά και μ΄αυτά δεν θα μπορούσε να μην ακολουθεί τον Κύπριο οπαδό και ο χαρακτηρισμός αυτός. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική.

Ανάμεσα στους κύκλους των οπαδών, θα βρεις και πολλούς μορφωμένους (είτε ακαδημαϊκά είτε κοινωνικά) ανθρώπους που έχουν επίγνωση των όσων συμβαίνουν γύρω τους, που είναι αρκετά ώριμοι για να ξέρουν πως δεν μπορούν να τα ξέρουν όλα!

5
Όλοι οι Κύπριοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο!

goal.philenews.com

Ψάξε και θα τους βρεις ανάμεσα μας: Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό το νησί που όλοι πατούμε που δεν “σπαταλούν” τις Κυριακές τους (και τις Τετάρτες) στο γήπεδο και τους αφήνει παντελώς αδιάφορους το ποδόσφαιρο.

Συνήθως αυτή την κατηγορία ανθρώπων ελκύουν πολύ τα αυτοκίνητα ή το κυνήγι και βρίσκουν ανούσιο “22 [άνθρωποι] να κυνηγούν μια όφκερη μάππα”.

Άκουσες εσύ κάποια άλλη γενικότητα για τους Κύπριους οπαδούς που δεν ισχύει;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending