fbpx

Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη που θα μπορείς (επιτέλους) να διαβάζεις με την άνεσή σου!

Το αιώνιο μου πρόβλημα ως φοιτήτρια, είναι πως βαριέμαι να διαβάζω κάθε μέρα, στον ίδιο χώρο. Θέλω πού και πού, να αλλάζω παραστάσεις και να γνωρίζω καινούρια μέρη.

Αν βαριέσαι κι εσύ πολύ εύκολα, τότε με καταλαβαίνεις! Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετά μέρη για να διαβάσεις, τα οποία είναι κυριολεκτικά δίπλα σου και δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να τα αξιοποιήσεις.

Πάμε να δούμε παρέα τα καλύτερα μέρη για διάβασμα!

1
 Το δωμάτιο σου

Ο πιο κλασικός χώρος για διάβασμα, δεν είναι άλλος από το δωμάτιο σου. Είμαι σίγουρη πως όλα σχεδόν τα μαθητικά σου χρόνια διάβαζες εκεί.

Η αλήθεια είναι πως μερικές φορές, είναι πραγματικά το πιο ήσυχο μέρος που μπορείς να βρεις, αφού είσαι ολομόναχος (εκτός αν μένεις με τους γονείς σου, που σίγουρα θα μπαινο-βγαίνουν 2-3 φορές τη μέρα).

Μερικές φορές όμως, η τόση πολλή ησυχία είναι ενοχλητική, τουλάχιστον εγώ έτσι αισθάνομαι.

2
Το σαλόνι

Για εκείνες τις μέρες, που βαριέσαι να διαβάσεις στο δωμάτιο σου, αλλά δεν θες να βγεις από το σπίτι, μία καλή επιλογή είναι το σαλόνι του σπιτιού σου.

Αυτό εννοείται πως ισχύει με την προϋπόθεση, πως θα είσαι μόνος στο σπίτι. Γιατί αν μπαινο-βγαίνουν όλοι, το μόνο που ΔΕΝ θα κάνεις, είναι να διαβάσεις.

3
Η βιβλιοθήκη

Σε μικρότερες ηλικίες μπορεί να μην ήθελες καν ν’ ακούσεις αυτή τη λέξη και για δες τώρα, όλη μέρα εκεί βρίσκεσαι.

Εννοείται πως είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού έχει πολύ καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και σε βοηθάνε και λίγο οι άλλοι να διαβάσεις. Όχι τίποτα άλλο, απλά ντρέπεσαι να κρατάς το κινητό όταν όλοι οι άλλοι μελετάνε.

Μερικές επιλογές είναι:

  • Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου
  • Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Λευκωσίας
  • Βιβλιοθήκη Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

4
Η καφετέρια

Είμαι σίγουρη ότι ως φοιτητής θα έχεις κάνει ένα κύκλο στα cafe της γειτονιάς σου. Από το λύκειο συνήθως αυτό κάνεις, κάθε απόγευμα και σε μία καφετέρια για διάβασμα.

Δεν βοηθάνε όμως όλες, για να έχεις ένα αποδοτικό διάβασμα. Μερικά από αυτά τα στέκια είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι πιο φιλικά προς τον μαθητή ή τον φοιτητή.

Μερικά πολύ γνωστά είναι:

5
Το πάρκο

Αμφιβάλλω αν σκέφτηκες ποτέ, να πας να διαβάσεις στο πάρκο. Πού θα βρεις περισσότερο καθαρό αέρα και ηρεμία για να μπορείς να συγκεντρωθείς καλύτερα;

Αν πάρεις ένα τραπεζομάντηλο (για πικ-νικ καλύτερα), απλά για να μη λερωθούν τα βιβλία σου, μπόλικο νερό και κάτι για να τσιμπήσεις, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Για μουσική, θα έχεις τα… πουλιά για παρέα!

Μερικά από αυτά είναι:

  • Πάρκο Αθαλάσσας (πίσω από το Καραϊσκάκειο ίδρυμα ή στην Αγλαντζιά)
  • Πάρκο Ακρόπολης
  • Πάρκο Αγίου Δημητρίου

6
Μια άδεια αίθουσα

Μπορεί να είναι μια απλή αίθουσα πανεπιστημίου, αλλά θα σε βοηθήσει να έχεις αποδοτικότερο διάβασμα.

Αν είσαι ένας άνθρωπος, που θέλει τον χώρο και τον χρόνο του στο διάβασμα, τότε πιστεύω πως αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για ‘σένα! Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.

7
Το σπίτι κάποιου/ας συμφοιτητή/τριας σου

Άλλη μία πολύ καλή επιλογή, αν σε βοηθάει να διαβάζεις με άλλους, είναι το σπίτι κάποιου φίλου σου. Σίγουρα θα συνεργαστείτε και θα τελειώσουν οι ασκήσεις πιο γρήγορα, όμως θα περάσει και η ώρα πιο ευχάριστα.

Δεν θα κάθεσαι μόνος, να παιδεύεσαι να βγουν οι ασκήσεις και θα περνάς χρόνο με τα αγαπημένα σου άτομα, για να μη λένε μετά ότι δεν έχεις χρόνο γι’ αυτά. Πρόσεχε όμως, γιατί αυτό είναι παγίδα – μην περνάει ο χρόνος χωρίς να τελειώσετε τις εργασίες σας.

Πού προτιμάς να διαβάζεις εσύ συνήθως; Σου δώσαμε κάποιες καλές επιλογές; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending