Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη που θα μπορείς (επιτέλους) να διαβάζεις με την άνεσή σου!

Φοιτήτρια Οικονομικών
meri stekia gia diavasma
checkincyprus.com

Το αιώνιο μου πρόβλημα ως φοιτήτρια, είναι πως βαριέμαι να διαβάζω κάθε μέρα, στον ίδιο χώρο. Θέλω πού και πού, να αλλάζω παραστάσεις και να γνωρίζω καινούρια μέρη.

Αν βαριέσαι κι εσύ πολύ εύκολα, τότε με καταλαβαίνεις! Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετά μέρη για να διαβάσεις, τα οποία είναι κυριολεκτικά δίπλα σου και δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να τα αξιοποιήσεις.

Πάμε να δούμε παρέα τα καλύτερα μέρη για διάβασμα!

1 Το δωμάτιο σου

webanywhere.co.uk/©PANOS SAVVIDIS

Ο πιο κλασικός χώρος για διάβασμα, δεν είναι άλλος από το δωμάτιο σου. Είμαι σίγουρη πως όλα σχεδόν τα μαθητικά σου χρόνια διάβαζες εκεί.

Η αλήθεια είναι πως μερικές φορές, είναι πραγματικά το πιο ήσυχο μέρος που μπορείς να βρεις, αφού είσαι ολομόναχος (εκτός αν μένεις με τους γονείς σου, που σίγουρα θα μπαινο-βγαίνουν 2-3 φορές τη μέρα).

Μερικές φορές όμως, η τόση πολλή ησυχία είναι ενοχλητική, τουλάχιστον εγώ έτσι αισθάνομαι.

2Το σαλόνι

entitymag.com/©KAYLA CALDWELL

Για εκείνες τις μέρες, που βαριέσαι να διαβάσεις στο δωμάτιο σου, αλλά δεν θες να βγεις από το σπίτι, μία καλή επιλογή είναι το σαλόνι του σπιτιού σου.

Αυτό εννοείται πως ισχύει με την προϋπόθεση, πως θα είσαι μόνος στο σπίτι. Γιατί αν μπαινο-βγαίνουν όλοι, το μόνο που ΔΕΝ θα κάνεις, είναι να διαβάσεις.

3Η βιβλιοθήκη

pexels.com/@abbychung00

Σε μικρότερες ηλικίες μπορεί να μην ήθελες καν ν’ ακούσεις αυτή τη λέξη και για δες τώρα, όλη μέρα εκεί βρίσκεσαι.

Εννοείται πως είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού έχει πολύ καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και σε βοηθάνε και λίγο οι άλλοι να διαβάσεις. Όχι τίποτα άλλο, απλά ντρέπεσαι να κρατάς το κινητό όταν όλοι οι άλλοι μελετάνε.

Μερικές επιλογές είναι:

  • Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου
  • Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Λευκωσίας
  • Βιβλιοθήκη Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

4Η καφετέρια

collegian.com/©Natalie Wendl

Είμαι σίγουρη ότι ως φοιτητής θα έχεις κάνει ένα κύκλο στα cafe της γειτονιάς σου. Από το λύκειο συνήθως αυτό κάνεις, κάθε απόγευμα και σε μία καφετέρια για διάβασμα.

Δεν βοηθάνε όμως όλες, για να έχεις ένα αποδοτικό διάβασμα. Μερικά από αυτά τα στέκια είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι πιο φιλικά προς τον μαθητή ή τον φοιτητή.

Μερικά πολύ γνωστά είναι:

5Το πάρκο

hypnotc.com

Αμφιβάλλω αν σκέφτηκες ποτέ, να πας να διαβάσεις στο πάρκο. Πού θα βρεις περισσότερο καθαρό αέρα και ηρεμία για να μπορείς να συγκεντρωθείς καλύτερα;

Αν πάρεις ένα τραπεζομάντηλο (για πικ-νικ καλύτερα), απλά για να μη λερωθούν τα βιβλία σου, μπόλικο νερό και κάτι για να τσιμπήσεις, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Για μουσική, θα έχεις τα… πουλιά για παρέα!

Μερικά από αυτά είναι:

  • Πάρκο Αθαλάσσας (πίσω από το Καραϊσκάκειο ίδρυμα ή στην Αγλαντζιά)
  • Πάρκο Ακρόπολης
  • Πάρκο Αγίου Δημητρίου

6Μια άδεια αίθουσα

pexels.com

Μπορεί να είναι μια απλή αίθουσα πανεπιστημίου, αλλά θα σε βοηθήσει να έχεις αποδοτικότερο διάβασμα.

Αν είσαι ένας άνθρωπος, που θέλει τον χώρο και τον χρόνο του στο διάβασμα, τότε πιστεύω πως αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για ‘σένα! Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.

7Το σπίτι κάποιου/ας συμφοιτητή/τριας σου

www.blog.luckytobeyoung.com

Άλλη μία πολύ καλή επιλογή, αν σε βοηθάει να διαβάζεις με άλλους, είναι το σπίτι κάποιου φίλου σου. Σίγουρα θα συνεργαστείτε και θα τελειώσουν οι ασκήσεις πιο γρήγορα, όμως θα περάσει και η ώρα πιο ευχάριστα.

Δεν θα κάθεσαι μόνος, να παιδεύεσαι να βγουν οι ασκήσεις και θα περνάς χρόνο με τα αγαπημένα σου άτομα, για να μη λένε μετά ότι δεν έχεις χρόνο γι’ αυτά. Πρόσεχε όμως, γιατί αυτό είναι παγίδα – μην περνάει ο χρόνος χωρίς να τελειώσετε τις εργασίες σας.

Πού προτιμάς να διαβάζεις εσύ συνήθως; Σου δώσαμε κάποιες καλές επιλογές; 😉