fbpx

Τα έμαθες; Το Instagram θα αντιγράψει σύντομα το TikTok!

Πάμε στοίχημα πως το Instagram και το TikTok, είναι οι 2 πιο αγαπημένες σου εφαρμογές, που χρησιμοποιείς καθημερινά.

Έχεις παρατηρήσει, πως ότι καινούριο σχετικά με τα social media βγει και γίνει γνωστό, αντιγράφεται σύντομα;

Φυσικά και θα συμβαίνει αυτό, αφού λατρεύεις οποιαδήποτε εφαρμογή σου παρέχει όλο και περισσότερες λειτουργίες από αυτές που χρησιμοποιείς. Με αυτό τον τρόπο και εσύ δεν θα γεμίζεις το κινητό σου με πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Σωστά;

Πάμε να δούμε τι συμβαίνει με το Instagram αυτή την εποχή!

1
Οι πρώτες “αντιγραφές”

Όπως έχεις προσέξει τα λατρεμένα σε ‘μάς stories, ξεκίνησαν με την εφαρμογή Snapchat και μετά αντιγράφηκαν από το Instagram και έπειτα από το Messenger και το YouTube.

Κάτι παρόμοιο προσπαθεί να κάνει ξανά το Instagram, για να κρατήσει ενεργό το ενδιαφέρον των χρηστών του και ίσως να αποκτήσει κι άλλους.

2
Ποια features του TikTok θα αντιγραφούν;

Ο τρόπος που θα ενσωματωθεί η καινούρια “μόδα” στην κλασική πλέον εφαρμογή, είναι μέσω των video stories. Μέσα από βίντεο, εσύ ως χρήστης, θα μπορείς να επιλέξεις μεταξύ πολλών άλλων επιλογών και αυτή του TikTok, που θα πάρει το όνομα “Clips“.

Όπως ακριβώς στην εφαρμογή TikTok, θα μπορείς να καταγράφεις με το κινητό σου, βίντεο σε τμήματα, από τα οποία θα αποτελείται το video story σου. Θα έχεις τη  δυνατότητα να προσθέσεις μουσική, να προσαρμόσεις την ταχύτητα και τον χρονοδιακόπτη κάθε βίντεο. Με αυτό τον τρόπο θα φύγει ο ανταγωνισμός των 2.7 δισεκατομμυρίων δραστήριων χρηστών (σε ολόκληρη την “οικογένεια εφαρμογών”).

Το TikTok τα τελευταία 2 χρόνια, έχει αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των καθημερινών του χρηστών. Αυτό είναι απειλητικό για το μέλλον του Instagram.

3
Τα θετικά αυτής της στρατηγικής

Η στρατηγική αυτή έχει πολύ νόημα. Ακόμη και το Facebook κερδίζει μέσω του Instagram, αφού είναι είναι διαθέσιμο σε περιοχές όπου δεν έχουν φτάσει ακόμη οι άλλες εφαρμογές.

Αν μπορέσει και αυτό να αντιγράψει με τη σειρά του τις άλλες εφαρμογές, θα έχουν ήδη κερδίσει σημαντικό μέρος της μάχης.

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το Instagram προσπαθεί να αντιγράψει το TikTok ή οποιαδήποτε νέα εφαρμογή και εργαλείο.

4
Πώς σου φαίνεται αυτή η ιδέα; Θα τη δοκιμάσεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending