fbpx

Τα κορυφαία αμυντικά δίδυμα στην Ευρώπη από το 2000 και μετά!

Δεν είσαι επιθετικός να “σακουλιάζεις” τέρματα, ούτε εξτρέμ να καθηλώνεις με τις ντρίπλες και τις κούρσες σου στη γραμμή. Δεν είσαι καν χαφ να κουμαντάρεις το παιχνίδι, ούτε τερματοφύλακας να κάνεις μια σπουδαία απόκρουση που θα σώσει την ομάδα.

Είσαι κεντρικός αμυντικός, πράγμα που σημαίνει πως για να γίνεις θέμα πρέπει να είσαι αυτό που οι αγγλόφωνοι λένε “world class”.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρεις ακριβώς αυτό: κεντρικούς αμυντικούς ή πιο σωστά αμυντικά δίδυμα που ήταν τόσο καλά που καθιερώθηκαν στις συνειδήσεις του φίλαθλου κόσμου.

Δες, λοιπόν, ποια είναι τα δικά μας κορυφαία αμυντικά δίδυμα από το 2000 και μετά:

1
Carles Puyol – Gerard Pique

Από τη μια η ψυχή και η καρδιά ενός λιονταριού και από την άλλη ένας από τους καλύτερους αμυντικούς-playmaker. Από τη μια η εμπειρία και η τρέλα για τη φανέλα και από την άλλη ο ενθουσιασμός.

Αυτοί ήταν οι Carles Puyol και ο Gerard Pique. Μαζί από το 2008, που επέστρεψε ο δεύτερος από τη Manchester United, μέχρι το 2014 που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο δεύτερος κατέκτησαν 4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 2 Champions League και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

2
Paolo Maldini – Alessandro Nesta

Ο ορισμός της φινέτσας, ο ορισμός της αρχοντιάς και το δίδυμο που έκανε την άμυνα τέχνη παρόμοια με τους πίνακες των καλλιτεχνών της Αναγέννησης! Με πολύ απλά λόγια αυτό ήταν το δίδυμο των Nesta και Maldini!

Πολύ σπάνια συναντάς ένα τέτοιο δίδυμο, 2 παίκτες τόσο ίδιοι που όμως αλληλοσυμπληρώνονταν ιδανικά!

Από το 2002 που ο Nesta μεταγράφηκε στη Milan μέχρι το 2009 που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Maldini, οι 2 τους μας πρόσφεραν ένα μάτσο highlights και μαθήματα αμυντικής συμπεριφοράς!

Καθόλου τυχαίο δεν είναι που όποιον και αν ρωτήσεις θα τοποθετήσει ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ανάμεσα στους 5 καλύτερους αμυντικούς όλων των εποχών!

3
Rio Ferdinand – Nemanja Vidic

Είναι μαζί με τους Pallister-Bruce το καλύτερο αμυντικό στην ιστορία της Manchester United και ίσως το κορυφαίο στην ιστορία της Premier League!

Καθόλου τυχαίο δεν είναι που πολλοί φίλοι των “μπέμπηδων” τους ονόμασαν “Το Τείχος”, αφού συνέθεσαν ένα δίδυμο φόβος και τρόμος για κάθε επιθετικό!

Από τη μια ο Vidic ήταν η τρέλα, το πάθος και η αυταπάρνηση προσωποποιημένη και από την άλλη ο Ferdinand ήταν το μυαλό, η “σκούπα” που καθάριζε ότι ξέφευγε από τον Σέρβο!

Από το 2006 μέχρι το 2014 που έπαιζαν μαζί κέρδισαν 5 πρωταθλήματα, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 1 Champions League.

4
Giorgio Chiellini – Andrea Barzagli (και Leonardo Bonucci)

ΟΚ, το ξέρουμε πως μιλάμε για αμυντικά δίδυμα, αλλά αυτοί οι 3, οι BBC (από τα πρώτα γράμματα των επιθέτων τους) της Juventus, δεν μπορούν να σπάσουν ούτε με αίτηση του Πάπα της Ρώμης!

Από το 2011 που συναντήθηκαν μαζί οι 3 τους στη “Μεγάλη Κυρία” του ιταλικού ποδοσφαίρου μέχρι το 2017 που ο Bonucci έφυγε για τη Milan έμοιαζαν να παίζουν μαζί από μωρά!

Από τη μια ο πιστός στρατιώτης και έτοιμος να πέσει ανά πάσα στιγμή στη φωτιά, Chiellini, από την άλλη ο χαμηλών τόνων αλλά εξαιρετικά αξιόπιστος Barzagli και ο Bonucci να συμπληρώνει την τριπλέτα με τον ενθουσιασμό και τον δυναμισμό του βοήθησαν τη Juve να ανέβει ξανά στην κορυφή όσο κανένας άλλος!

5
Lucio – Walter Samuel

Συχνά σε συζητήσεις για τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα της εποχής, αυτοί οι 2 συχνά περνούν απαρατήρητοι!

Πώς μπορείς να αγνοείς όμως 2 παιχταράδες συνώνυμο της δύναμης, ένα Βραζιλιάνο και ένα Αργεντινό που για μια τριετία (2009-2012 έπαιξαν μαζί) πήραν την Inter σε άλλο επίπεδο;

Ειδικά τη σεζόν 2009-10 ήταν απολαυστικότατοι κερδίζοντας το τρέμπλ υπό τις οδηγίες του Jose Mourinho.

Ποιος ξεχνά, άλλωστε, την επική τους εμφάνιση μέσα στο Camp Nou, όταν άντεξαν το ανελέητο σφυροκόπημα της Barcelona στα ημιτελικά του Champions League;

6
Diego Godin – Miranda

Ίσως το πιο underrated, το πιο υποτιμημένο αμυντικό δίδυμο της εποχής που εξετάζουμε!

Είναι δεδομένο πως η Atletico Madrid υπό τις οδηγίες του Diego Simeone φροντίζει πρώτα και κύρια να έχει μια δυνατή, σφριγηλή άμυνα, αλλά το πρώτο δίδυμο που έφτιαξε ο Simeone, αυτό ανάμεσα στον Miranda και τον Godin, ήταν το πιο ταιριαστό!

Αγωνίστηκαν μαζί από το 2011 μέχρι το 2015, διάστημα στο οποίο κέρδισαν 1 Europa League, 1 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο και έφτασαν μέχρι τον τελικό του Champions League το 2014, όπου και προηγούνταν μέχρι το 90′ της συμπολίτισσας Real Madrid χάρη σε τέρμα του Godin.

Ποιο είναι για ‘σένα το καλύτερο αμυντικό δίδυμο των τελευταίων 20 χρόνων;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending