fbpx

5 λόγοι που θα σε πείσουν να δουλεύεις part-time ενώ σπουδάζεις!

Πάνε άραγε σπουδές και δουλειά μαζί; Πολλοί φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους δουλεύουν παράλληλα, συνήθως για να βγάλουν ή έστω να συμπληρώσουν τα προς το ζην, αφού αλλιώς «δεν βγαίνει ο μήνας»…

Θέλει μεγάλη δύναμη, υπομονή και επιμονή για να καταφέρεις να ισορροπήσεις και να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις του εργασιακού και του εκπαιδευτικού χώρου ταυτόχρονα…

Ωστόσο, το να εργάζεσαι part-time παράλληλα με τη σχολή έχει και αρκετά οφέλη! Δες τα πιο κάτω:

1
Εμπλουτίζεις το Βιογραφικό σου

Παράλληλα με τους βαθμούς στη σχολή, ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό απαιτεί και δραστηριότητες εκτός πανεπιστημίου.

Δείχνεις, έτσι, ότι από τα φοιτητικά σου χρόνια κιόλας είσαι έτοιμος/η να ενταχθείς στην αγορά εργασίας και να αναλάβεις περισσότερες ευθύνες…

Όποια δουλειά και αν έχεις επιλέξεις να κάνεις παράλληλα με τις σπουδές σου, ακόμα και άσχετη με το αντικείμενο που σπουδάζεις, δεν είναι ντροπή και ναι να την εντάξεις σίγουρα στο βιογραφικό σου!

2
Το οικονομικό κομμάτι

Όσο ωραίο συναίσθημα (αλλά και στην πράξη) είναι το να μένεις μόνος/η σου, άλλο τόσο δύσκολο είναι με τα έξοδα που έχεις εσύ και η οικογένεια σου.

Γι’ αυτό και πολλοί φοιτητές αποφασίζουν να ξεκινήσουν μια part-time δουλειά για να μην εξαρτώνται οικονομικά, αποκλειστικά απ’ τους γονείς τους…

Έτσι θα έχεις ένα extra εισόδημα τον μήνα να το αξιοποιήσεις όπως θέλεις εσύ και θα βοηθήσεις και λίγο τους δικούς σου…

3
Θα κοινωνικοποιηθείς

Οι περισσότερες part-time δουλειές σου προσφέρουν την ευκαιρία να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο.

Είναι επομένως λογικό, πέρα από τις παρέες σου στη σχολή, να γνωρίσεις και άλλα άτομα και να δημιουργήσεις νέες επαφές/ φιλίες!

4
Θα γίνεις περισσότερο υπεύθυνος/η

Το ωράριο της σχολής σε συνδυασμό με τη δουλειά -ίσως- στην αρχή σε κουράσουν υπερβολικά.

Πολλοί φοιτητές έμειναν πίσω στην σχολή τους επειδή δούλευαν παράλληλα και έδιναν προτεραιότητα στη δουλειά… Βρες μια δουλειά που να μπορείς να τα συνδυάσεις και τα 2, όσο το δυνατόν καλύτερα!

Επίσης, όποια δουλειά και να επιλέξεις, έμμεσα αποκτάς κοινωνική συνείδηση μέσω της συνεργασίας με τους συναδέλφους σου, και αντιλαμβάνεσαι τη σπουδαιότητα των ηθικών αξιών στην αγορά εργασίας όπως: ο σεβασμός, η ανεκτικότητα, η ευγένεια κλπ.

5
Αποκτάς νέες δεξιότητες

Οποιαδήποτε νέα δουλειά, θα σου δώσει νέες ευκαιρίες, νέες εμπειρίες, και θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τις δεξιότητες σου.

Απ’ το να γίνεις περισσότερο επικοινωνιακός ενώ θα  εξυπηρετείς πελάτες, μέχρι και στο να μάθεις να διαχειρίζεσαι τις παραγγελίες σε ένα bar και έτσι να αναπτύξεις τις οργανωτικές σου δεξιότητες.

Οι εμπειρίες που θα αποκτήσεις θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις διάφορες ικανότητες και δεξιότητες, που με τη σειρά τους θα βελτιώσουν, κατά πολύ, τις πιθανότητες εργοδότησής σου στο μέλλον!

Εσύ εργάζεσαι ή σκέφτεσαι να εργαστείς παράλληλα με τις σπουδές σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending