fbpx

Τα superfoods του φθινοπώρου: Σου δίνουν ενέργεια και έχουν μηδενικές θερμίδες!

Οι ρυθμοί όλων μας το φθινόπωρο είναι σίγουρα διαφορετικοί από το καλοκαίρι. Οι παρακάτω τροφές – superfoods, θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι, έτσι ώστε να αντέξεις στην απαιτητική  σου καθημερινότητα.

Τι είναι τα Superfoods; Είναι τροφές με συμπυκνωμένα θρεπτικά συστατικά, δηλαδή σε μικρές ποσότητες περιλαμβάνουν πολλά ευεργετικά συστατικά, τα οποία είναι εύκολα απορροφήσιμα από τον ανθρώπινο οργανισμό, συμβάλλοντας στην υγεία και την ευεξία μας.

Ας δούμε μερικές από αυτές τις τροφές:

1
Μπρόκολο

Freepik.com

Έχει αποδεδειγµένα αντικαρκινικές, αντιβακτηριδιακές και αντιικές ιδιότητες λόγω βιταµίνης C, φυτικών ινών, σεληνίου.

2
Καρύδια

Freepik.com

Οι άνθρωποι που τρώνε ξηρούς καρπούς και κυρίως καρύδια, 3 φορές την εβδομάδα ή περισσότερο, απολαμβάνουν 2-3 χρόνια ζωής περισσότερα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMC Medicine.

Τα καρύδια περιέχουν βιταµίνες B1, B2, B6, E, φολικό οξύ και σελήνιο. Επίσης, περιέχουν και τα 3 αµινοξέα της γλουταθειόνης, ενώ είναι πλούσια σε µαγνήσιο και ψευδάργυρο – συµπαράγοντες της βιταµίνης D.

3
Κουνουπίδι

Freepik.com

Mια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες C, Β6 και Κ και κάλιο. Με 27 θερμίδες ανά φλιτζάνι, είναι μια τέλεια διατροφική επιλογή!

4
Μήλα

Freepik.com

Τα μήλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, κυρίως σε βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

5
Γλυκοπατάτα

Freepik.com

Αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Α που κάνει καλό στην όραση, είναι καλή πηγή σιδήρου κι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

6
Λαχανάκια Βρυξελλών

Freepik.com

Είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, καθώς περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες (4gr), βιταμίνες (Α, C, Κ, Β6, Φολικό οξύ, Ριβοφλαβίνη, Θειαμίνη), αντιοξειδωτικά και μέταλλα (μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο) πολύ χρήσιμα και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

7
Ρόδι

Freepik.com

Πολύ πλούσιο σε βιταµίνες Α, C, Ε, φολικό οξύ, κάλιο και φυτικές ίνες. Έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών (µαζί µε τα µούρα) απ’ όλες τις τροφές!

8
Παντζάρια

Freepik.com

Γνωστό για την αντιοξειδωτική και αντιφλεγµονώδη δράση των χρωστικών του, περιέχει καλές ποσότητες φολικού οξέος, µαγγανίου, καλίου, σιδήρου, βιταµινών C και Β6.

9
Κολοκύθα

Freepik.com

Η κολοκύθα προλαμβάνει τα καρδιαγγειακά νοσήματα και θεωρείται αντιφλεγμονώδης.

10
Cranberry

Freepik.com

Αγαπημένο superfood, που περιέχει εκπληκτικές ποσότητες αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών, και συνδέεται με μείωση του κινδύνου καρδιακών προβλημάτων όπως η υπέρταση.

Εσύ ποια από αυτές τις τροφές θα ξεκινήσεις να τρως από σήμερα; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending