fbpx

Ήξερες ότι μπορείς να μαγειρέψεις τα μακαρόνια σου σε… κρύο νερό;

Είσαι κι εσύ μακαρονάς; Είσαι μήπως απλώς ένας/μια φοιτητής/τρια που σε βολεύει να μαγειρεύεις ζυμαρικά;

Ο «παραδοσιακός τρόπος» μαγειρέματος των ζυμαρικών προνοεί να ζεστάνεις πρώτα το νερό και έπειτα να ρίξεις τα μακαρόνια, για να μην κολλήσουν.

Αυτό, τουλάχιστον έχουμε μάθει από τις μαμάδες και γιαγιάδες μας… Ήξερες, όμως, ότι μπορείς να μαγειρεύεις τα μακαρόνια σου και σε κρύο νερό και να γίνονται εξίσου νόστιμα, αλλά και al dente;

Δες τι ακριβώς κάνει ο Alton Brown με αυτή την «τεχνική μαγειρέματος»:

1
Ποιος είναι ο Alton Brown;

12tomatoes.com

Ο Alton Brown από το “Food Network” είναι γνωστός για τα μαγειρικά του κόλπα (hacks), tips και τεχνικές.

Σε μια δημοσίευση στο blog του 2015, ο Μπράουν δήλωσε ότι προτιμά την υφή των ξηρών ζυμαρικών όταν τα φτιάχνει σε κρύο νερό!

2
Η δοκιμή της συνταγής και τα… αποτελέσματα!

insider.com/Bryn Gelbart: “My finished product after starting with boiling water VS My finished product after using Brown’s cooking method.”

Η insider.com δοκίμασε αυτή την τεχνική μαγειρικής ζυμαρικών του σεφ Alton Brown, για να σιγουρευτεί ότι πράγματι τα μακαρόνια γίνονται al dente, δηλαδή δεν λιώνουν υπερβολικά μετά το ψήσιμο.

Στη σύγχρονη Ιταλική κουζίνα, ο όρος al dente προσδιορίζει τον ιδανικό τρόπο μαγειρέματος των ζυμαρικών από άποψης χρόνου, υφής και γεύσης. Ιδανικά εννοεί ότι μετά το ψήσιμο, τα ζυμαρικά παραμένουν «τραγανά» στο δάγκωμα, αλλά χωρίς να έχουν καθόλου τη γεύση του ωμού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη συνταγή του Brown χρειάζονται 64 ουγγιά κρύου νερού, δηλαδή γύρω στα 2 λίτρα (συγκεκριμένα 1.89L), 1 κουτί ξηρά ζυμαρικά και μία κουταλιά της σούπας αλάτι.

Μετά το «πείραμα» του Bryn Gelbart της Insifer.com, ο οποίος δοκίμασε να μαγειρέψει τα μακαρόνια του και με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά και με τον εναλλακτικό τρόπο του Brown, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι:

«Τα ζυμαρικά είχαν καλύτερη υφή, όπως είπε ο Brown» … «η μέθοδος κρύου νερού του Brown έκανε τα ζυμαρικά με μια πιο επιθυμητή υφή»!

Θα δοκιμάσεις να μαγειρέψεις τα μακαρόνια σου σε κρύο νερό; Αν ναι, καλή όρεξη… και θα περιμένουμε τις εντυπώσεις σου σε comment!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending