fbpx

5 tips για να πάρεις το πτυχίο σου… στην ώρα του!

Είσαι κι εσύ ο τύπος που με το που ξεκινήσει η εξεταστική, είναι σε φάση … “Θα πάρω το πτυχίο μου στην ώρα του ή μετά από… 100 χρόνια;”

Σημαντική απορία για τη ζωή ενός φοιτητή! Υπάρχουν μερικά θέματα που θα σε βοηθήσουν να πάρεις το πτυχίο σου νωρίς, αρκεί να τα τηρείς.

Γιατί καλά τα λόγια, αλλά οι πράξεις μετράνε.

Δες 5 τρόπους για να πάρεις το πτυχίο σου στην ώρα του!

1
Θυμήσου γιατί το κάνεις

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πάντα από πού ξεκίνησες και πού θες να καταλήξεις. Οι κόποι, τα ξενύχτια και όσα στερήθηκες, θα σε βοηθήσουν να πεισμώσεις και να μην τα παρατήσεις.

Η εξεταστική είναι η πιο κρίσιμη περίοδος στη ζωή των φοιτητών και είναι εδώ που ξεχωρίζουν ποιοι πραγματικά θέλουν να κάνουν στη ζωή τους αυτό που σπουδάζουν και ποιοι όχι. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

2
Βρες τον χώρο σου

Υπάρχουν πολλές επιλογές χώρων που μπορείς να διαβάσεις. Είτε στο δωμάτιο σου, είτε σε μία καφετέρια, είτε σε μία βιβλιοθήκη.

Ψάξε και βρες τον χώρο που σε εμπνέει περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους και θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς καλύτερα. Έτσι θα έχεις ένα κίνητρο ακόμη για να το κάνεις.

Δεν σου λέω ότι δεν θα θες να φύγεις, απλά θα μένεις περισσότερη ώρα εκεί από οποιοδήποτε άλλο μέρος.

3
Πήγαινε σε όλες τις παραδόσεις μαθημάτων

Μην κοροϊδεύεις άλλο τον εαυτό σου! Ξέρεις πολύ καλά, πως τα κεφάλαια τα οποία είχες παρακολουθήσει στις παραδόσεις, τα γνωρίζεις καλύτερα από αυτά που δεν είχες πάει.

Μπορεί να βαριέσαι, να είσαι κουρασμένος, να έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις, αλλά αυτό θα σε βοηθήσει στην εξεταστική. Δεν θα τα διαβάζεις πρώτη φορά, θα σου φαίνονται γνώριμα κι έτσι θα χρειάζεσαι λιγότερη ώρα να διαβάσεις.

Κατά βάθος, το ξέρεις κι εσύ αυτό και το επιβεβαιώνεις σε κάθε εξεταστική!

4
Διαμοίρασε τον χρόνο σου

Κανείς δεν πέτυχε κάνοντας μόνο ένα πράγμα στη ζωή του. Συνήθως οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι, είναι και οι πιο πολυάσχολοι.

Μοίρασε τον χρόνο σου, μεταξύ της διασκέδασης και του διαβάσματος. Δεν είναι υγιές, να διαβάζεις όλη μέρα, αλλά ούτε πτυχίο σε βλέπω να παίρνεις σύντομα αν είσαι από καφετέρια σε καφετέρια (χωρίς διάβασμα εννοώ).

Βρες εσύ τον ιδανικό συνδυασμό για την προσωπική σου επιτυχία. Μπορείς πολύ απλά να ξυπνάς το πρωί, να παίρνεις το πρωινό σου, να διαβάζεις μέχρι το απόγευμα (αν είναι εξεταστική περίοδος) και μετά το βράδυ να βγαίνεις με τους φίλους.

5
Διάβαζε με άτομα που σε εμπνέουν

Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να διαβάζεις. Σκέψου τον εαυτό σου να διαβάζεις με κάποιον που βαριέται συνεχώς, που γκρινιάζει πως θέλει να φύγει, και με κάποιον που σου λέει “έλα διάβασε ακόμη ένα κεφάλαιο“. Με ποιον από τους δύο θα αξιοποιούσες καλύτερα τις ώρες σου;

Αν προτιμάς να διαβάζεις μόνος σου, κάν’ το! Δεν θα σε διακόπτει κανείς και θα μπορείς να έχεις το πρόγραμμα που θες εσύ, χωρίς να βασίζεσαι στους άλλους.

Πώς σου φαίνονται τα tips; Είναι δύσκολο να τα βάλεις στην καθημερινότητα σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending