fbpx

Αυτοί οι 10 ποδοσφαιριστές αποχαιρέτησαν την ενεργό δράση το 2019!

Αν ψάξεις να δεις λίγο φιλοσοφικά τη ζωή δεν θα αργήσεις να καταλάβεις κάθε αρχή σημαίνει πως υπάρχει και ένα τέλος. Ένα τέλος που αργά ή γρήγορα έρχεται είτε το θέλουμε, είτε όχι.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 2019 σήμανε και τη λήξη της καριέρας αρκετών ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως μεγαλώσαμε μαζί τους.

Πιο κάτω σου θυμίζουμε 10 από αυτούς:

1
Arjen Robben

Η Bayern Munich, ομάδα στην οποία αγωνιζόταν από το 2009 και στην οποία κατέκτησε τα πάντα, ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός του Arjen Robben που το καλοκαίρι αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 35 του.

Ο Ολλανδός εξτρέμ είχε αγωνιστεί και στις Groningen, Eindhoven, Chelsea και Real Madrid.

2
Claudio Marchisio

Μόλις στα 33 του αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του ο “μικρός πρίγκιπας”, Claudio Marchisio, αφού ένιωθε να μην τον γεμίζει πλέον το ποδόσφαιρο.

Ο Ιταλός μέσος πέρασε σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του στη Juventus, με εξαίρεση τη σεζόν 2007-08 που αγωνίστηκε δανεικός από τη “Signora Vecchia” στην Empoli, αλλά και την τελευταία, όπως έμελλε να εξελιχθεί, σεζόν της καριέρας του (2018-19) που αγωνίστηκε στη ρωσική Zenit.

3
Petr Cech

Μετά από μια τεράστια καριέρα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται 15 χρόνια στην Premier League φορώντας τις φανέλες των Chelsea και Arsenal, ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, ο Petr Cech, κρέμασε τα γάντια του το καλοκαίρι σε ηλικία 37 ετών.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τη Viktoria Plzen, ενώ αγωνίστηκε επίσης στις Sparta Prague και Stade Rennais, πριν μετακομίσει στην Αγγλία το 2004.

4
Fernando Torres

Το 2019 σήμανε και το τέλος της καριέρας του αγαπημένου “El Nino” του ισπανικού ποδοσφαίρου και ειδικότερα της Atletico Madrid, Fernando Torres. Τελευταία ομάδα του 35χρονου πρώην σέντερ φορ ήταν η ιαπωνική Sagan Tosun.

Προηγουμένως, πέρα από την Atletico, o Torres είχε αγωνιστεί στις Liverpool, Chelsea και AC Milan.

5
Samuel Eto’o

Μια πλούσια διαδρομή η οποία περιελάμβανε παρουσίες σε Real Madrid, Espanyol, Mallorca, Barcelona, Inter, Anzhi, Chelsea, Everton, Sampdoria, Antalyaspor, Konyaspor και την Qatar Sports Club, αλλά και αμέτρητα τέρματα, ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 για τον Samuel Eto’o.

O Καμερουνέζος επιθετικός αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 38 του χρόνια.

6
Xavi

Η αλήθεια είναι ότι για τους περισσότερους από ‘μάς, ο Xavi ουσιαστικά αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2015, όταν μετά από μια καριέρα αφιερωμένη στην Barcelona και ενώ ήταν 35 ετών, μετακόμισε στην Al Sadd του Qatar.

Εκεί αγωνιζόταν μέχρι το καλοκαίρι του 2019 όταν έβαλε οριστικά τέλος σε μια καριέρα κατά την οποία κατέκτησε τα πάντα!

7
Robin van Persie

Feyenoord, Arsenal, Manchester United, Fenerbahce και ξανά Feyenoord. Αυτή ήταν η ποδοσφαιρική πορεία του Robin van Persie που αποχαιρέτησε τα γήπεδα σε ηλικία 36 ετών, έχοντας δώσει 23 ολόκληρα χρόνια στο ποδόσφαιρο.

8
Andrea Barzagli

Ένας ταπεινός και χαμηλών τόνων ποδοσφαιρικός εργάτης έβαλε τέλος σε μια καριέρα 21 ετών το καλοκαίρι του 2019, σε ηλικία 38 ετών.

Ο λόγος για τον Andrea Barzagli που αφού πέρασε από πολλές ομάδες στο ξεκίνημα της καριέρας του (Firenze Rondinella, Pistoiese, Ascoli, Chievo Verona, Palermo και Wolfsburg) βρήκε το “λιμάνι” του στη Juventus, στην οποία έπαιζε από το 2011 και στην οποία καθιερώθηκε σαν κορυφαίο σέντερ μπακ μαζί με τους Chiellini και Bonucci.

9
Wesley Sneijder

Υπήρξε ένα από τα καλύτερα δεκάρια που ανέδειξε μια μεγάλη ποδοσφαιρική σχολή, αυτή της Ολλανδίας. Μάλιστα, ο ίδιος ο Wesley Sneijder παραδέχθηκε πως αν εργαζόταν τόσο σκληρά όσο οι Messi και Ronaldo θα ήταν στο ίδιο επίπεδο με αυτούς.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Ολλανδός χαφ έκανε μια σπουδαία καριέρα, γεμάτη τίτλους, με τις φανέλες των Ajax, Real Madrid, Inter, Galatasaray, Nice και Al Gharafa πριν κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία 35 ετών το καλοκαίρι του 2019.

10
Bastian Schweinsteiger

Αφού ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Bayern Munich, ομάδα στην οποία πέρασε και το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, ο Bastian Schweinsteiger αγωνίστηκε, επίσης, στις Manchester United και Chicago Fire.

Αφού κατέκτησε τα πάντα, ειδικά με τους Βαυαρούς, ο “Schweiny” έβαλε τέλος στην καριέρα του το 2019 σε ηλικία 35 ετών, δηλώνοντας, πάντως, πως θα μείνει πιστός στο ποδόσφαιρο.

Ποιος από τους πιο πάνω παίκτες θα σου λείψει περισσότερο από τα γήπεδα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending