fbpx

5 παίκτες για τους οποίους δεν πάει τόσο καλά η σεζόν 2019-20!

Πόσο εύκολο είναι να πας από τα ψηλά στα χαμηλά και το αντίθετο; Πολύ εύκολο! Αρκεί μια κακή απόφαση, μια λάθος στιγμή και όλα ανατρέπονται!

Ποδοσφαιρικά ομιλούντες, ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα για τις ομάδες, αλλά και τους ποδοσφαιριστές μεμονωμένα είναι η σταθερότητα.

Αγωνιστική μπαίνει, αγωνιστική βγαίνει, σεζόν με σεζόν να είσαι το ίδιο καλός κάθε φορά δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να φαίνεται προς τα έξω.

Και αν δεν το ήξεραν, οι 5 πιο κάτω ποδοσφαιριστές το έμαθαν, αφού θα έχουν να λένε πως η σεζόν 2019-20 δεν ήταν και η καλύτερη τους:

1
Luka Jovic

metro.co.uk@Getty Images

Για τον 22χρονο Σέρβο επιθετικό το καλοκαίρι του 2019 ήταν ονειρικό με τη μεταγραφή του στη Real Madrid.

Είχε προηγηθεί μια καταπληκτική σεζόν για τον Jovic με τη φανέλα της Eintracht Frankurt, όπου σε 48 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις είχε σκοράρει 27 τέρματα, συγκεντρώνοντας για τα καλά τα φώτα της δημοσιότητας.

Fast forward στο σήμερα, όμως, όπου ο Jovic παλεύει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των Μαδριλένων, αφού σε 21 συμμετοχές (οι πλείστες ερχόμενος από τον πάγκο) σκόραρε μόλις 1 τέρμα.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο Σέρβος δήλωσε: “Ειλικρινά, δεν είμαι χαρούμενος με τη σεζόν μου μέχρι τώρα. Κάποτε, βάζω περσινά μου videos στο YouTube και αναρωτιέμαι “Τι συνέβη;

2
Joao Felix

intothecalderon.com@David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Παρόμοια περίπτωση με τον Jovic είναι και ο Joao Felix. O 20χρονος Πορτογάλος έκανε μια εξωπραγματική σεζόν πέρσι με τη φανέλα της Benfica, αφού σε 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις σκόραρε 20 τέρματα, μοιράζοντας και 11 ασίστ.

Τα στατιστικά αυτά, όπως καταλαβαίνεις, ήταν ικανά να του χαρίσουν τις πρώτες του συμμετοχές στην εθνική Πορτογαλίας, το βραβείο του καλύτερου νεαρού της σεζόν, αλλά και μια μεταγραφή-ρεκόρ στην Atletico Madrid.

Η αλλαγή όμως από μια ομάδα φύσει επιθετική, σε μια ομάδα που βασίζει το παιχνίδι της στη δύναμη, στο τρέξιμο και τις αντεπιθέσεις δεν έκατσε καλά στον Πορτογάλο.

Παρά το ενθαρρυντικό του ξεκίνημα με τους rojiblancos, η συνέχεια δεν είναι ανάλογη με τον Felix να παρουσιάζεται μετανιωμένος. Χαρακτηριστική ήταν και μια δήλωση του: “Τώρα κατάλαβα πόσο ευτυχισμένος ήμουν στην Benfica!

3
Matthjis de Ligt

squawka.com

Άλλος ένας νεαρός που έκανε διαστημική σεζόν το 2018-19, πήρε μεταγραφή και παλεύει ακόμα να βρει τον περσινό του εαυτό είναι ο Matthijs de Ligt.

Ο Ολλανδός αμυντικός καθοδήγησε τον Ajax στο νταμπλ τη σεζόν 2018-19, οδηγώντας τον ως πραγματικός αρχηγός μέχρι και τα ημιτελικά του περσινού Champions League. Όλα αυτά μόλις στα 19 του χρόνια!

Η φανταστική του πορεία με τη φανέλα του “Αίαντα” χάρισε στον de Ligt μεταγραφή στη Juventus και σε ένα πρωτάθλημα, όπως είναι το ιταλικό, που η άμυνα διδάσκεται ως τέχνη!

Αυτή η προσαρμογή φάνηκε να είναι λίγο πιο δύσκολη από όσο ίσως περίμενε ο νεαρός Ολλανδός, αφού παρά τις 17 συμμετοχές του μέχρι στιγμής, ακόμα προσπαθεί να δείξει τον περσινό του εαυτό.

Δεν αισθάνομαι ατρόμητος όπως πέρσι…αλλά ακόμα μαθαίνω” δήλωσε ο de Ligt που τόνισε παράλληλα πως δίπλα στους Chiellini και Bonucci μόνο καλύτερος θα γίνει.

4
Edinson Cavani

bleacherreport.com/Soccrates/Getty Images

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Cavani είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της γενιάς του και όχι μόνο.

Τόσο με τη φανέλα της Palermo, όσο και με αυτές των Napoli, PSG και εθνικής Ουρουγουάης, ο “Edi” έχει απίστευτα στατιστικά με περισσότερα από 300 τέρματα στο ενεργητικό του.

Παρ’ όλα αυτά, η σεζόν 2019-20 δεν κυλά όπως θα ήθελε ο Ουρουγουανός που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί σε μόλις 15 αγώνες μέχρι στιγμής, σκοράροντας 5 τέρματα.

5
Paul Pogba

skysports.com

Απέδειξε πως με τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να παίξει φοβερή μπάλα. Αυτό όμως είναι και το θέμα με τον Paul Pogba, αφού από το 2016 που επέστρεψε στη Manchester United δεν έδειξε παρά δείγματα του μεγάλου του ταλέντου.

Η φετινή χρονιά, ωστόσο, είναι και η πιο δύσκολη για το Γάλλο χαφ, αφού έχασε το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν με προβλήματα στον αστράγαλο. Όλες κι όλες 8 συμμετοχές κατέγραψε μέχρι το τέλος του Γενάρη.

Από ποιον ποδοσφαιριστή ανέμενες περισσότερα τη φετινή σεζόν;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending