fbpx

Θες να ταξιδεύεις συνέχεια; Με αυτούς τους έξυπνους τρόπους μπορείς να το πετύχεις!

Υπάρχει πραγματικά κάποιος εκεί έξω που να μη θέλει να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη; Εγώ πάντως το θέλω σαν τρελή!

Επειδή όμως είμαι ακόμη φοιτήτρια όπως κι εσύ, προσπαθώ να βρίσκω τρόπους ώστε να ταξιδεύω με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Μέσα από όλη αυτή την εμπειρία, έχω ξεχωρίσει μερικά tips, που με βοηθάνε σε κάθε ταξίδι.

Πάμε να δούμε πώς μπορείς να ταξιδέψεις οικονομικά:

1
Προγραμματίσου εκ των προτέρων

pixabay.com

Αφού έχεις αποφασίσει να πας ένα ταξιδάκι, καλό θα ήταν να ψάξεις λίγο τις επιλογές σου πριν κλείσεις τα εισιτήρια. Πολλές πτήσεις διαφέρουν στην τιμή, ανάλογα με τη μέρα. Κυρίως τα Σαββατοκύριακα, είναι η χειρότερη επιλογή αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα.

Εκτός από το αεροπορικό εισιτήριο, θα πληρώσεις τις μεταφορές σου από και προς το αεροδρόμιο, αλλά και μέσα στην πόλη, το φαγητό, τη διαμονή και τα αξιοθέατα.

Καλό θα ήταν να δεις πάνω-κάτω τις τιμές για να καταλήξεις σε έναν προορισμό, ανάλογα με το χρηματικό ποσό που μπορείς να διαθέσεις την κάθε περίοδο. Η εταιρεία Ryanair, έχει αρκετά καλές τιμές για ταξίδια εντός Ευρώπης. Ρίξε μια ματιά εδώ.

2
Ταξίδεψε εκτός εποχής

pixabay.com

Αν το έχεις προσέξει, τις περιόδους των γιορτών, του καλοκαιριού, αλλά και αυτές που ταξιδεύουν οι φοιτητές, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εκτοξεύονται στα ύψη.

Η καλύτεροι μήνες για ταξίδια είναι ο Νοέμβριος και ο Φεβρουάριος. Είναι οι μήνες που επιλέγουν να ταξιδέψουν ελάχιστοι λόγω υποχρεώσεων. Αν σε βολεύουν αυτοί οι μήνες τότε τι περιμένεις; Άρπαξε την ευκαιρία!

Για να μην ψάχνεις μία-μία τις ημέρες σε όλες τις αεροπορικές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επιλογή anytime και everywhere της εφαρμογής skyscanner. Αυτές οι 2 λέξεις θα γίνουν ο καλύτερος σου βοηθός.

3
Διαμονή σε εναλλακτικά μέρη

pixabay.com

Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για διαμονή που κυμαίνονται σε διάφορες τιμές – από το πιο φθηνό στο πιο ακριβό.

Μια πολύ οικονομική επιλογή είναι τα hostels. Εάν είσαι με τους φίλους σου και ψάχνετε μια χαμηλή τιμή, είναι μια καλή επιλογή. Εάν είστε 4-6 άτομα, μπορεί να έχετε ένα ολόκληρο δωμάτιο μόνοι σας. Δες εδώ!

Επειδή ότι πληρώνεις παίρνεις, μπορεί να συμβούν πολλά απρόοπτα από τη διαμονή σου σε έναν τέτοιο χώρο. Ίσως χρειαστεί να πάρεις εσύ σεντόνια και μαξιλάρι, ή να έχεις ένα συγκάτοικο που… ροχαλίζει.

Γι’ αυτό λοιπόν, υπάρχει και μια άλλη λύση που είναι η ενοικίαση σπιτιού. Σίγουρα θα έχεις ακούσει για το Airbnb. Είναι μία καλή επιλογή και κυρίως αν είστε πολλά άτομα, για να μοιραστείτε το κόστος.


Bonus info:
Σε χώρες όπως η Κούβα, πολλοί φιλοξενούν τουρίστες στα σπίτια τους σε πολύ καλές τιμές και είναι απολύτως ασφαλές. Απ’ ότι έχω ακούσει, οι οικοδεσπότες περνάνε από διάφορες ερωτήσεις μέχρι να εγκριθούν για τη φιλοξενία – είναι πολύ φιλόξενοι και εξυπηρετικοί με τους φιλοξενούμενούς τους.


4
Κάνε έρευνα πριν φύγεις

pixabay.com/Pamjpat

Αποφάσισες πού θα πας, πού θα μείνεις… Τώρα τι θα κάνεις εκεί; Είναι πολύ σημαντικό αν θέλεις να ξοδέψεις όσα λιγότερα χρήματα μπορείς, να κάνεις μια καλή έρευνα, ώστε να βρεις τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Πάρα πολλές χώρες ή πόλεις, προσφέρουν στους τουρίστες ταξιδιωτικά πακέτα με πολλά από τα σημαντικά αξιοθέατα κ.τ.λ. Μπορείς να κάνεις την έρευνα σου για να δεις πού θα πας και τι θα κάνεις και μετά να δεις αυτά τα πακέτα για να διαλέξεις αυτό που συμφέρει.

Αν πας σε μια πόλη που δεν τη γνωρίζεις, ψάξε για τις επιλογές που έχεις για τις μεταφορές σου εκεί. Έτσι θα μπορείς να διαλέξεις την πιο οικονομική.

Εσύ ποιο από αυτά τα tips θα εφαρμόζεις από το επόμενο σου ταξίδι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending