fbpx

5 tips που αν τα ακολουθείς δε θα αρρωσταίνεις εύκολα!

Ο κορωνοϊός είναι μια πραγματική δοκιμασία για όλο τον πλανήτη, καθώς κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει ότι δεν κινδυνεύει να μολυνθεί. Μπορούμε, όμως, όλοι – ατομικά να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ώστε να παραμείνουμε υγιείς!

Σε περίπτωση που μολυνθείς από οποιοδήποτε ιό, το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι το μόνο υπεύθυνο για την καταπολέμηση της νόσου.

Είναι λοιπόν σημαντικό να κοιμόμασαι καλά, να τρως υγιεινά και να είσαι σωματικά δραστήριος/α για να διατηρείς το ανοσοποιητικό σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση!

Δες πώς μπορείς λοιπόν να ενδυναμώσεις το ανοσοποιητικό σου:

1
Να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά

https://www.mygnp.com/

Ο οργανισμός μας χρειάζεται τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την μέρα (1 μερίδα ισοδυναμεί περίπου με 1 φλιτζάνι φρούτου / λαχανικού), καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Ένταξε στη διατροφή σου πορτοκάλια, μπανάνες, φράουλες, ακτινίδια, πιπεριές, μπρόκολο, σπανάκι, καρότο, σκόρδο και κρεμμύδι. Επίσης, μη ξεχνάς να πλένεις με άφθονο τρεχούμενο νερό τα φρούτα και τα λαχανικά σου!

2
Επέλεξε μόνο «καλά λιπαρά» στη διατροφή σου

https://www.heartandstroke.ca/

Το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, ο λιναρόσπορος και τα λιπαρά ψάρια είναι βασικές τροφές για την καλή λειτουργία του οργανισμού σου!

3
Γαλακτοκομικά

https://www.modernhoney.com/

Επέλεξε κεφίρ και γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά για προβιοτικά (μπορείς να το συνδυάσεις με κανέλα, μέλι, φρούτα, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως).

Επίσης, δε πρέπεις να ξεχνάς να ενυδατώνεις καθημερινά τον οργανισμό σου, με νερό άλλα και smoothies φρέσκων φρούτων ή με φυσικούς φρέσκους χυμούς!

4
Επέλεξε τροφές με «καλής ποιότητας» πρωτεΐνη

http://www.fitnesspulse.gr/

Για παράδειγμα άπαχα κρέατα (κοτόπουλο – γαλοπούλα) και ψάρια (για Ω-3 λιπαρά), με τα οποία μπορείς να φτιάξεις και θρεπτικές σούπες!

Από ψάρια επέλεξε σκουμπρί, σαρδέλες (λιπαρά ψάρια) και σολωμό. Επίσης, μη ξεχνάς τα όσπρια και τα αυγά (ο κρόκος τους είναι πλούσιος σε βιταμίνη D).

5
Ύπνος & Άσκηση

dreams.co.uk

Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα που κοιμούνται λιγότερες από 7 ώρες καθημερινά είναι πιο πιθανό να κρυολογήσουν, σε σχέση με εκείνα που κοιμούνται τουλάχιστον ένα 8ωρο!

Η έλλειψη ύπνου προκαλεί στρες στον οργανισμό και υποβαθμίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επίσης, η τακτική άσκηση για 20-30 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα, βοηθά στην πρόληψη πλήθους νοσημάτων. Άρα, καταλαβαίνεις την ανάγκη για σωματική δραστηριότητα και επαρκή ύπνο καθημερινά!

Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου για να μειώσεις τις πιθανότητες να αρρωστήσεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending