fbpx

Μιλήσαμε με τον Κύπριο φοιτητή που παίρνει συνεντεύξεις από αγαπημένους καλλιτέχνες!

Ο γνωστός και αγαπημένος καλλιτέχνης Πάνος Μουζουράκης μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες του, τις απόψεις του και δίνει όμορφες συμβουλές μέσα από το video – συνέντευξη που ετοίμασε ο Μάριος Θεοδώρου, Κύπριος φοιτητής Audiovisual, στο Πανεπιστήμιο Frederick, ο οποίος μάλιστα ασχολείται και με τη μουσική!

Ο Πάνος και ο Μάριος τραγούδησαν παρέα στο video του Κύπριου φοιτητή που είχε την ιδέα να ξεκινήσει το project με τίτλο “A day with…” στο κανάλι του στο YouTube, όπου φιλοξενεί αγαπημένους καλλιτέχνες.

Δες το video με τον Πάνο Μουζουράκη:

Συνέντευξη όμως πήραμε κι εμείς από τον Μάριο Θεοδώρου, για να μας μιλήσει για την ιδέα που είχε και την όμορφη εμπειρία του να κουβεντιάζει σε προσωπικό επίπεδο με τον Πάνο Μουζουράκη… και όχι μόνο!

1
Δες πιο κάτω όσα μας είπε o Μάριος:

Instagram.com/marios_theodorou

– Πότε ξεκίνησες αυτά τα βιντεάκια και πώς εμπνεύστηκες την ιδέα να ξεκινήσεις αυτό το project;

Το “A day with…” ήταν απλά μια ιδέα που αποφάσισα να κάνω πράξη, μέσα από την ανάγκη μου να συζητήσω και να μάθω από καταξιωμένους καλλιτέχνες τα βιώματα τους, ώστε να μάθω περισσότερα πράγματα για τον τομέα που ακολουθώ – αυτόν της μουσικής!

Σκέφτηκα ότι κάνοντας αυτά τα videos θα μπορώ να μοιραστώ αυτήν την εμπειρία και γνώσεις με άλλα άτομα που έχουν την ανάγκη, όπως κι εγώ, να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για τη μουσική.

– Ποιους άλλους καλλιτέχνες «φιλοξένησες» στο κανάλι σου στο YouTube;

Ξεκίνησα παίρνοντας τηλέφωνα καταξιωμένους καλλιτέχνες για να τους προσκαλέσω να κάνουν το ποδαρικό στο project μου, αλλά φυσικά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Λίγες μέρες αργότερα, όμως και αφού «τα είχα βάλει κάτω», είδα μια διαφήμιση στο διαδίκτυο που ανακοίνωνε ότι οι Locomondo θα βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στη Λεμεσό για συναυλία.

Έτσι, χωρίς πολλή σκέψη πήρα την camera μου και πήγα να τους βρω! Δυστυχώς είχα αργήσει και οι Locomondo ήταν ήδη στην σκηνή και γι΄αυτό περίμενα να τελειώσει η συναυλία. Έτσι κι έγινε, με το τέλος της εμφάνισής τους, προσέγγισα τον Μάρκο και του είπα: «Ήρθα εδώ για να σου ζητήσω να μου δώσεις μια συνέντευξη σε φιλικό επίπεδο, όμως αντιλαμβάνομαι ότι είσαι κουρασμένος, άρα δεν στο ζητάω…».

Παρ’ όλα αυτά ο Μάρκος γέλασε και δέχτηκε να μου αφιερώσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του και να μοιραστεί μαζί μου τα βιώματά του. Αυτό θα πει ανθρωπιά! Όταν ένας άνθρωπος δίνει, χωρίς να περιμένει να πάρει… από εκεί, λοιπόν, ξεκίνησε το «ταξίδι» μου!

Στην πορεία είχα τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσω στο κανάλι μου την Georgia από τους Μπλε, τα Γυμνά Καλώδια, τον Αλέξανδρο Χρυσίδη από το Sierra Studio και τον αγαπημένο μου Πάνο Μουζουράκη!

– Πώς προσεγγίζεις και πώς έρχεσαι σε επαφή με τον κάθε καλλιτέχνη;

Κάποιους από τους καλλιτέχνες που έχω στα videos μου είχα την τιμή να τους γνωρίζω από παιδική ηλικία, λόγω κάποιον συναυλιών που διοργάνωνε η οικογένειά μου και είμαι ευγνώμων γι΄αυτό! Κάποιους άλλους που δεν γνώριζα προσωπικά, τους προσέγγισα μέσω διαδικτύου ή πήγα και τους βρήκα σε συναυλίες τους και γνωριστήκαμε εκείνη τη στιγμή.

Αυτό, όμως, που κατά την άποψή μου «κέρδισε» το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών και μου έδωσαν την ευκαιρία να τους έχω καλεσμένους μου, είναι ο σκοπός μου, η θέλησή μου για μάθηση και η πίστη που έχω στον εαυτό μου!

Διότι, όπως είπε και ο Πάνος Μουζουράκης (που και εκείνος το διάβασε από αλλού) «είτε πιστεύεις πως θα πετύχεις, είτε πιστεύεις πως θα αποτύχεις, θα γίνει αυτό που πιστεύεις»!

– Πού και πώς «φτιάχνεις» τα videos σου;

Τα videos αυτά τα φτιάχνω με ό,τι εξοπλισμό διαθέτω τη συγκεκριμένη στιγμή, είτε αυτό είναι ένα τηλέφωνο, είτε μια camera. Οι τοποθεσίες όπου γίνονται οι συνεντεύξεις επιλέγονται πάντα αναλόγως με το πού βολεύει τον καλεσμένο μου!

Instagram.com/marios_theodorou

Στην αρχή του project δεν είχα τον κατάλληλο εξοπλισμό. Είχα στη διάθεσή μου μόνο μια camera, ούτε καν τρίποδα. Σιγά-σιγά όμως, κατάφερα να αποκτήσω τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο μου, Frederick, που με στηρίζει πάντα και με εξοπλισμό για τις συνεντεύξεις, αλλά και με τις γνώσεις που μου προσφέρει.

Εάν περίμενα να έχω τον εξοπλισμό πριν ξεκινήσω, τότε ίσως να μην ξεκινούσα και ποτέ!

– Από ποιους άλλους καλλιτέχνες θα ήθελες να πάρεις συνέντευξη στο μέλλον;

Ο κάθε καλλιτέχνης και γενικά ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Έτσι στα επόμενα βιντεάκια θα ήθελα να γνωρίσω και ανθρώπους που ασχολούνται με πολύ διαφορετικά είδη μουσικής. Ο καθένας από αυτούς έχει τις δικές του εμπειρίες, το δικό του τρόπο σκέψης και τα δικά του πιστεύω, άρα και κάτι διαφορετικό να δώσουν!

Παίρνω συνεντεύξεις από καλλιτέχνες που αγαπάνε αυτό που κάνουν και πάνω από όλα είναι αληθινοί! Θα ήθελα μελλοντικά να κάνω το “A day with…” με τον Σάκη Ρουβά, μιας και θεωρώ ότι «πίσω» του «κρύβει» πολύ όμορφα, αλλά και δύσκολα βιώματα. Δεν τα έβαλε ποτέ κάτω και βλέπουμε ότι ακόμη εξελίσσεται.

Instagram.com/marios_theodorou

Θα ήθελα επίσης να είχα την τιμή να έχω ως «καλεσμένο» στο κανάλι μου και τον Λάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος έγραψε ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της γενιάς μου, «Το παλιό μου παλτό».

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Το παρόν είναι το μόνο που ξέρουμε! Απλά στο παρόν που ζω εύχομαι και προσπαθώ σκληρά για να φτιάξω μόνος μου ένα καλύτερο μέλλον για εμένα!

Ευχαριστούμε τον Μάριο για την όμορφη κουβέντα.

Βρες το Youtube channel του ΕΔΩ και γράψε μας στα σχόλια ποιος θες να είναι ο επόμενος καλλιτέχνης που θα πάρει συνέντευξη!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending