fbpx

Κι όμως! Οι online αποφοιτήσεις με «φοιτητές ρομπότ» είναι γεγονός!

Οποιοδήποτε φοιτητή και να ρωτήσεις για ποια στιγμή της φοιτητικής του πορείας ανυπομονεί περισσότερο, η απάντησή του θα είναι σίγουρα «η μέρα που θα αποφοιτήσω».

Έλα όμως που φέτος τα πράγματα βγήκαν λίγο εκτός προγράμματος, λόγω κορωνοϊού, οπόταν το πιο πιθανόν είναι να πούμε “bye – bye” στις αποφοιτήσεις όπως τις ξέραμε τόσα χρόνια!

Δες πιο κάτω πώς αποφοίτησαν φέτος στην Ιαπωνία:

Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχοντες εξελίξεις της πανδημίας, οι «κοντινοί μας γείτονες», Ιάπωνες, και συγκεκριμένα το Business Breakthrough University, φρόντισε να δώσει στους φοιτητές του την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την αποφοίτησή τους, με έναν κάπως πρωτόγνωρο τρόπο! Και ναι, όπως ήδη θα κατάλαβες, η αποφοίτηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά!

euronews.com

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές χειρίζονταν εξ αποστάσεως ρομπότ, τα οποία λάμβαναν ουσιαστικά τα πτυχία τους, αντί για αυτούς!

Οι συσκευές – ρομπότ είχαν για κεφάλι ένα tablet, το οποίο έδειχνε το πρόσωπο του κάθε φοιτητή, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος live μέσω κλήσης στο Zoom! Δεν παρέλειψαν ακόμη να τα ντύσουν και με τις επίσημες στολές της αποφοίτησης, ούτως ώστε να είναι και αυτά στο πνεύμα της απονομής.

euronews.com

Για ευνόητους λόγους, περιορισμένος αριθμός υπευθύνων του πανεπιστημίου αλλά και 4 φοιτητές παρευρέθηκαν φυσικά στο χώρο όπου έγινε η απονομή, με τους φοιτητές να χειρίζονται τη λειτουργία των ρομπότ.

Η διαδικασία ήταν πανομοιότυπη με μια «φυσιολογική» αποφοίτηση, με το ρομπότ να κινείται πάνω στη σκηνή όταν φώναζαν το όνομα του αντίστοιχου φοιτητή, παραλαμβάνοντας έτσι το πτυχίο από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Εννοείται πως οι «παρευρισκόμενοι» δεν απουσίαζαν από την εκδήλωση! Αρκετοί ήταν αυτοί που συντονίστηκαν μέσω βίντεο-κλήσης για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ζωντανά!

euronews.com

Είμαι σίγουρος πως τώρα θα σκέφτεσαι «είδαμεν το τζιαι τούτο» και με το δίκιο σου! Παρόλο που η εκδήλωση αυτή είναι πρωτοφανής, τόσο στα Κυπριακά δεδομένα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, εντούτοις είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να προστατευτείς από τον ιό, χωρίς, όμως, να χάσεις την πολυπόθητη αποφοίτησή σου!

Λες να ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις στις φετινές αποφοιτήσεις των κυπριακών Πανεπιστημίων;

Θα ήσουν υπέρ εάν ακολουθήσουμε και στην Κύπρο την πρακτική της Ιαπωνίας; Περιμένουμε τα σχόλια σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending