fbpx

Αυτοί οι 5 ποδοσφαιριστές είναι ιδιοκτήτες ομάδων!

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο και μάλλον αναμενόμενο, μόλις τελειώσουν την καριέρα τους οι ποδοσφαιριστές να παραμένουν κοντά στον χώρο, είτε ως προπονητές, είτε ως σχολιαστές.

Υπάρχει, όμως, και μια κατηγορία παικτών που παραμένουν κοντά στο ποδόσφαιρο ως διοικητικοί παράγοντες, ενώ μερικοί προχωρούν και ένα βήμα παρακάτω αγοράζοντας ομάδες!

Αυτή την κατηγορία είναι που θα δούμε πιο κάτω: Ποδοσφαιριστές, πρώην αλλά και νυν, που είναι ιδιοκτήτες κάποιας ομάδας.

Δες ποιοι είναι αυτοί:

1
David Beckham

cnbc.com/Getty Images

Η ιδέα να αποκτήσει ο David Beckham ομάδα πρωτοήρθε στην επιφάνεια το 2007 όταν μετακόμισε στην LA Galaxy. Η ιδέα -τότε- δεν προχώρησε, αλλά δεν έφυγε από το μυαλό του Άγγλου παλαίμαχου.

Έτσι, όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2013 ξεκίνησε συζητήσεις με το MLS και τελικά το 2018 ανακοινώθηκε πως ο “Becks” θα ήταν ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Club Internacional de Fútbol Miami ή Inter Miami, εν συντομία. To πρώτο παιχνίδι της Inter Miami στο MLS ήταν την 1η Μαρτίου 2020.

Παράλληλα, ο Beckham απέκτησε και το 10% της Salford City, ομάδας της περιοχής του Manchester, το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας ανήκει στην περίφημη “τάξη του ’92” της United, Paul Scholes, Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville και Nicky Butt.

2
Ronaldo

en.as.com@Miguel Angel Santos/Diario AS

Τον Σεπτέμβρη του 2018 ο Ronaldo έγινε ο πρώτος πρώην ποδοσφαιριστής που αγόρασε ομάδα σε ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, δίνοντας 30 εκατομμύρια ευρώ απέκτησε το 51% των μετοχών της Real Valladolid.

3
Gerard Pique

tribuna.com

Τον Δεκέμβρη του 2018 η Kosmos Holding Group, που ανήκει στον ποδοσφαιριστή της Barcelona, Gerard Pique αγόρασε την Andorra FC, ομάδα που τότε αγωνιζόταν στην πέμπτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Την ίδια σεζόν κέρδισε την άνοδο της στην 4η κατηγορία και τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε στην 3η κατηγορία, αφού πληρώνοντας 452 χιλιάδες ευρώ, αντικατέστησε στην κατηγορία την CF Reus Deportiu, που χρωστούσε μισθούς στους ποδοσφαιριστές της.

4
Didier Drogba

thesun.co.uk/Phoenix Rising FC

Για παίκτη-προπονητή ξανακούσαμε, για παίκτη-ιδιοκτήτη όμως ποτέ! Όχι τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλη του 2017 που ο Didier Drogba έγινε ο πρώτος με τέτοιο τίτλο!

Ο θρύλος της Chelsea, αφού ήταν τότε 4 μήνες χωρίς ομάδα, υπέγραψε στην ομάδα του MLS, Phoenix Rising FC, αποκτώντας και ένα ποσοστό μετοχών που κατέχει μέχρι σήμερα.

5
Eden Hazard

espn.com/San Diego 1904 FC

Ο Eden Hazard είναι ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής του consortsium που το 2016 ίδρυσε την San Diego 1904 FC.

Οι άλλοι ήταν οι Demba Ba, πρώην συμπαίκτης του Hazard στην Chelsea και επικεφαλής του γκρουπ, όπως και οι Yohan Cabaye και Moussa Sow.

Η San Diego, ντεμπούταρε στην NISA, την 3η κατηγορία του αμερικανικού ποδοσφαίρου, το 2019-20.

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι και ιδιοκτήτες ομάδων;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending