fbpx

5 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις για να έχεις ένα πιο παραγωγικό καλοκαίρι!

Αναρωτιέσαι κι εσύ τι πρέπει να αλλάξεις στις συνήθειές σου για να γίνεις πιο παραγωγικός, ειδικά τώρα το καλοκαίρι;

Σκέφτεσαι πως οι υποχρεώσεις και η δουλειά σε κυνηγούν και ότι δεν προλαβαίνεις να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου και να χαλαρώσεις με τους φίλους σου ή ακόμα και το αντίθετο; Ότι δηλαδή κάποιες φορές “υπερ-χαλαρώνεις”, χωρίς να κάνεις κάτι παραγωγικό;

Εμείς σου προτείνουμε, λοιπόν, 5 συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις για να μπορείς να συνδυάζεις τα πάντα με μέτρο!

Δες τι σου προτείνουμε:

1
Να έχεις πάντα ένα πρόγραμμα – “To Do List”

Vet Times

Μπορεί να είναι καλοκαίρι και να είσαι πιο χαλαρός, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είσαι οργανωμένος και παραγωγικός. Πρώτο tip και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι, λοιπόν, να έχεις πάντα ένα πρόγραμμα!

Σκέψου τις υποχρεώσεις που έχεις να κάνεις καθημερινά και αγόρασε μία agenda (ή έστω ένα απλό μπλοκάκι), όπου θα γράφεις με σειρά προτεραιότητας τι πρέπει να κάνεις (και τι όχι ????) – “to do list” VS “not to do list”.  Έτσι, θα ξέρεις κι όσα δεν πρέπει να κάνεις, είτε επειδή σου αποσπούν την προσοχή, είτε επειδή σου “τρώνε” άδικα πολυτιμό χρόνο.

2
Όχι στο multitasking

forbes.com/GETTY

Το multitasking σκοτώνει την παραγωγικότητα! Τώρα ίσως να διερωτάσαι γιατί; Γιατί στην προσπάθειά σου να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, συχνά αφήνεις πράγματα στη μέση ή δεν τα κάνεις αποδοτικά (μην ξεχνάς ότι η ζέστη είναι ένας παράγωντας που δεν σε βοηθάει και τόσο).

Οπότε αν θέλεις να γίνεις πιο παραγωγικός/ή, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, όμως, μεμονωμένα -δηλαδή- να ξεκινάς κάτι αφού πρώτα τελειώσεις αυτό που έκανες προηγουμένως!

3
Αφιέρωσε 90 λεπτά την ημέρα στον εαυτό σου

reading-a-book-beach
purewow.com/ALEKSANDARGEORGIEV

Βάλε στόχο κάθε μέρα μέσα σ’ όλα που έχεις να κάνεις να βρίσκεις χρόνο και για τον εαυτό σου! Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς αυτό το κομμάτι αν θέλεις να είσαι παραγωγικός.

Όλες οι υποχρεώσεις της ημέρας θα σε κουράσουν, άρα χρειάζεσαι σίγουρα αυτήν την ενάμιση ώρα (αν έχεις την “πολυτέλεια” και για περισσότερη ώρα ακόμα καλύτερα) για να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν!

Διάβασε ένα βιβλίο, δες ένα ντοκιμαντέρ, μπες σε ένα online σεμινάριο για να μάθεις κάτι καινούριο, κάνε τη γυμναστική σου και περιποιήσου τον εαυτό σου με τα αγαπημένα σου προϊόντα ομορφίας!

4
Πες και κανένα όχι

tripadvisor.com

Κάποιες φορές μπορεί να “αναγκάστηκες” να πεις ναι σε πράγματα που δεν σε ευχαριστούν ή σε πιέζουν, επειδή -ίσως- φοβάσαι ότι ο άλλος θα στεναχωρηθεί. Μερικές φορές είναι λογικό να συμβαίνει, αλλά αν συμβαίνει συχνά μάλλον ήρθε η ώρα να το κόψεις, επενδύοντας τον χρόνο που σου απομένει σε δραστηριότητες που δεν είχες χρόνο να κάνεις ενώ ήσουν απασχολημένος/η με το να ευχαριστείς τους άλλους!

Δεν χρειάζεται να λες πάντα ναι, λοιπόν, σε όλες τις εξόδους για καφέ, ποτό, χαρτιά, παραλία κλπ που σε καλούν οι φίλοι σου… Το μυστικό είναι να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί εσένα στις ελεύθερές σου ώρες.

5
Ψάξε για νέα μέρη που θα σε εμπνεύσουν!

inhabitat.com

Όταν πηγαίνεις όλο στα ίδια και τα ίδια μέρη, δεν αφήνεις τον εαυτό σου να βιώσει νέες εμπειρίες, άρα περιορίζεις και την παραγωγικότητά σου.

Αυτό που σου προτείνουμε, λοιπόν, είναι να βρεις νέα “στέκια” – νέα μέρη, δηλαδή, που να σε εμπνέουν για να περνάς δημιουργικά τις ώρες σου!

Γράψε μας σε σχόλιο ποια συνήθεια θα υιοθετήσεις για να γίνεις πιο παραγωγικός αυτό το καλοκαίρι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending