fbpx

5 περιοχές για να απολαύσεις το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα της Κύπρου!

Είσαι μήπως ρομαντικός τύπος και θες να περάσεις λίγη ποιοτική ώρα με το ταίρι σου; Είσαι sunset chaser, ή απλά σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες (για το Instagram και όχι μόνο) την πιο όμορφη ώρα της ημέρας;

Για όποιο λόγο κι αν σου αρέσουν τα ηλιοβασιλέματα, εμείς σου έχουμε μαζέψει τις 5 καλύτερες περιοχές, όπου μπορείς να τα απολαύσεις! Το μόνο που σου απομένει είναι η όρεξη για νέες περιπέτειες!

 Δες πιο κάτω τις τοποθεσίες που σου προτείνουμε!

1
Κάβο Γκρέκο, Αγία Νάπα

cyprusfortravellers.net

Η περιοχή Κάβο Γκρέκο βρίσκεται στο ανατολικότερο τμήμα του νησιού και είναι σε όλους μας γνωστή για τις καταγάλανες του θάλασσες, τα μαγευτικά της βράχια, και την υπέροχη θέα που μπορείς να απολαύσεις από εκεί ολόχρονα!

Αποτελεί πολύ γνωστό προορισμό για τους τουρίστες που φθάνουν στην Κύπρο, με τη “Γέφυρα των Ερωτευμένων” να κλέβει τις εντυπώσεις, καθώς αποτελεί μια φυσική πέτρινη “καμάρα”!

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετοί κρυμμένοι “φυσικοί θυσαυροί”, με απότομα βράχια, σπηλιές και μονοπάτια, τα οποία αποτελούν ιδανική τοποθεσία, κυριώς κατά τη δύση του ηλίου!

2
Πέτρα του Ρωμιού, Πάφος

cyprusfortravellers.net

Η Πέτρα του Ρωμιού αποτελεί πολυσύχναστη τοποθεσία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, λόγω της μοναδικής της ιστορίας που είναι βασισμένη στη μυθολογία! Η ιστορία θέλει την Αφροδίτη, Θεά της ομορφιάς και της αγάπης, να “αναδύεται” από τους αφρούς της θάλασσας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στον τόπο “γέννησης” της Θεάς, μπορεί ο καθένας να απολαύσει το απέραντο γαλάζιο, με θέα τις πετρώδεις ακτές και με μόνη συντροφιά τον ήχο της θάλασσας.

Σου προτείνουμε να την επισκεφθείς κατά τις απογευματινές ώρες, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, όπου το σκηνικό αποκτά πορτοκαλί αποχρώσεις, πέρνοντας έτσι παραμυθένιες διαστάσεις!

3
Κορμακίτης

instagram.com/josephorf

Αυτό το πανέμορφο χωριό, το ακρωτήριο του Κορμακίτη (Φάρος), είναι ένα κατεχόμενο χωριό που κατοικείται από ηλικιωμένους (κυρίως) Ελληνοκύπριους Μαρωνίτες εγκλωβισμένους. Σίγουρα αν αποφασίσεις να το επισκεφτείς, τότε θα απολαύσεις ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα!

Η περιοχή του Φάρου είναι πετρώδης και εκεί βρίσκεται, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, ένας παλιός φάρος, ο οποίος, όμως, βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία! Μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη τοποθεσία αποτελεί το πλησιέστερο σημείο προς την Τουρκία, καθώς είναι ορατά τα βουνά της και εκεί βρίσκεται και ένα μικρό «νησάκι», το οποίο αποτελεί ιδανικό προορισμό για φωτογράφιση την ώρα της δύσης του ήλιου!

4
Θαλασσινές Σπηλιές Πέγειας, Ναυάγιο EDRO III

mycyprusinsider.com

Η περιοχή των θαλασσινών σπηλιών της Πέγειας και συγκεκριμένα το σημείο όπου βρίσκεται το ναυάγιο του EDRO III, το οποίο βρίσκεται σφηνωμένο στα βράχια από το 2011, αποτελεί μοναδικό προορισμό στην Κύπρο για δεκάδες τουρίστες (αλλά και ντόπιους)!

Το ναυάγιο, σε συνδυασμό με τα απότομα βράχια, τις σπηλιές και τις απόκρημνες περιοχές, καθιστούν την τοποθεσία υπέροχη για photo shootings, κάτι το οποίο διαπιστώνεται με ένα γρήγορο search στο Instagram! 😉

Το τοπίο αποκτά νέες διαστάσεις κατά τη δύση του ηλίου, όπου όλα αποκτούν χρυσοκίτρινη χροιά! Σου συστείνουμε τη συγκεκριμένη τοποθεσία για μια ρομαντική έξοδο με το ταίρι σου, κάνοντας μια επίσκεψη στο Oniro by the sea, το οποίο βρίσκεται δίπλα!

5
Αλυκή της Λάρνακας

cyprusfortravellers.net

Η αλυκή της Λάρνακας είναι γνωστή σχεδόν σε όλους μας, καθώς (το πιο πιθανό), να περάσαμε όλοι από εκεί, ενώ βρισκόμασταν στην όμορφη Λάρνακα!

Παρ’ όλα αυτά, μια επίσκεψη στη συγκεκριμένη τοποθεσία κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, κυριώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι must! Η εξάτμιση του νερού το καλοκαίρι, αφήνει πίσω μεγάλες ποσότητες άλατος, οι οποίες αντανακλούν το φώς κατά τη δύση του ηλίου!

Το τοπίο μετατρέπεται αυτόματα σε μαγικό, υπόσχοντάς σου έτσι ένα υπέροχο κλείσιμο της μέρας, με τις αποχρώσεις του πορτοκαλο-κίτρινου να οργιάζουν!

Τώρα που ξέρεις τις ιδανικότερες τοποθεσίες είναι ώρα για εξορμίσεις. Περιμένουμε τις φωτογραφίες σου στο Instagram, με το #studentlifecyprus!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending