fbpx

5 παίκτες που άξιζαν τη Χρυσή Μπάλα φέτος (εκτός από τους Messi-Ronaldo)!

Δεν θα απονεμηθεί Χρυσή Μπάλα για τη σεζόν 2019-20 για πρώτη φορά από το μακρινό 1956.

Αυτό οφείλεται -φυσικά- στον κορωνοϊό, που προκάλεσε και διακοπή στα πρωταθλήματα, αλλού προσωρινή (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία), αλλού οριστική (Γαλλία, Ολλανδία).

Υπό όποιες συνθήκες ολοκληρωθεί η σεζόν δεν παύει να ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια με αρκετούς ποδοσφαιριστές να ξεχωρίζουν.

Αυτούς τους ποδοσφαιριστές (πλην των Lionel Messi και Cristiano Ronaldo που εδώ και 10-15 χρόνια είναι οι απόλυτοι σταρ στο ποδόσφαιρο) είναι που θα δεις πιο κάτω.

Δες ποιους επιλέξαμε (και πες μας ποιος έπρεπε να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα κατά τη γνώμη σου):

1
Robert Lewandowski

bundesliga.com@DFL

51 τέρματα σε 43 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτός ήταν ο προσωπικός απολογισμός του Robert Lewandowski για τη σεζόν 2019-20, ένας απολογισμός που θυμίζει πολύ τα νούμερα των Messi-Ronaldo και που φυσικά είναι ο καλύτερος στην καριέρα του Πολωνού.

Με δεδομένο μάλιστα πως η Bayern Munich κατέκτησε το ντάμπλ στη Γερμανία και είναι ένα από τα δυνατά φαβορί για κατάκτηση του Champions League ο “Lewa” είχε αρκετές πιθανότητες να κατακτήσει το βαρύτιμο αυτό τρόπαιο.

Γι΄αυτό και όσοι ασχολούνται με την Bundesliga θεωρούν πως η απόφαση να μην δοθεί φέτος Χρυσή Μπάλα αποτελεί “κλοπή” των κόπων του μεγάλου Πολωνού επιθετικού.

2
Kevin de Bruyne

squawka.com

Πάνω-κάτω ότι ισχύει για τον Lewandowski ισχύει και για τον Kevin de Bruyne.

Ο Βέλγος πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 11 τέρματα και 19 ασίστ με αρκετούς, ειδικούς και μη, σε θέματα Premier League να τον θεωρούν ως τον καλύτερο παίκτη της φετινής σεζόν στην Αγγλία!

Το πιο σημαντικό όμως στην περίπτωση του KDB είναι το γεγονός πως ενώ ήταν σημαντικότατο στέλεχος μιας εκπληκτικής Manchester City τα προηγούμενα χρόνια, φέτος μετατράπηκε στον απόλυτο ηγέτη της.

Ήταν ο πλέον σταθερός παίκτης της ομάδας του Pep Guardiola, πολλές φορές μοιάζει να είναι ρομπότ και αν θεωρούμε τον Messi ιδιοφυΐα του παιχνιδιού, ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε να το κάνουμε και για τον Βέλγο.

3
Erling Haaland

90min.com@DeFodi Images/Getty Images

Μόλις στα 20 του χρόνια είναι δεδομένο πως αν ακολουθήσουν κι άλλες σεζόν σαν τη φετινή για τον Erling Haaland δεν θα αργήσει η μέρα που θα κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ήταν βασικός υποψήφιος τη φετινή σεζόν, αφού σε 40 αγώνες με τις φανέλες των Red Bull Salzburg και Borussia Dortmund σημείωσε 44 τέρματα και μοίρασε 10 ασίστ.

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος ήδη τον συγκρίνει με τον Robert Lewandowski, ενώ οι περισσότεροι βλέπουν στο πρόσωπο του εκείνον που θα παλέψει με τον Kylian Mbappe για τον ρόλο του GOAT όταν αποχωρήσουν από την ενεργό δράση οι Ronaldo και Messi.

Σίγουρα έχουμε πολλά να δούμε ακόμα από τον Νορβηγό, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

4
Jadon Sancho

en.as.com

Οι μέρες που ο Jadon Sancho θεωρούνταν “rising star” πέρασαν.

Πλέον ο Άγγλος εξτρέμ, αν και μόλις 20 ετών, καθιέρωσε τον εαυτό του σαν τον σταρ της Dortmund, μια από τις ατραξιόν της Bundesliga, αλλά και ένα ποδοσφαιριστή που θέλουν μερικές από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης με τη Manchester United να τον κυνηγά περισσότερο από όλες.

Φέτος, το κοντέρ του “έγραψε” 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις σημειώνοντας 20 γκολ (τα 17 στην Bundesliga) και μοιράζοντας 20 ασίστ, συνθέτοντας μαζί με τους Haaland, Thorgan Hazard και Marco Reus μια επιθετική τετράδα που πρέπει να φοβάται κάθε ομάδα!

5
Karim Benzema

mundodeportivo.com@David Ramos/Getty Images

Τη σεζόν 2019-20 ο Karim Benzema συμπλήρωσε 11 χρόνια στη Real Madrid, αλλά μόλις φέτος έλαβε την αναγνώριση που άξιζε η συνεισφορά του στο παιχνίδι των merengues.

Μοιάζει να απελευθερώθηκε από τη μέρα που έφυγε για τη Juventus ο Cristiano Ronaldo o Γάλλος.

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις την απίστευτη σταθερότητα του τα τελευταία 2 χρόνια (21 τέρματα και 7 ασίστ τη σεζόν 2018-19, 21 τέρματα και 8 ασίστ φέτος);

Στα 32 του ο Benzema μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Μαδριλένους στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 3 χρόνια και σίγουρα θα ήταν μια δυνατή υποψηφιότητα αν φέτος διεξαγόταν ο θεσμός της Χρυσής Μπάλας!

Ποιος πιστεύεις έπρεπε να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα φέτος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,100FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending