fbpx

ΟΝΕΚ: 5 βασικοί κανόνες ασφαλείας των λουόμενων στη θάλασσα!

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, στο Μουσείο Θάλασσας στην Αγία Νάπα, ο συμμετοχικός διάλογος με θέμα «Ασφάλεια στη θάλασσα» που διοργάνωσε ο ΜΚΟ Active Zone Outdoor. 

Ο διάλογος, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Youth 4 the sea and vice versa» και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+, είχε στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας ασφαλούς ενασχόλησης των νέων με τη θάλασσα είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Ο διάλογος επίσης, επεδίωξε την ενεργό εμπλοκή και συμμετοχή νέων ηλικίας από 13 έως 30 ετών σε μία ανοιχτή συζήτηση με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και λήψης αποφάσεων, προκειμένου να προταθούν από κοινού μέτρα σε κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτικό επίπεδο που θα επιτρέψουν την ασφαλή δραστηριοποίηση των νέων με τα θαλάσσια αθλήματα και το κολύμπι. 

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε τους 5 βασικούς κανόνες λουόμενων, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από την εκδήλωση:

  1. Κολυμπάμε πάντοτε με παρέα.
  2. Δεν περνάμε τις σημαδούρες και δεν κολυμπάμε στα ανοιχτά.
  3. Δεν υπερεκτιμάμε τις ικανότητές μας στο νερό.
  4. Διαβάζουμε με προσοχή τις σημαίες και τις πινακίδες υποδείξεων των παραλιών. Όπου υπάρχει κίτρινη σημαία, η κολύμβηση πρέπει να γίνεται με προσοχή και όπου κόκκινη σημαία, απαγορεύεται η είσοδος στο νερό.
  5. Δεν κολυμπάμε με γεμάτο στομάχι και ποτέ μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στη σελίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κάνοντας κλικ εδώ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending