fbpx

Δες πώς θα μοιάζουν οι νέες φοιτητικές εστίες του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (video)!

Τα προσχέδια για τις νέες εστίες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) είναι έτοιμα και έτσι μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα για το πώς θα μοιάζουν!

Για τη Μελέτη και την Επίβλεψη της Ανέγερσης των Φοιτητικών Εστιών διεξήχθη αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.

H Κριτική Επιτροπή αξιολόγησε 42 υποβληθείσες προτάσεις και αποφάσισε ότι το Αρχιτεκτονικό γραφείο Ηρακλής Παπαχρίστου θα αναλάβει τον σχεδιασμό των νέων φοιτητικών εστιών του ΤΕΠΑΚ και το έργο θα οικοδομηθεί στην περιοχή Βερεγγάρια της Λεμεσού.

1
Πότε δόθηκε το “πράσινο φως” για το έργο;

papachristou.org

Το 2018 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) και το Υπουργικό Συμβούλιο είχαν αποφασίσει να δώσουν το “πράσινο φως” για την παραχώρηση χώρων στο ΤΕΠΑΚ, με σκοπό την υλοποίηση του αναπτυξιακού του οράματος.

Έτσι, στις 12/10/2018 σε συνάντηση του ο ΠτΔ με την ηγεσία του Πανεπιστημίου, παραχώρησε εκτός από την περιοχή του οικισμού Βερεγγάρια στα Κάτω Πολεμίδια και την περιοχή του Παλαιού Νοσοκομείου Λεμεσού, για ανέγερση φοιτητικών εστιών, Ανοικτών Αθλητικών Εγκαταστάσεων για χρήση από φοιτητές του Πανεπιστημίου και το ευρύτερο κοινό της μείζονος Λεμεσού και Ερευνητικών Εργαστηρίων & Κέντρου Καινοτομίας.

papachristou.org

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στο Πανεπιστήμιο να προχωρήσει στην κτηριακή του ανάπτυξη, να βελτιώσει το επίπεδο των υποδομών του και να απεγκλωβιστεί από τα ενοικιαζόμενα κτήρια.

papachristou.org

Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό θα συμβάλει καθοριστικά στη συνολική αναμόρφωση της πόλης της Λεμεσού και θα διαθέσει πανεπιστημιακές υποδομές προς όφελος των φοιτητών και των πολιτών!

2
Πώς θα μοιάζουν οι νέες φοιτητικές εστίες:

papachristou.org

Όπως διακρίνεται στο video και τα σχέδια, το έργο θα είναι ένα μεγάλο συγκρότημα εστιών με 485 φοιτητικά δωμάτια και 78 κουζίνες ανάμεσά τους, αλλά και μια σειρά από άλλες κοινές εγκαταστάσεις.

papachristou.org

Ο χώρος και οι διάφορες λειτουργίες του θα είναι έτσι δομημένα, ώστε να αντιμετωπίζονται ως μια ενιαία οντότητα, όπου όμως θα προσφέρονται και ιδιωτικοί χώροι (για ευκαιρίες συγκέντρωσης σε μικρότερη κλίμακα), όπως για παράδειγμα μικρά μπαλκόνια ακριβώς έξω από τις κοινόχρηστες κουζίνες.

papachristou.org

Οι νέες φοιτητικές εστίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα λειτουργήσουν άλλες 200 κλίνες για φοιτητές του ΤΕΠΑΚ από την Αρχιεπισκοπή, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων αριστείας.

papachristou.org

Αυτήν τη στιγμή φοιτούν 2800 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο, ενώ το 2025 αναμένεται ότι ο αριθμός θα φτάσει τις 3500!

papachristou.org

Visualizations: Fat Tony Studio

Πώς σου φαίνονται τα προσχέδια των νέων φοιτητικών εστιών;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending