fbpx

5 παίκτες που άλλαξαν θέση και έκαναν εκπληκτική καριέρα σε αυτή!

“Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Ποδοσφαιριστής σαν τον Messi!” Θα μπορούσε να είναι ένας αληθινός διάλογος, σωστά;

Έλα όμως που πολλοί ποδοσφαιριστές δεν συνειδητοποιούν ποτέ πως μπορεί να ήταν πολύ καλύτεροι σε κάποια άλλη θέση από αυτή που παίζουν;

Πιο κάτω θα δεις 5 (από τους πολλούς) που άλλαξαν θέση κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, αναδεικνύοντας τις πραγματικά μεγάλες δυνατότητες τους.

Δες, λοιπόν, ποιους επιλέξαμε:

1
Thierry Henry

arsenal.com

Όταν το 1999 η Arsenal αποσπούσε την υπογραφή του Thierry Henry έπαιρνε ένα εξτρέμ που προερχόταν από ένα προβληματικό πέρασμα από τη Juventus.

Ο Arsene Wenger έδωσε ρόλο στον κεντρικό διάδρομο στον Γάλλο επιθετικό με τα αποτελέσματα να είναι γνωστά.

Αφού πήρε το χρόνο του, έγινε ένας από τους πιο πετυχημένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία των “κανονιέρηδων” με 228 τέρματα σε 376 εμφανίσεις και μπόλικους τίτλους.

2
Gareth Bale

kenyannews.co.ke

Όταν μας πρωτοσυστήθηκε ο Gareth Bale γύρω στο 2010 ήταν ένα πυραυλοκίνητο αριστερό μπακ με απίστευτες επιθετικές αρετές.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Του δόθηκε ρόλος πιο ψηλά στο γήπεδο ως εξτρέμ, αλλά και ως κρυφός φορ στην Tottenham, εκεί όπου ουσιαστικά έχτισε το όνομα του ως ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του.

3
Vincent Kompany

hitc.com@Matt McNulty/Getty Images

Ο Vincent Kompany κατάφερε να θεωρείται θρύλος της Manchester City και ένας από τους κορυφαίους σέντερ μπακ στην ιστορία της Premier League.

Όσο απίστευτο και αν σου ακουστεί όμως, ο Βέλγος προτιμούσε να αγωνίζεται στο κέντρο όταν πρωτοπήγε στους “πολίτες”, κάνοντας και σχετικές δηλώσεις πίσω στο 2009. Μάλιστα, αρχικά εκεί τον χρησιμοποιούσε ο τότε προπονητής της City, Mark Hughes.

4
Andrea Pirlo

juvefc.com

Όλοι μας μάθαμε τον Andrea Pirlo σαν ένα κεντρικό χαφ που του άρεσε να οργανώνει τις επιθέσεις της Milan και αργότερα της Juventus από πίσω, λίγο μπροστά από τους αμυντικούς για να είμαστε ειλικρινείς.

Αυτή ήταν μια θέση που καθιερώθηκε από τον Carlo Ancelotti στη Milan, αφού στα πρώτα χρόνια της καριέρας του σε Inter και Brescia και Reggina ο Pirlo αγωνιζόταν ως δεκάρι!

5
Cristiano Ronaldo

news.sky.com

Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, μαζί με τον Lionel Messi, μας πρωτοσυστήθηκε ως ένα εκρηκτικό εξτρέμ, εξαιρετικά γρήγορο με απίστευτη τεχνική και μεγάλο ρεπερτόριο στις ντρίπλες.

Ο Sir Alex Ferguson, διακρίνοντας τις αρετές του Πορτογάλου και κυρίως το δολοφονικό του ένστικτο μπροστά από την αντίπαλη εστία, του έδωσε ρόλο κεντρικού επιθετικού και ο Cristiano μεγαλούργησε!

Πήρε μεταγραφή στη Real Madrid όπου κατέρριψε κάθε ρεκόρ σκοραρίσματος, πανηγύρισε πάμπολλους τίτλους και καθιερώθηκε ως αυτό που είναι σήμερα: GOAT του ποδοσφαίρου!

Ξέρεις κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή που άλλαξε θέση και μεγαλούργησε;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending