fbpx

5+1 άνθρωποι του ποδοσφαίρου που δεν γίνεται να μισείς!

Για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου μπορείς να πεις πολλά. Από τις ικανότητες τους, το μυαλό τους, τον χαρακτήρα τους, τα πάντα και οι πάντες κρίνονται.

Μπορεί κάποιος π.χ. να είναι παιχταράς όσο λίγοι, αλλά να είναι και αυτό που λέμε παλιοχαρακτήρας. Μπορεί, από την άλλη, να είναι μέτριος σαν παίχτης αλλά και ψυχούλα.

Και κάπως έτσι δημιουργείς συμπάθειες και αντιπάθειες. Έλα όμως που υπάρχουν και άνθρωποι που ασχολούνται με το αντικείμενο που δεν μπορείς να τους μισήσεις;

Μάζεψα 5+1 αγαπημένους μου ποδοσφαιρανθρώπους και σου τους παρουσιάζω πιο κάτω. Δες ποιοι είναι και σχολίασε εκείνους που δεν μπορείς εσύ να μισείς!

 

1
Ronaldinho

Αυτό το πλατύ χαμόγελο της φωτογραφίας είναι και ο λόγος που είναι αδύνατο να μισήσεις τον Βραζιλιάνο μάγο!

Ειδικά στην Barcelona, που κατά τεκμήριο έπαιξε και την καλύτερη μπάλα της καριέρας του, ο Roni ήταν απολαυστικότατος.

Είναι λόγος από μόνος του να αγαπάς το άτιμο το τόπι, αφού πότε με τις περίτεχνες ενέργειες του, πότε με τις ασίστ του, πότε με τα τέρματα του σε “ανάγκαζε” να υποκλιθείς στο μεγαλείο του!

Ξέρεις πολλούς, άλλωστε, που αν και αντίπαλοι να χειροκροτήθηκαν στο “Santiago Bernabeu”;

2
Alessandro del Piero

Μιας και ο λόγος για ποδοσφαιριστές που χειροκροτήθηκαν, αν και αντίπαλοι, στην έδρα της Real Madrid, πώς θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια λίστα ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες της Juventus;

Ο “Μεγαλέξανδρος” του ιταλικού ποδοσφαίρου, εκτός από παιχταράς, βλέπεις, δεν εγκατέλειψε την “Κυρία” του στα δύσκολα!

Αντίθετα, όταν αυτή αναγκάστηκε να περπατήσει στα άγνωστα και δύσκολα μονοπάτια των κατώτερων κατηγοριών την συνόδεψε και σαν καλός συνοδός την βοήθησε να ανεβεί και την άφησε ελεύθερη μόνο όταν βρήκε ξανά τη θέση που της αρμόζει: Την κορυφή!

3
Andres Iniesta

Αν η Barcelona είναι μια από τις ομάδες που απολαμβάνεις να βλέπεις τα τελευταία 10-15 χρόνια, είναι επειδή ένας από τους κινητήριους μοχλούς της είναι ο “Andresito”!

Μπορεί τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας να τα συγκεντρώνει ο Messi, ο Suarez και μέχρι πρόσφατα ο Neymar, αλλά αποδεδειγμένα η δουλειά του Iniesta στο κέντρο αποτελεί τον σπόνδυλο πάνω στον οποίο στηρίζεται η Barca.

Πέρα από την ομάδα της Βαρκελώνης όμως, ο χαφ από την Fuentealbilla σκόρπισε λίγη από την αστερόσκονη του και στην εθνική της χώρας του.

Η εικόνα του να πανηγυρίζει το νικητήριο του τέρμα στον τελικό του Μουντιάλ του 2010, με αφιέρωση στον αδικοχαμένο φίλο του Dani Jarque, τον έκανε ένα από τους πιο αγαπητούς παίχτες στην Ισπανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο!

4
Luka Modric

Ο Κροάτης χαφ από τις μέρες του στην Tottenham φρόντισε να μας δείχνει συστηματικά πόσο κατέχει το άθλημα.

Η απλότητα με την οποία παίζει σε συνδυασμό με την ποδοσφαιρική του ευφυΐα και τον φιλήσυχο χαρακτήρα που βγάζει στο γήπεδο, τον κάνει ένα ποδοσφαιριστή που δεν γίνεται να μην αγαπάς.

Ο ορισμός του σύγχρονου δεκαριού, μπορεί να περιτριγυρίζεται από ονόματα όπως οι Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale, Sergio Ramos, πάντα θα βρει τον τρόπο να μας χαρίσει μια στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας.

5
Claudio Ranieri

Όταν μιλάς για προπονητές αποκλείεται να σκεφτείς τον Ranieri! Θα περάσει από το μυαλό σου ο Mourinho, o Guardiola, o Klopp, ο Sir Alex Ferguson, ο Wenger όχι όμως ο Ιταλός τζέντλεμαν!

Η αλήθεια είναι πως δεν τον λες και προπονητική ιδιοφυΐα. Εργατικός είναι, ανθρώπινος είναι, μελετημένος είναι, αλλά δεν έκανε και κάτι το τρομερό μέχρι το 2016.

Ειδικά αν σκεφτόσουν και το πέρασμα του από την Εθνική Ελλάδος μάλλον “αχάπαρο” θα τον ανεβοκατέβαζες!

Έλα όμως που η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Leicester, σε ένα από τα πιο όμορφα ποδοσφαιρικά παραμύθια, με αρχιτέκτονα τον Claudio τον έκανε την μεγαλύτερη συμπάθεια όλου του κόσμου;

6
Andrea Pirlo

Ξέρεις πολλούς ποδοσφαιριστές που να έπαιξαν σε Inter, Milan και Juventus και να μην έχει κανένας κάτι κακό να πει για αυτούς; Ξέρεις πολλούς ποδοσφαιριστές που να ήταν τόσο cool όσο ο Andrea Pirlo;

Ακόμα και σε στιγμές που η μπάλα έκαιγε ο Ιταλός χαφ δεν ήταν απλά ήρεμος, αλλά τέρας ψυχραιμίας! Το αέρινο και αρχοντικό του στυλ, το μαλλί που ανέμιζε καθώς σπρίνταρε, οι πάσες και τα φάουλ του ήταν ένας συνδυασμός που σπάνια βρίσκεις στο χορτάρι!

Για αυτούς και άλλους 1000 λόγους αποκλείεται να μην αγαπάς τον Andrea Pirlo!

Η παραπάνω λίστα θα μπορούσε να είναι κυριολεκτικά ατέλειωτη! Εσύ ποιους άλλους θα επέλεγες στη δική σου λίστα με ποδοσφαιριστές που απλά δεν μπορείς να μισείς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending