fbpx

Αυτό το τοπίο βρίσκεται στην Κύπρο και προσφέρει απίστευτη θέα!

Το έχουμε διαβάσει, το έχουμε γράψει άπειρες φορές και το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η Κύπρος μας είναι ένας υπέροχος τόπος, που σε κάθε του γωνιά μας επιφυλάσσει συνεχώς εκπλήξεις!

Αν αποφασίσεις να την εξερευνήσεις, λοιπόν, τότε θα ανακαλύψεις κι εσύ πολλούς από τους κρυμμένους θησαυρούς της που μέχρι σήμερα -ίσως- να μην ήξερες ότι υπήρχαν.

Σίγουρα θα ξέρεις κι εσύ κάποια από τα πιο Instagrammable σημεία της (αφού όλοι φωτογραφίζονται εκεί), όμως, υπάρχουν και αυτές οι ανεξερεύνητες περιοχές του νησιού μας, που βλέποντάς τις για πρώτη φορά νομίζεις πως πρόκειται για μέρη σε κάποια άλλη, εξωτική χώρα!

Ένας τέτοιος τόπος, λοιπόν, είναι και το τοπίο που θα ανακαλύψεις μέσα από αυτό το άρθρο.

Αυτό το σημείο, λοιπόν, βρίσκεται στην Κύπρο και έχει μια απίστευτη και μοναδική θέα!

Instagram.com/@stephanie_geo

Ίσως να έχεις ακουστά τον φράκτη ή το φράγμα Ξυλιάτου, αφού είναι εύρεως γνωστός τόσο για τον εκδρομικό του χώρο που προσελκύει πολλούς επισκέπτες, όσο και για τη μαγευτική εικόνα που χαρίζει κατά την υπερχείλισή του τους μήνες Φεβρουάριο- Μάρτιο.

Ε λοιπόν, στο χωριό Ξυλιάτος, της επαρχίας Λευκωσίας και σε υψόμετρο 515 μέτρων, θα βρεις κι αυτό το υπέροχο τοπίο που θυμίζει κάτι εξωτικό, αφού ο συνδυασμός της φύσης και της μοναδικής θέας το καθιστούν ως ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη του νησιού που αξίζει πράγματι να επισκεφθείς!

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα δώρα που χάρισε η φύση στο χωριό, είναι ο σπάνιος γεωλογικός σχηματισμός της «Οχτίπετρας» ή αλλιώς «Στητόροτσος», η οποία είναι μια βραχώδης περιοχή στα ανατολικά της κοινότητας και μπορεί κανείς να δει περπατώντας στο μονοπάτι της φύσης.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Savvas Michail (@savvas.michail)

Πρόκειται για ένα είδος πετρώματος που δεν συναντάται σε άλλες περιοχές και είναι στο χρώμα του γραφίτη. Ο βράχος αυτός παρουσιάζεται και στο λογότυπο της κοινότητας Ξυλιάτου.

Το μονοπάτι διασχίζει το αραιό πευκόδασος που αναπτύσσεται σε εγκαταλελειμμένη γεωργική γη, όμως, σίγουρα αξίζει η ανάβαση, αφού από το σημείο του «Στητόροτσου» μπορείς να έχεις ανεμπόδιστη θέα από ολόκληρο το χωριό, ενώ το μάτι σου μπορεί να φτάσει μέχρι τη θάλασσα της κατεχόμενης Μόρφου!

P.S: Το ηλιοβασίλεμα από εκεί μοιάζει μαγικό, γι΄αυτό φρόντισε να βρεθείς εκεί κατά το σούρουπο! 

Εσύ ήξερες για τον «Στητόροτσο»; Πότε θα πας κι εσύ στο υπέροχο αυτό τοπίο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending