fbpx

5 απλές συμβουλές για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος αυτές τις γιορτές!

Αυτά τα Χριστούγεννα είναι πολύ διαφορετικά από άλλες χρονιές! Παρόλο που μας στερούν διαφορά πράγματα από την καθημερινότητά μας, αυτό δεν μας εμποδίζει από το να κάνουμε δημιουργικές δραστηριότητες.

Σε κάθε δύσκολη κατάσταση υπάρχουν ευκαιρίες και σκοπός μας (πρέπει να) είναι να τις εντοπίζουμε και να τις αξιοποιούμε όσο καλύτερα γίνεται!

Έτσι, αυτά τα… διαφορετικά Χριστούγεννα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε ποιοτικά τον χρόνο που περνούμε στο σπίτι, έτσι ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Πιο κάτω σου μαζέψαμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν:

1
Βοήθησε όσους έχουν ανάγκη!

Freepik.com

Όλοι μας τώρα που περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι κάνουμε μια «εκκαθάριση» στα ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, ηλεκτρονικές συσκευές, κλπ, για να δούμε ποια από αυτά χρησιμοποιούμε.

Εάν, λοιπόν, υπάρχουν πράγματα που πλέον δεν σου είναι χρήσιμα, τότε μην τα πετάς! Είναι καλό να τα δωρίσεις σε κάποιους οργανισμούς, έτσι ώστε να τα μοιράσουν με δίκαιο τρόπο σε άτομα ή οικογένειες που τα έχουν πραγματικά ανάγκη!

Αυτό θα σε «γεμίσει» σίγουρα σαν άνθρωπο, αφού με το δικό σου περίσσευμα θα βοηθήσεις όσο μπορείς.

2
Πέρασε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σου!

Freepik.com

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας είναι οι σχέσεις που έχουμε με τα άτομα γύρω μας και ειδικά με την οικογένεια μας!

Όσο πιο καλές είναι η σχέσεις μας με την οικογένεια μας, τόσο πιο άνετα θα νιώθουμε να συζητούμε διαφορά θέματα μαζί τους. Έτσι θα μπορούν να μας συμβουλεύουν περισσότερο για σημαντικές αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε.

Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να περάσουμε μαζί ποιοτικό χρόνο. Τα φετινά Χριστούγεννα είναι η καλύτερη ευκαιρία. Μπορείτε να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια, να δείτε ταινίες, να κάνετε karaoke κι άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες!

3
Δες ένα ντοκιμαντέρ!

Freepik.com

Ποιος είπε ότι το Netflix είναι μόνο για ταινίες και σειρές; Μπορείς να παρακολουθήσεις και ντοκιμαντέρ για κάποιο θέμα που σε απασχολεί, έτσι ώστε να ψυχαγωγηθείς και να «εκπαιδευτείς» ταυτόχρονα!

Επίσης, θα σου δημιουργηθούν κάποιες απορίες γύρω από το θέμα του ντοκιμαντέρ και έτσι θα μπορέσεις να αναπτύξεις τις γνώσεις σου, μαθαίνοντας πράγματα που ίσως δεν ξέρεις.

4
Διάβασε ένα βιβλίο!

Freepik.com

Το διάβασμα βιβλίων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επενδύσεις τον χρόνο σου στο σπίτι! Ειδικά όταν το βιβλίο που διαβάζεις έχει ως θέμα την αυτοβελτίωση!

Ένα τέτοιο βιβλίο συνήθως προτείνει τρόπους με τους οποίους μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να ξεπεράσει κάποιες δυσκολίες ή το άγχος της καθημερινότητας. Έτσι, μπορείς να βελτιωθείς σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να γίνεις καλύτερος άνθρωπος – για ‘σένα και για τους γύρω σου.

5
Δοκίμασε τον διαλογισμό!

Freepik.com

Ο διαλογισμός θεωρείτε ως μια μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση. Σήμερα, αρκετά άτομα χρησιμοποιούν τον διαλογισμό έτσι ώστε να μπορούν να χαλαρώσουν, αλλά και για να γίνουν πιο παραγωγικοί στη ζωή τους.

Με τον διαλογισμό μπορείς να αναπτύξεις κάποιες πνευματικές αξίες, όπως ψυχραιμία, υπομονή, αυτοέλεγχο και καλύτερη διαχείριση των προβλημάτων και του άγχους. Τι λες θα δοκιμάσεις κι εσύ να κάνεις διαλογισμό;

Εσένα πόσο βοηθητικές σου φάνηκαν οι συμβουλές μας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending