fbpx

5 απλά tips για να μην πάρεις βάρος στην καραντίνα (σύμφωνα με Κλινική Διατροφολόγο)!

Η καραντίνα #02 έφτασε και όλοι ανησυχούμε μήπως πάρουμε κιλά. Το ξέρω και εσύ που έχεις κάνει click να διαβάσεις αυτό το άρθρο, έχεις ακριβώς την ίδια ανησυχία!

Είναι γεγονός πως η καραντίνα δυναμώνει το αίσθημα του φόβου για τη σωματική μας εικόνα. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει περιορισμένη ή και καθόλου σωματική άσκηση και οι επιδρομές στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας είναι πιο συχνές, οδηγώντας μας έτσι -με μαθηματική ακρίβεια- στην αύξηση βάρους.

Μην ανησυχείς, όμως, γιατί η Χαρά Οδυσσέως, Κλινική Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, έχει τη λύση για όλους μας! Πιο κάτω, λοιπόν, δίνει 5 απλές και χρήσιμες συμβουλές, τις οποίες αν ακολουθήσεις θα σε βοηθήσουν να μην πάρεις κιλά αυτές τις μέρες στην καραντίνα!

Ακολούθησε τα tips για να μην πάρεις κιλά στην καραντίνα:

1
Κατάγραψε τους στόχους σου για το νέο έτος!

Freepik.com/sewcream

Κατάγραψε και αρίθμησε τους στόχους για το νέο έτος (κατά σειρά προτεραιότητας) για εσένα και για κάθε μήνα. Φρόντισε δηλαδή να είναι μικροί και συχνοί για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να τους πραγματοποιήσεις!

Θέλεις να χάσεις βάρος; Θέλεις να έχεις περισσότερη ενέργεια; Θέλεις να αποκτήσεις καλύτερη φυσική κατάσταση; Θέλεις να μειώσεις τη συχνότητα του φαγητού που τρως από έξω; Οι στόχοι σου μπορεί να είναι πολλοί, φρόντισε, όμως, να είναι και συγκεκριμένοι!

Θέσε, για παράδειγμα ως στόχο τα 30 λεπτά οποιασδήποτε άσκησης μπορεί να σου αρέσει ημερησίως και όχι ένα γενικό στόχο για άσκηση ή θέσε ως στόχο να μαγειρέυεις σπιτικό υγιεινό φαγητό 5 φορές την εβδομάδα, αντί να πεις φέτος θα τρώω πιο υγιεινά. Όσο πιο συγκεκριμένος και μετρήσιμος είναι ο στόχος, τόσο πιο πιθανό είναι να τον πετύχεις!

2
Φτιάξε λίστα για το σουπερμάρκετ!

Freepik.com/dragana-gordic

Καλό είναι στο σπίτι να μην υπάρχουν ανθυγιεινά τρόφιμα, όπως: πατατάκια, σοκολατάκια, μπισκότα, αναψυκτικά, κ.α. Αυτά είναι τρόφιμα με πολλές θερμίδες, αλάτι και ζάχαρη, τα οποία δεν σε χορταίνουν, αλλά αντιθέτως σε γεμίζουν με περιττές θερμίδες που οδηγούν σε ανεξέλεγκτη αύξηση του βάρους και του λίπους.

Μιας και τώρα στην καραντίνα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, σκέψου και οργάνωσε τα γεύματα που θα ήθελες να ετοιμάσεις μέσα στην εβδομάδα!

Ετοίμασε μια λίστα με τα τρόφιμα που χρειάζεσαι για το σουπερμάρκετ. Αυτό θα σε βοηθήσει να μείνεις συγκεντρωμένος/η στα γεύματα, στις ανάγκες σου και σε ό,τι χρειάζεσαι. Είναι σημαντικό να έχεις ένα πλάνο για τις αγορές σου μιας και η στρατηγική της προετοιμασίας λίστας για ψώνια, εκτός από οικονομία στο πορτοφόλι κάνει οικονομία και στις θερμίδες!

3
Άσκηση και πάλι άσκηση!

Ιnstagram.com/@joydietcy

Μην αμελήσεις την άσκηση, αντιθέτως κάνε όση περισσότερη μπορείς! Η άσκηση σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το βάρος σου, μην σου πω θα σε βοηθήσει να χάσεις και μερικά κιλά, ναι ακόμη και στο σπίτι!

Αν δεν διαθέτεις όργανα γυμναστικής δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις αρκετά βιντεάκια με ασκήσεις που δεν χρειάζονται γυμναστηριακό εξοπλισμό. Μπορείς ακόμη να κάνεις και ασκήσεις με το βάρος του σώματος σου καθώς και με την χρήση αντικειμένων που έχεις ήδη στο σπίτι.

Μπορείς εννοείται να πας και για ένα περπάτημα ή τρέξιμο στη γειτονιά (στέλνοντας το 6). Βλέπεις, επιλογές υπάρχουν φτάνει να το θες!

4
Να έχεις πάντα στο μυαλό τον κανόνα 3:2!

Freepik.com/schantalao

Προσπάθησε να τηρήσεις το πρόγραμμα σου, καταναλώνοντας 3 γεύματα: πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και τουλάχιστον 2 σνακ μέσα στην ημέρα!

Ακόμη, δώσε προσοχή και στις μερίδες να τις προσαρμόζεις ανάλογα. Αν για παράδειγμα, το μεσημεριανό σου ήταν πολύ φορτωμένο σε θερμίδες προσπάθησε το δείπνο να είναι πιο ελαφρύ έχοντας με αυτό τον τρόπο τον έλεγχο στην ημερήσια σου θερμιδική πρόσληψη.

5
Μπες στην κουζίνα, φόρεσε ποδιά και μαγείρεψε υγιεινά!

Instagram.com/@joydietcy

Με τόσο χρόνο στη διάθεση σου δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην μαγειρέψεις σπιτικό φαγητό!

Επίλεξε απλές, εύκολες και υγιεινές συνταγές που είναι κοντά στα δική σου γούστα και περιέχουν θρεπτικά συστατικά – ωφέλιμα για την υγεία σου, περιορίζοντας έτσι τις φορές που θα παραγγείλεις από έξω. Είναι γεγονός ότι παραγγέλνοντας από έξω δεν μπορείς να ελέγξεις τις μερίδες, αλλά ούτε και τις θερμίδες που καταναλώνεις.

Μέσα στο website μου www.joydietcy.com μπορείς να βρεις μια γκάμα υγιεινών και εύκολων συνταγών που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το πρώτο βήμα!

Εσύ ποια από τις συμβουλές της Χαράς θα ακολουθήσεις για να μην πάρεις βάρος στην καραντίνα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending