fbpx

5+1 φοιτητικές συνήθειες που μας λείπουν αφάνταστα τώρα που δεν πηγαίνουμε πανεπιστήμιο!

Δυστυχώς η πανδημία και όλο αυτό που ζούμε μας έχει περιορίσει την κοινωνικοποίηση μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες έχει επηρεαστεί ακόμη και η φοιτητική μας ζωή!

Τώρα που είναι όλα τα μαθήματα μας διαδικτυακά είναι όλα πολύ διαφορετικά από πριν. Όλοι μας νοσταλγούμε τις εμπειρίες και τις καταστάσεις που ζούσαμε και περνούσαμε καθημερινά στο πανεπιστήμιο.

Γι’ αυτό κι εμείς σου μαζέψαμε τις 5 (αγαπημένες) συνήθειες που είχαμε όταν πηγαίναμε πανεπιστήμιο και όταν κάναμε φοιτητική ζωή (ή μάλλον ΖΩΑΡΑ) και μας έχουν λείψει τον τελευταίο καιρό!

Δες τις πιο κάτω:

1
Τα breaks μας στην καφετέρια του πανεπιστημίου

Freepik.com

Όταν ετελειώναμε τα μαθήματα (αν εκαταφέρναμε να ξυπνήσουμε το πρωί τζιαι να πάμε δηλαδή) πάντα στα κένα μας επηαίναμε για καφέ με τους συμφοιτήτες.

Ή τζιαι να μεν εξυπνούσαμεν να πάμε μάθημα σιούρα τον καφέ δεν τον εχάναμε! Φυσικά η τράπουλα ήταν παντά… συνοδεύτικο με τον καφέ. Οι φράσεις “είσαι τύχας” τζιαι “είμαι τέλεια κάχτος” ξεκάθαρα ακούονταν συνέχεια σε κάθε γωνιά της καφετέριας.

Αχχ πόσο μας ελείψαν τούτες οι μέρες!

2
Οι Πέμπτες της διασκέδασης

freepic.com

Η Πέμπτη για τους πιο πολλούς Κυπραίους φοιτήτες (άσχετο αν είχαμε ενδιάμεσες ή τελικές την επόμενη μέρα) ήταν η καλύτερη νύχτα για ξενύχτι! Άλλωστε φοιτητική ζωή χωρίς ξενύχτι γίνεται;!

Για τους Λευκωσιάτες φοιτητές ήταν φυσικά το State τζιαι το Βox κάθε Πέμπτη, ενώ για τους φοιτητές της Λεμεσού το Story τζιαι σίουρα ό,τι υπήρχεν στην οδό Σαριπόλου. Ούλοι επεθυμήσαμε να πιούμε τα σφηνάκια μας τζιαι να χορέψουμε έξαλλα με τη μουσική, αλλά ΥΠΟΜΟΝΗ!

3
Οι νέες γνωριμίες (και ό,τι ήθελε προκύψει)

freepik.com

Ένα από τα πιο ωραία πράγματα όταν είσαι φοιτητής είναι το ποσό πολύ μπορείς να κοινωνικοποιηθείς και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους!

Ακόμα κι αν είσαι τελειόφοιτος, δεν παύεις να μαθαίνεις ολοένα και περισσότερους φοιτητές από άλλους κλάδους, αλλά έτη, ακόμα και από άλλα πανεπιστήμια. Ίσως να βρεις και το άλλο σου μισό μεσώ των γνωριμιών αυτών.

Ακόμα μπορεί να βοηθηθείς από την εμπειρία των πιο παλιών φοιτητών ή αν είσαι εσύ ο “παλιός” να βοηθήσεις τους πιο νέους! Αυτό το κομμάτι είναι που μας έλειψε όλους πιστεύω τώρα που όλα τα μαθήματα είναι διαδυκτίακα. Ελπίζω να επανέλθουμε το συντομότερο!

4
Να έχεις τον προσωπικό σου χώρο

freepik.com

Όταν σπουδάζεις σε διαφορετική περιοχή ή χώρα από αυτήν που ζεις κανονικά είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος ζωής σου από το να μένεις με την οικογένειά σου στο σπίτι!

Όταν είσαι μονός έχεις διαφορετικές συνήθειες (οκ και υποχρεώσεις), έχεις τον ιδιωτικό σου χώρο και έτσι μπορείς να διαβάσεις, να μαγειρέψεις, να κοιμηθείς, να καλέσεις τους φίλους σου ή το ταίρι σου ΌΠΟΤΕ θες, χωρίς να σου πει κανένας τίποτα.

Τώρα που επέστρεψες λόγω της καραντίνας στο σπίτι με τη familia σου, φαντάζομαι καταλάβεις πόσο δύσκολη είναι η συμβίωση μαζί τους! Νιώθεις με έννε;

5
Pizza night με την παρέα

freepic.com

Νομίζω κάθε παρέα έχει το “έθιμο” της νύχτας που μαζεύονται όλοι μαζί σε ένα σπίτι για να φάνε πίτσα και να δουν κάποιο θρίλερ – αποδεικνύοντας ο ένας στον άλλο ότι δεν φοβάται τίποτα (τάχα)!

Επίσης αυτές οι νύχτες δεν συνοδεύονται μόνο από ταινίες και φαγητό, αλλά και από πολλά επιτραπέζια παιχνίδια και ανταγωνισμό, αφού θα υπάρχει κάποιος “τυχας” που θα νικήσει για πολλαπλή φορά στο ίδιο παιχνίδι και οι άλλοι θα παραπονιούνται!

6
Τα events που γίνονταν σταθερά κάθε χρόνο

Ξέρουμε πόσο σου έλειψαν, αφού φέτος λόγω της κατάστασης δεν έγιναν ούτε τα καθιερωμένα welcome parties, ούτε οι συναυλίες στο προαύλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου, ούτε το αγαπημένο σας UniFEST (με τα υπέροχα κουπόνια και δώρα) από το StudentLife!

Το “χειρότερο” είναι ότι δεν έγινε ούτε η πολυ-αναμενόμενη φιέστα των τελειοφοίτων (δεν είδαμε τι μπλούζες θα τύπωνε ο κάθε κλάδος για να “βγάλουμε νικητή”), όπου γίνεται κάθε χρόνο ένα ξέφρενο party με δυνατή μουσική, πολλούς χορούς, ποτά, φαγητό ΑΦΡΟΥΣ και κυρίως τρέλλα.

Γράψε μας στα σχόλια τι σου έλειψε περισσότερο από τη φοιτητική σου ζωή τώρα που δεν πας πανεπιστήμιο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending